marek_j Posted August 28, 2010 Share Posted August 28, 2010 Witam, Czy kolektor wydechowy w foresterze 2.0 wolnossącym (2006) można zastąpic jakims z innego modelu lub rocznika? Troche mi zaczyna buczec (lekkie rozszczelnienie) przy wysokich obrotach i na przegladzie polecili wymienic. Tyle ze za... prawie 6000 PLN. Szukam jakiegos tanszego rozwiązania. Bede wdzieczny za rady. Pozdrawiam, Marek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Istreed Posted August 28, 2010 Share Posted August 28, 2010 Poszukaj z demontażu :-) W sumie ciekawe czemu, moje 03 śmiga bez problemu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted August 28, 2010 Share Posted August 28, 2010 zależy gdzie to rozszczelnienie, nie da się zaspawać? :?: :roll: -- 28 sie 2010, o 14:18 -- a używany będzie kosztował kilkaset pln...a nie kilka tysięcy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Istreed Posted August 28, 2010 Share Posted August 28, 2010 W sumie na kresce była jakaś chińszczyzna z nierdzewki ale to jakiś czas temu tam widziałem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek_j Posted August 28, 2010 Author Share Posted August 28, 2010 No wlasnie zasugerowali w serwisie zeby sprobowac zespawac. A skad sie to w ogole wzielo? Nie mam pojecia, moze poprzedni wlasciciel o cos kiedys zahaczyl.. W kazdym razie dzieki za odzew. Pozdrawiam, Marek Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted August 28, 2010 Share Posted August 28, 2010 No wlasnie zasugerowali w serwisie zeby sprobowac zespawac. A skad sie to w ogole wzielo? Nie mam pojecia, moze poprzedni wlasciciel o cos kiedys zahaczyl.. W kazdym razie dzieki za odzew. Pozdrawiam, Marek kolektor jest żeliwny, wiec byle migomat nie ogarnie, zdazają sie w tych rocznikach pekniecia kolektorów wyd. najlpiej lupić oryginalny uzywany, bo cena nowego dosłownie zabija. Nie kupuj żadnych chińskich podrób 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bryku Posted August 28, 2010 Share Posted August 28, 2010 No wlasnie zasugerowali w serwisie zeby sprobowac zespawac. A skad sie to w ogole wzielo? Nie mam pojecia, moze poprzedni wlasciciel o cos kiedys zahaczyl.. W kazdym razie dzieki za odzew. Pozdrawiam, Marek kolektor jest żeliwny, wiec byle migomat nie ogarnie, zdazają sie w tych rocznikach pekniecia kolektorów wyd. najlpiej lupić oryginalny uzywany, bo cena nowego dosłownie zabija. Nie kupuj żadnych chińskich podrób 8) Ostatnio wymienialismy klientowi taki kolektor i mam wrażenie że nie jest on żeliwny . Sorki Carfitku, że odważyłem się nieśmiało z Tobą polemizowac Ale tak na poważnie to feler jest największy z nim, że zawiera on w sobie katalizator i dlatego , domyslam się, jest tak drogi (około 3500pln z tego co pamiętam) Przeważnie złośliwce pękaja w takim miejscu, że nie da się tam podejść z żadną spawarką ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted August 28, 2010 Share Posted August 28, 2010 Sorki Carfitku, że odważyłem się nieśmiało z Tobą polemizowac a tak serio to możesz mieć i racje m nigdy go nie dotykałem , ale wydawał sie mi żeliwny , ale z góry uprzedzam, matalguroznawcem nie jestem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts