risk Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 Być może niedokładnie przeszukałem forum, ale tutaj wszyscy ekscytują się swoim syczącym silnikiem, a u mnie to chyba jest usterka. Pytanie mam takie: Co może być przyczyną tego, że świeci się pomarańczowa kontrolka pracy silnika i silnik syczy? Dodam, że auto jedzie normalnie bez straty mocy. Z góry dzięki. Forester '06, 2l wolnossący. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted August 28, 2010 Share Posted August 28, 2010 sycy.....może wściekły? szczepiony? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek1 Posted August 28, 2010 Share Posted August 28, 2010 Napisz troche wiecej. kiedy syczy,czy syk sie zwieksza po dodaniu gazu. Tak czy owak tobym zaczął od kontrolki bo to może boleć. :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ironmzes Posted August 28, 2010 Share Posted August 28, 2010 jedz na komputer. napisz jakim masz błąd potem coś może się doradzi....... a jak wściekły może tylko wystarczy pogłaskać...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chojny Posted August 28, 2010 Share Posted August 28, 2010 sycy.....może wściekły? szczepiony? wypowiedź nic nie wnosząca do technicznego rozwiązania problemu... spam? hm... wakacje, korekta licznika, kolejna prośba, ostrzeżenie? 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
risk Posted August 30, 2010 Author Share Posted August 30, 2010 jedz na komputer. napisz jakim masz błąd potem coś może się doradzi....... a jak wściekły może tylko wystarczy pogłaskać...... Wywiało uszczelki pod 1 i 3 wtryskiem. Wymienione. Taki był werdykt serwisu, ale auto jeździ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted August 31, 2010 Share Posted August 31, 2010 sycy.....może wściekły? szczepiony? wypowiedź nic nie wnosząca do technicznego rozwiązania problemu... spam? hm... wakacje, korekta licznika, kolejna prośba, ostrzeżenie? 8) jakieś pogróżki? groźby karalne? założyłem kiedyś w technicznym wątek pod tytułem ,,opis usterki", żeby ludzie niezwiązani za mocno z motoryzacją (bo nie każdy musi albo chce - niektórzy Forumowicze to tylko normalni użytkownicy) nauczyli się, bądź zwrócili uwagę na kilka szczegółów zanim zaczna używac onopmatopei w stylu: auto mi burczy, ćwierka, pyrka, bzyka, sycy, fruka, furka, robi wrrrrr, bzzzzzz, hrrrrr, mrrrrr, miau, hauhau, itd. z prośbą do Szanownych Modów, żeby jakoś to zawiesili na początku działu, przerobili po swojemu, bo mogłoby być pomocne w rozwiązywaniu prostych problemów technicznych.... ale nieeeee......po co........ moja drobna sugestia, żeby opisujący swój problem napisał o swoim aucie więcej niż: Subaru albo Plejadowy Zapinadalacz, byłoby też mile widziane, model, rocznik, typ skrzyni, typ motoru, przebieg, ostatni inspekcja itd, też nie została zauważona, ale nieeeeee....po co......... i w dalszym ciągu pojawiają się nowi Forumowicze, którzy mając w opisie : skąd - z kasjopei, auto: brum psyt psyt, proszą o radę swoimi słowami....co chyba rzeczą zrozumiałą jest, wywołuje czasami reakcje jak moja... jak można komuś pomóc, jeżeli w niektórych przypadkach nie jest wiadomo jakie to auto, co się z nim dzieje? jakie są objawy? jeżeli ktoś poczuł się urażony moją wypowiedzią, przepraszam. emotorsport - jedyny Forumowicz bez podpisu P.S - 1.już po wakacjach 2.korekta licznika (pomuków) - poproszę, gdzieś mi 170 zaginęło w czasie rewolucji.... 3.prośba - słucham? chętnie pomogę 4.ostrzeżenie ? za co ? za logiczne pytanie ? Dla przypomnienia: viewtopic.php?f=26&t=131890&view=unread#unread Link to comment Share on other sites More sharing options...
ironmzes Posted August 31, 2010 Share Posted August 31, 2010 ni tylko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts