Jump to content

Kolektor wydechu

marek_j

Recommended Posts

Witam,

Czy kolektor wydechowy w foresterze 2.0 wolnossącym (2006) można zastąpic jakims z innego modelu lub rocznika?

Troche mi zaczyna buczec (lekkie rozszczelnienie) przy wysokich obrotach i na przegladzie polecili wymienic. Tyle ze za... prawie 6000 PLN. Szukam jakiegos tanszego rozwiązania. Bede wdzieczny za rady.

Pozdrawiam,

Marek

No wlasnie zasugerowali w serwisie zeby sprobowac zespawac. A skad sie to w ogole wzielo? Nie mam pojecia, moze poprzedni wlasciciel o cos kiedys zahaczyl.. W kazdym razie dzieki za odzew.

Pozdrawiam,

Marek

kolektor jest żeliwny, wiec byle migomat nie ogarnie, zdazają sie w tych rocznikach pekniecia kolektorów wyd. najlpiej lupić oryginalny uzywany, bo cena nowego dosłownie zabija. Nie kupuj żadnych chińskich podrób 8)

No wlasnie zasugerowali w serwisie zeby sprobowac zespawac. A skad sie to w ogole wzielo? Nie mam pojecia, moze poprzedni wlasciciel o cos kiedys zahaczyl.. W kazdym razie dzieki za odzew.

Pozdrawiam,

Marek

kolektor jest żeliwny, wiec byle migomat nie ogarnie, zdazają sie w tych rocznikach pekniecia kolektorów wyd. najlpiej lupić oryginalny uzywany, bo cena nowego dosłownie zabija. Nie kupuj żadnych chińskich podrób 8)

Ostatnio wymienialismy klientowi taki kolektor i mam wrażenie że nie jest on żeliwny .

Sorki Carfitku, że odważyłem się nieśmiało z Tobą polemizowac :mrgreen:

Ale tak na poważnie to feler jest największy z nim, że zawiera on w sobie katalizator i dlatego , domyslam się, jest tak drogi (około 3500pln z tego co pamiętam)

Przeważnie złośliwce pękaja w takim miejscu, że nie da się tam podejść z żadną spawarką ... :mrgreen:

Sorki Carfitku, że odważyłem się nieśmiało z Tobą polemizowac :mrgreen:

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

a tak serio to możesz mieć i racje :P m nigdy go nie dotykałem , ale wydawał sie mi żeliwny :D , ale z góry uprzedzam, matalguroznawcem nie jestem :twisted: