Jump to content

Woda w bagażniku

mrowa

Recommended Posts

Niby temat się przewijał, ale oznaki byłe nieco inne więc lekko temat odgrzewam. Pacjent Impreza MY'02 kiedyś walnięta w lewy tył, ale wygląda na to że solidnie naprawiona.

Znalazłem już info że wilgoć w tylnych nadkolach może być efektem nieszczelności lamp tylnych, ale że jest ona minimalna to nie ma paniki.

Znalazłem za to inną ciekawostkę. Po odkręceniu dojazdówki z miejsc gdzie jest przymocowany ten stożek z gwlintem do którego przykręcamy dojazdówkę jest mokro. Nie jest on przyspawany/dogrzany na całej podstawie ale tak że są symetrycznie rozmieszone 3 szczeliny minędzy nim a podłogą i właśnie z tamtąd wychodzi woda :shock: wziąłem drucik i pogmerałem tam i zaczął wychodzić jakiś piasek/żwirek... dziwne to bo od spodu dziury nie widać, przynajmniej jak się zerknie od spodu (nie na podnośniku).

Czy ktoś ma jakieś doświadczenie w tym temacie?

pod gwintem do którego przykrecasz zapas powinna byc mała dziurka(spust) do tego by woda miała gdzie spływac wrazie w bynajmniej wydaje mi sie ze ja tak mam a woda mysle ze leci własnie po lampie poniewaz powinna byc ona uszczelniona takim dziwnym czarnym klejem a jesli miałes auto walone własnie lewa strona czyli na bank ci tam woda spływa bja tak mam i nie mam czasu nawet lampy odkrecic i uszczelnic

jak nie da się uszczelnić lamp, bo się czasem zdarza, to doraźnym sposobem na pozbycie się wody z muldy na koło zapasowe jest wywiercenie w niej w najniższym jej miejscu małego otworka, średnica 3-4mm wystarczy. Woda w bagażniku w zimie potrafi być upierdliwa.... :)

jak nie da się uszczelnić lamp, bo się czasem zdarza, to doraźnym sposobem na pozbycie się wody z muldy na koło zapasowe jest wywiercenie w niej w najniższym jej miejscu małego otworka, średnica 3-4mm wystarczy. Woda w bagażniku w zimie potrafi być upierdliwa.... :)

To też pomysł, tylko zabezpieczyć żeby nie gniło wokół otworka i już.

Zacznę od Lamp :mrgreen:

Jak ogarnę to dam znać, choć z dnia na dzień to pewnie nie będzie :wink:

Przecież ten silikon czarny można kupić we wszystkich większych sklepach motoryzacyjnych . Ten czarny kit ma oznaczenie chyba 940 . Odtłuścić miejsce i kleić .

To nie jest silikon, tylko właśnie kit, który w przeciwieństwie do silikonu całkowicie nie zastyga. Gdyby uszczelnić lampę silikonem to później byłby duży problem z jej wyjęciem

To też jest silikon - kupowałem i uszczelniałem imprezę małżonki to wiem .

reasumując szukać czarnego niezastygającego sylikonu i uszczelniać :) a coś takiego w feuvertach i innych norautach będzie?

Powinno być bo ja kupiłem w takim sklepie przyklejonym do marketu .

Zapytaj też w Japan Cars lub Intercars