sk7 Posted May 23, 2010 Share Posted May 23, 2010 Witam, jaki jest roztaw śrub mocujących zacisk 4-tłoczkowy do zwrotnicy w Imprezie GT? Czy jest taki sam jak w zaciskach Brembo z STi? Pozdrawiam Sebastian Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted May 23, 2010 Share Posted May 23, 2010 tak, możesz założyć bez problemu zacisk 4-tłoczkowy od GT do STI i odwrotnie, złote Brembo do GT. mówimy o przodzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
sk7 Posted May 23, 2010 Author Share Posted May 23, 2010 dzięki tylko chciałbym również wiedzieć jaki jest ten rozstaw. Zastanawiam się na kupnem zacisków Brembo 4-tłoczkowe pod tarcze 294 mm tylko nie wiem czy będą pasować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daab Posted May 23, 2010 Share Posted May 23, 2010 Ostatnio przerabiałem temat w FORKU czyli upgrade zestawu hamulcowego z przodu i IMHO nie obędzie się bez zmian tarczy. Różna grubość tarcz, STI głębsze zaciski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaki79 Posted May 24, 2010 Share Posted May 24, 2010 dzięki tylko chciałbym również wiedzieć jaki jest ten rozstaw. Zastanawiam się na kupnem zacisków Brembo 4-tłoczkowe pod tarcze 294 mm tylko nie wiem czy będą pasować. Przednie zaciski Brembo pasują do tarczy dedykowanej o wymiarze 330mm. Jak chcesz je zamontować z tarczami WRXowymi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sk7 Posted May 24, 2010 Author Share Posted May 24, 2010 Zastanawiałem się nad zakupem zacisków Brembo 4-tloczkowe z Focusa RS. Podobno tarcza ma ta samą średnicę co GT/WRX (294 mm) tylko nie wiem czy rozstaw śrub mocujących zacisk do zwrotnicy jest ten sam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaki79 Posted May 24, 2010 Share Posted May 24, 2010 Zastanawiałem się nad zakupem zacisków Brembo 4-tloczkowe z Focusa RS. Podobno tarcza ma ta samą średnicę co GT/WRX (294 mm) tylko nie wiem czy rozstaw śrub mocujących zacisk do zwrotnicy jest ten sam. Przecież w GT 99' masz zaciski 4-tłoczkowe i tarcze 294mm. Przejście na w/w zestaw Brembo to chyba żaden upgrade . (No chyba, że wizualnie lepiej się prezentują, to rozumiem ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sk7 Posted May 25, 2010 Author Share Posted May 25, 2010 W sumie racja. Dziękuję wszystkim za pomoc:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mzy Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 Widzę, że temat już nieaktualny, ale dla potomności, skoro szukajka wreszcie działa, napiszę: rozstaw śrub w 4-tłoczkowym zacisku WRX to 154mm (pomiędzy środkami otworów). Mierzone wczoraj przy przekładaniu hebli do forka tzd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sk7 Posted May 25, 2010 Author Share Posted May 25, 2010 Dzieki wielki:) A wiec zaciski z Focusa RS nie będą pasowac bo mają 130 mm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adaś Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 ja myślałem że chodzi o żółte Brembo, takie jak miał ABT Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts