Adomas Posted May 21, 2010 Share Posted May 21, 2010 Mam problem. W serwisie zalecono mi kupić nowe reflektory do mojej starej Imprezy, myślę, że powinienem to zrobić bo świecą słabo, jeden jest amerykański, drugi europejski i wyraźnie widać, że ślad świetlny na jezdni jest do kitu, podobno nie przejdą przeglądu technicznego. Szukam wszędzie tych reflektorów i znalazłem jakieś pojedyncze sztuki, np tylko prawy po 300pln a ja chciałbym komplet kupić. Natomiast są dostępne reflektory do 97-00 na aukcjach internetowych i w sklepach z częściami po ok 160pln sztuka. Z kolei w niemieckim sklepie internetowym są reflektory po 67 euro z napisem, że pasują do modeli od 92 do 2000 roku. Nie piszę oczywiście o tych angel eyes bez homologacji. Jak to jest, czy mogę kupić reflektory do 97-00 i jak będą pasowały do mojej amerykańskiej Imprezy z 93 roku? Pozdrawiam Adam Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted May 21, 2010 Share Posted May 21, 2010 Beda pasowac, ale nie do konca. Ze wzgledu na inny ksztalt bedziesz mial szpary miedzy maska i atrapka a reflektorami. Ale jesli to Ci nie przeszkadza, to luzik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adomas Posted May 21, 2010 Author Share Posted May 21, 2010 Dzięki za odpowiedź, jak duże mogą to być szpary? W czasie jazdy może przez nie wpadać woda pod maskę? Zastanawia mnie żę ten sklep niemiecki wymienia przy tych reflektorach że pasują do 92-00 czyli bez podziału na 93-96 i 97-00 http://www.parts2go.de/Elektrik/Hauptsc ... 11466.html Patrząc na zdjęcia tych lamp na aukcjach polskich nie potrafię zobaczyć różnicy między 93-96 a 97-00 Dzięki Adam Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted May 21, 2010 Share Posted May 21, 2010 jedne sa bardziej zaokraglone, drugie bardziej kanciaste. Szpary nie sa wielkie - ale je widac. Jak nie bedziesz sie taplal w kalurzach po same szyby to raczej chyba komory nie zalejesz. Troche osob tak jezdzi ze wzgledu na dostepnosc/cene lamp do starszych imprez Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adomas Posted May 21, 2010 Author Share Posted May 21, 2010 Serdeczne dzięki. Pozdrawiam Adam Link to comment Share on other sites More sharing options...
adaś Posted May 21, 2010 Share Posted May 21, 2010 zmienisz maskę i grilla i będzie dobrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
GRAF Posted May 24, 2010 Share Posted May 24, 2010 ja do Imprezy 94r kupilem lampy od 97r za 100zl szt i pasowaly bez problemu swiecily tez lepiei jedynie elektrycznej regulacji wysokosci nie mialy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adomas Posted May 26, 2010 Author Share Posted May 26, 2010 Zrobiłem w rezultacie tak: kupiłem lampy od 97-00, zamontowałem i szczerze mówiąc uważam, że nie ma sensu szukać tych dedykowanych do 93-96. Te szpary są powierzchowne bo tylko z przodu klosza jest inny kształt, korpus jest taki sam, między grilem a kloszem widać że to trochę nie pasuje, ale naprawdę trzeba się przyglądać, w rezultacie jestem super zadowolony. Pozdrawiam i dziękuję za porady, Adam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts