Jump to content

cieknący szyberdach

scorpiox

Recommended Posts

Witam mam mały defekt z moim forkiem z tyłu cieknie woda od szyberu. Dokładniej to tam gdzie jest zwijak od środkowego pasa w bagażniku i nie bardzo wiem co z tym fantem zrobić. Problem nie jest taki błachy bo po takim konkretniejszym padaniu to i ze 2-3 litry do miski podstawionej uzbieram jak ktoś ma jakiś patent to było by mi bardzo miło.

Pozdrawiam

rama szyberdachu ma po rogach rurki odprowadzające z niej wodę, bo uszczelka nigdy nie uszczelni szybra na 100% i część wody przedostaje się pod szyber, ale dzięki konstrukcji jego ramy, woda ma jak ścieknąć. sa dwie możliwości - pozatykały się te rurki - na przykład liśćmi - musisz się do nich dostać częściowo lub całkowicie demontując podsufitkę, lub ktoś nie założył jednej z nich przy montażu, jeżeli auto było naprawiane, sprawdź je, tam tkwi przyczyna potopu w twoim aucie :)

rama szyberdachu ma po rogach rurki odprowadzające z niej wodę, bo uszczelka nigdy nie uszczelni szybra na 100% i część wody przedostaje się pod szyber, ale dzięki konstrukcji jego ramy, woda ma jak ścieknąć. sa dwie możliwości - pozatykały się te rurki - na przykład liśćmi - musisz się do nich dostać częściowo lub całkowicie demontując podsufitkę, lub ktoś nie założył jednej z nich przy montażu, jeżeli auto było naprawiane, sprawdź je, tam tkwi przyczyna potopu w twoim aucie :)

Po kilku latach mogły się skurczyć wężyki igelitowe . Jak każdy plastik się postarzałyi skurczyły , a na dodatek twardnieją . Czasami daje się nasunąć taki wężyk szczypcami - bez zdejmowania podsufitki .