Jump to content

Assistance w STI 06

Doktorek

Recommended Posts

Zakupiłem STI spec D w Szwajcarii i w książce serwisowej ma taką dziwną naklejkę z dnia 15.10.2009 Subaru Assistance euro service + 1 year co to oznacza i mam nadzieje że Subaru Polska to uznaje :D

skanlv.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Odnośnie aut ze Szwajcarii - słyszałem, że jeśli chodzi o ewentualną gwarancję to jeśli nadal jest ważna to niestety ale tylko... w Szwajcarii. Podobno takie prawo i dotyczy to wszystkich aut sprowadzanych z tego kraju.

Ale czy to prawda i jak jest z assistance'em to nie mam pojęcia.

hmmm no nie do końca tak jest bo np Yamaha bezproblemowo uznaje gwarancje Szwajcarską ,wiem z autopsji bo rozleciała mi się skrzynia biegów w XT 660 właśnie sprowadzonym z CH i bez żadnego marudzenia Yamaha Poland to naprawiła.

hmmm no nie do końca tak jest bo np Yamaha bezproblemowo uznaje gwarancje Szwajcarską ,wiem z autopsji bo rozleciała mi się skrzynia biegów w XT 660 właśnie sprowadzonym z CH i bez żadnego marudzenia Yamaha Poland to naprawiła.

Jak miałem WRX'a ze Szwajcarii, który był jeszcze na gwarancji, to niestety już na dzień dobry w serwisie powiedziano mi, że w przypadku aut ze Szwajcarii gwarancja jest ważna ale tylko w... Szwajcarii 8)

Stąd też moje informacje. Może to tylko stanowisko Subaru, nie mam pojęcia.

• Ojciec Założyciel

To nie jest kwestia uznawania przez SIP.

Assistance jest zawierane ( lub nie ) przez / i na koszt lokalnego importera.

Z importerem należy też przy Assistance prowadzić ew. rozliczenia.

Sugeruję zapytanie w Subaru CH, czy po sprzedaży auta do PL usługa ta dalej obowiązuje.

Pozdrowienia