kaazzik Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 Witam Wszystkich.Jestem nowym użytkownikiem tego forum i oczywiście nowym użytkownikiem Forestera 2.0 TurboS z 2001r. Wszystko z autkiem OK silnik super i cała reszta też tylko jedno ale... Po przejechaniu kilku kilometrów czuć w kabinie dziwny zapach coś w podobie palonej gumy, pod maską zlokalizowałem ten zapach w okolicach turbiny.Olej, płyn w chłodnicy sprawdzałem ok.Może miał ktoś podobne objawy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
naLeśnik Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 jeśli nic się nie pali to chyba tak ma być PS: u mnie czasem też pojawia się ten smrodek spod maski i czasem w kabinie przez wloty nawiewu Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaazzik Posted May 19, 2010 Author Share Posted May 19, 2010 ten zapach nie jest czasami tylko zawsze po przejechaniu kilku kilometrów jak jadę to jest ok nic nie czuć, ale jak zatrzymam się na światłach albo korek to śmierdzi. Nigdy nie jeździłem autem z turbo i myślałem że może to norma Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 prawdopodobnie lekko podcieka Ci olej z prawej pokrywy zaworów, kapie na wydech i na postoju śmierdzi, częsta usterka w Subarakach. przy wymianie uszczelki poproś pana mechanika, żeby dokładnie obsilikonował nową uszczelkę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Istreed Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 Ja tak miałem po luzach, jak się olej wypalał Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 te wycieki są tak małe, że praktycznie nie ubywa oleju na miarce, ale te kilka kropelek wystrczy, żeby w lato na skrzyżowaniu nie móc otworzyć szyby.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaazzik Posted May 21, 2010 Author Share Posted May 21, 2010 Dzięki wszystkim za pomoc i trafioną diagnozę faktycznie mały wyciek nawet bardzo mały oleju. Pozdrawiam Kazik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts