Jump to content

Dystanse pod głośniki przód Impreza MY99

kenross

Recommended Posts

Posted

Witam.

Krótkie pytanko. Czy w Subaru montowania głośników w przednich dziwach są takie same w Imprezie, foresterze i innych ???

Pytanie dlatego że posiadam Subaru Impreze MY99 i potrzebuje do niej dokupić dystanse pod głośniki.

Na alledrogo znalazłem tylko do Subaru Forester-a...

http://www.allegro.pl/item1062550023_im ... ester.html

I moje pytanie czy będą pasować do drzwi w Imprezie MY99 ??? (na zdjęciu wyglądają na pasujące)

Ewentualnie gdzie dostać takie dystanse do Imprezy MY99 ???

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

P.S. używałem wyszukiwarki ale nie znalazłem rozwiązania mojego problemu dlatego postanowiłem sam napisać.

Posted

Te z Forka nie pasują. Sprawdzałem i rozmawiałem również z producentem tych dystansów, które są na alledrogo.

Kolega ma rację - nie jest to jakieś mega trudne, choć trochę smykałki trzeba mieć.

Ja nie miałem czasu i temat ogarnął dla mnie znajomy stolarz, korzystając z ori dystansu plastikowego pod głośnik 13 cm (rozstaw śrub taki sam), zrobił mi dystanse pod 16,5 cm. Pasują idealnie.

Posted

kup dystanse uniwersalne z MDF-u i sam sobie dopasuj, więcej roboty jest z rozebraniem i ponownym poskładaniem tapicerki, także nie musisz się bać piłowania ;)

Przy okazji możesz wykleić drzwi matami ... APP albo Dynamat ...

więcej znajdziesz pewnie w tym wątku : viewtopic.php?f=26&t=102183

Posted

Można i samemu, ale imprezowe dystanse nie maja jednakowej grubości całego profilu - na dole są grubsze, aby "zgubić" krzywiznę drzwi i aby głośnik był skierowany idealnie w stronę wnętrza, a nie w kierunku podłogi.

Nie wszystkim to przeszkadza oczywiście.

Do wygłuszenia polecam maty APP - pasztet cena.

Posted

Dzięki za rady i propozycję rozwiązania problemu. Już sobie z tym poradziłem.

Dostałem na wolumenie bardzo podobne dystanse do oryginalnych z Imprezy (nie mają jednakowej grubości całego profilu).Problem w tym że pod głośniki 13 (otwór montażowy 121mm) i nie do końca taki rozstaw śrub montażowych w drzwi jak w Imprezie. Trochę piłowania, trochę wiercenia, trochę dodatkowych śrub i nakrętek i pasują idealnie do drzwi :). Na dodatek weszły głośniki 165mm z tak zwanym "głębokim koszykiem" (Głębokość montażu 59 mm) :) Niestety z MDF-u nic nie znalazłem więc są plastikowe.

Pozostało tylko zamontować zwrotnice i gwizdki :) No i mata wygłuszenia :)

Pozdrawiam.

• 4 months later...
  • 1 year later...
Posted

Ja mam dystanse dedykowane do forka, tylko nie z allegro a z tej strony http://www.powe.com.pl/product_info.php ... cts_id/326. Musiałem wywiercić chyba jedną dziurę bo rozstaw jest trochę inny, a poza tym to pasują idealnie. Tylko przed wywierceniem dziury przyłóż głośnik z dystansem i zobacz czy nie będzie dotykał szyby, jak tak to trochę przesuń dystans zaznacz i do dzieła :)

Posted

Ja mam dystanse zrobione z drzwiczek od starej szafki (5zł dałem za wycięcie)

a wygłuszenie samoprzylepna folia dekarską z Castoramy (50zł za rolkę - wystarcza na 2 drzwi)

super grało :)

Posted

wygłuszenie to za dużo waży :P ale te dystanse to muszę zrobić bo teraz mam na ori plastykach i głośnik nie jest w nie do końca włożony i dźwięk idzie chyba na boki w każdym razie nie gra jak bym chciał. Dzięki za rady coś muszę pomyśleć, chyba kupię te uniwersalne po 6 zł sztuka i dopasuje ( mam nadzieje )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...