Doktorek Posted May 17, 2010 Share Posted May 17, 2010 Zakupiłem STI spec D w Szwajcarii i w książce serwisowej ma taką dziwną naklejkę z dnia 15.10.2009 Subaru Assistance euro service + 1 year co to oznacza i mam nadzieje że Subaru Polska to uznaje Uploaded with ImageShack.us Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinK Posted May 18, 2010 Share Posted May 18, 2010 Odnośnie aut ze Szwajcarii - słyszałem, że jeśli chodzi o ewentualną gwarancję to jeśli nadal jest ważna to niestety ale tylko... w Szwajcarii. Podobno takie prawo i dotyczy to wszystkich aut sprowadzanych z tego kraju. Ale czy to prawda i jak jest z assistance'em to nie mam pojęcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doktorek Posted May 18, 2010 Author Share Posted May 18, 2010 hmmm no nie do końca tak jest bo np Yamaha bezproblemowo uznaje gwarancje Szwajcarską ,wiem z autopsji bo rozleciała mi się skrzynia biegów w XT 660 właśnie sprowadzonym z CH i bez żadnego marudzenia Yamaha Poland to naprawiła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinK Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 hmmm no nie do końca tak jest bo np Yamaha bezproblemowo uznaje gwarancje Szwajcarską ,wiem z autopsji bo rozleciała mi się skrzynia biegów w XT 660 właśnie sprowadzonym z CH i bez żadnego marudzenia Yamaha Poland to naprawiła. Jak miałem WRX'a ze Szwajcarii, który był jeszcze na gwarancji, to niestety już na dzień dobry w serwisie powiedziano mi, że w przypadku aut ze Szwajcarii gwarancja jest ważna ale tylko w... Szwajcarii 8) Stąd też moje informacje. Może to tylko stanowisko Subaru, nie mam pojęcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ojciec Założyciel ex-Dyrekcja Posted May 19, 2010 Ojciec Założyciel Share Posted May 19, 2010 To nie jest kwestia uznawania przez SIP. Assistance jest zawierane ( lub nie ) przez / i na koszt lokalnego importera. Z importerem należy też przy Assistance prowadzić ew. rozliczenia. Sugeruję zapytanie w Subaru CH, czy po sprzedaży auta do PL usługa ta dalej obowiązuje. Pozdrowienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doktorek Posted May 22, 2010 Author Share Posted May 22, 2010 Dziękuje , nie takiej odpowiedzi się spodziewalem ale ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinK Posted May 23, 2010 Share Posted May 23, 2010 Dziękuje , nie takiej odpowiedzi się spodziewalem ale ok optymista Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts