Arttuu Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 Mam pytanie dot. sprzęgła, gwarancji i szkolenia. Jestem świeżym posiadaczem OBK diesel (poczętek sierpnia). Gdzieś na forum znalazłem informację, że na sprzęgło będzie uznawna gwarancja pod warunkiem przeszkolenia. Zadałem pytanie na ten temat sprzedawcy ale nie dostałem jednoznacznej odpowiedzi. Czyli żeby nie zabierać czasu - czy faktycznie sprzęgło może być objęte gwarancją i na jakich warunkach Zaznaczam, że wg. informacji od sprzedawcy auto ma już wgrany nowy soft. Z góry dziękuję za informację Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 Gdzieś na forum znalazłem informację, że na sprzęgło będzie uznawna gwarancja pod warunkiem przeszkolenia. Sprzeglo nie jest objete gwarancją Jednak dla kierowcow którzy mieli z obsługa sprzegla kłopoty (szczególnie po ostatniej snieznej zimie :!: ) SIP stworzyl mozliwosc zwrotu kosztow wym. sprzegla pod warunkiem ukończenia szkolenia SJS + wgranie nowego softu. Przebieg auta nie powinien byc jednak wiekszy niz 30 tys km. Obawiam sie , że akcja dobiega konca :?: a SJS polecam bo pomaga zrozumiec pewne mechanizmy związane z prowadzeniem Subaru i nie słyszałem żeby ktos byl niezadowolony po szkoleniu AK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ejector Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 Dałączam sie do pytania o konkretne kryteria odnisnie refundacji kosztów w sprawie sprzęgła. Co wyczytałem na forum to: - nowy soft - szkolenie w SJS - przebieg - brak konkretów typu - "Przebieg auta nie powinien byc jednak wiekszy niz 30tys km" ??? Jasne i z góry ustalone zasady, nie pozwalajace na własne interpretacjie poszczególnych ASO będą mile widziane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arttuu Posted August 30, 2010 Author Share Posted August 30, 2010 Właśnie o to mi chodziło - jasne, precyzyjne, jednoznaczne (można więcej epitetów ) zasady Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 Przebieg auta nie powinien byc jednak wiekszy niz 30tys km" ??? Ok. za bardzo sie rozpisałem :roll: ...."dotyczy aut z przebiegiem nie wiekszym niz 30 tys km" AK Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniujr Posted September 8, 2010 Share Posted September 8, 2010 Jeśli wgram nowy soft, przejdę SJS i sprzęgło padnie przed przejechaniem 30tys km to nagle jest gwarancja :?: Gwarancja czy tańsza będzie wymiana, bo zakładam, że nie będę w 100% zwolniony z poniesienia kosztów Kwestia nazewnictwa i precyzji wypowiedzi, bo gwarancja kojarzy się z bezpłatną wymianą. Jak padnie przy 31tys km już nie ? a jak przy 35 ? 40 ? 50tys km ? czy są gdzieś do wykopania dane ile ma najwięcej przejechane 2.0D w Polsce ? takie bez wymiany sprzęgła Link to comment Share on other sites More sharing options...
slesz Posted September 8, 2010 Share Posted September 8, 2010 czy są gdzieś do wykopania dane ile ma najwięcej przejechane 2.0D w Polsce ? takie bez wymiany sprzęgła nie wiem ile ma najwięcej :wink: u mnie właśnie zaraz puknie 100kkm (za 250km) i sprzęgło na razie jest bez zarzutu (a wcale przesadnie nie oszczędzane, stary soft) Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciasd Posted September 9, 2010 Share Posted September 9, 2010 u mnie właśnie zaraz puknie 100kkm (za 250km) i sprzęgło na razie jest bez zarzutu Ja też mam zaraz 100 tys km, zdarzało się zimą, że zaśmierdziało, ale nic się nie dzieje ze sprzęgłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts