Jump to content

Czy reflektory z 97-00 pasują do 93-96 ?

Adomas

Recommended Posts

Mam problem. W serwisie zalecono mi kupić nowe reflektory do mojej starej Imprezy, myślę, że powinienem to zrobić bo świecą słabo, jeden jest amerykański, drugi europejski i wyraźnie widać, że ślad świetlny na jezdni jest do kitu, podobno nie przejdą przeglądu technicznego.

Szukam wszędzie tych reflektorów i znalazłem jakieś pojedyncze sztuki, np tylko prawy po 300pln a ja chciałbym komplet kupić.

Natomiast są dostępne reflektory do 97-00 na aukcjach internetowych i w sklepach z częściami po ok 160pln sztuka.

Z kolei w niemieckim sklepie internetowym są reflektory po 67 euro z napisem, że pasują do modeli od 92 do 2000 roku.

Nie piszę oczywiście o tych angel eyes bez homologacji.

Jak to jest, czy mogę kupić reflektory do 97-00 i jak będą pasowały do mojej amerykańskiej Imprezy z 93 roku?

Pozdrawiam

Adam

Dzięki za odpowiedź, jak duże mogą to być szpary? W czasie jazdy może przez nie wpadać woda pod maskę?

Zastanawia mnie żę ten sklep niemiecki wymienia przy tych reflektorach że pasują do 92-00 czyli bez podziału na 93-96 i 97-00

http://www.parts2go.de/Elektrik/Hauptsc ... 11466.html

Patrząc na zdjęcia tych lamp na aukcjach polskich nie potrafię zobaczyć różnicy między 93-96 a 97-00

Dzięki

Adam

jedne sa bardziej zaokraglone, drugie bardziej kanciaste.

Szpary nie sa wielkie - ale je widac.

Jak nie bedziesz sie taplal w kalurzach po same szyby to raczej chyba komory nie zalejesz.

Troche osob tak jezdzi ze wzgledu na dostepnosc/cene lamp do starszych imprez

Zrobiłem w rezultacie tak: kupiłem lampy od 97-00, zamontowałem i szczerze mówiąc uważam, że nie ma sensu szukać tych dedykowanych do 93-96.

Te szpary są powierzchowne bo tylko z przodu klosza jest inny kształt, korpus jest taki sam, między grilem a kloszem widać że to trochę nie pasuje, ale naprawdę trzeba się przyglądać, w rezultacie jestem super zadowolony.

Pozdrawiam i dziękuję za porady,

Adam