xradi Posted May 16, 2010 Share Posted May 16, 2010 Witam wszystkich! jestem tu nowy i na poczatku chcialem sie przywitac. Obecnie jestem w USA i planuje zakup Subaru STI 2008, mam 2 auta na oku, zaraz podam linki, cena ta sama ok 24tys$, 1 auto jest nie bite, z przebiegiem 24tys mil bez navi, zderzak jak widac lekko przerysowany. rysa na tapicerce drzwi prawych, gosciu chce 23.800$ auto 100% nie wypadkowe http://www.flickr.com/photos/49698678@N ... 952379540/ 2 samochod jest powypadkowy, tj byl lekko dojechany, wydzialem zdjecia dla insurance, byly wymienione obydwie lamy prezednie, zderzak i blotniki, poduszki cale, wszystko zrobione w Subaru. Ma przebieg 20tys mil cena taka sama jak powyzsze ok 24tys$ http://s601.photobucket.com/albums/tt99 ... 070554.jpg Panowie poradzcie ktore auto wybrac? Ten przebieg niski mnie kusi ale nie wiem jak to jest z tym naprawianiem powypadkowym? Pozdrawiam serdecznie i czekam na informacje Radek Texas Link to comment Share on other sites More sharing options...
xradi Posted May 16, 2010 Author Share Posted May 16, 2010 ten pierwszy samochod ma przebieg 42tys oczywiscie, sorki za pomylke Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniujr Posted May 16, 2010 Share Posted May 16, 2010 linki coś nie działają Link to comment Share on other sites More sharing options...
GRAF Posted May 16, 2010 Share Posted May 16, 2010 ja ci goraco polecam STI06, szukaj tylko takiego mialem STI08us i to juz nie to, tak samo STI07us nie polecam bo w serii ma tragiczna mape i fatalnie jezdzi dopiero po REMAPIE jest OK, a jak chcesz mlode auto to pozostaje tylko EVO X Link to comment Share on other sites More sharing options...
xradi Posted May 16, 2010 Author Share Posted May 16, 2010 http://www.flickr.com/photos/49698678@N ... 952379540/ http://s601.photobucket.com/albums/tt99 ... 070554.jpg ponownie linki, powinny dzialac. Dlaczego nie 2008 z US? Mozesz cos wiecej na ten temat? pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Posted May 16, 2010 Share Posted May 16, 2010 Skad jest ten drugi samochod? Ja bym wziol ten z Texasu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xradi Posted May 16, 2010 Author Share Posted May 16, 2010 pierwszy link to jest auto z portland-w tym tez problem ze mam 2000mil do San Antonio drugie auto jest z dallas-mam 260mil no i to tez plus czy 40tys mil tj jakies 70tys km to jest duzo jak na subaru sti?? co myslicie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniujr Posted May 16, 2010 Share Posted May 16, 2010 70tys km to żaden przebieg, a z ciekawości spytam - sprowadzasz to auto do PL ? 24tys PLN to kursie 3,2 daje 77tys. + koszty sprowadzenia. ktoś się orientuje ile trzeba liczyć opłat ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Posted May 16, 2010 Share Posted May 16, 2010 W Texasie jest wszedzie daleko, wiec sa to raczej mile autostradowe. Jest tez bardziej sucho, wiec nie ma problemu z korozja. Sprawdz na carfax historie samochodu i popros o historie servisu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xradi Posted May 16, 2010 Author Share Posted May 16, 2010 tak bede sprowadzal, tyle ze pojezdze tu 6 miesiecy i biore na mienie przesidlencze, bo inaczej to by sie nie oplacalo. akcyza 18,6%, vat 22%, a od tego wszystkiego clo 10% wiec sprowadac na oplaty to nie ma najmnijeszego sensu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xradi Posted May 16, 2010 Author Share Posted May 16, 2010 Ale jak by ktos by zainteresowany to ja do Polski wracam 18 lutego 2011, i zawsze moge zabrac wiecej samochodow (oczywiscie auta beda do plat) Link to comment Share on other sites More sharing options...
xradi Posted May 16, 2010 Author Share Posted May 16, 2010 I mam takie pytanie jeszcze, jak wyglada sprawa navigacji? mozna do takiego subaru wstawic ori navi? jakie sa koszta i czy to musi byc subaru ori czy mozna cos innego wlozyc (co stakiego my bylo kompatybilne z komputerem samochodu) pozdrawiam Radek Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniujr Posted May 16, 2010 Share Posted May 16, 2010 prawie wszystkie ori navi są do du...y - nie zawracaj sobie tym głowy - dobrą navi kupisz w PL za 100$ - na mienie przesiedleńcze możesz sprowadzić więcej pojazdów niż jeden ? jakie są wtedy opłaty/koszty ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zamer Posted May 16, 2010 Share Posted May 16, 2010 Z tego co ja się orientuję to może osobiście tylko jeden pojazd sprowadzić na mienie przesiedleńcze. :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Posted May 16, 2010 Share Posted May 16, 2010 Mozna dwa za jednym razem, potem po dwuch latach znowu dwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xradi Posted May 16, 2010 Author Share Posted May 16, 2010 na mienie moge zabrac wszystko co mam, i moze byc to nawet 10 samochodow, problem w tym ze samochod musi byc w usa uzytkowany przez 6 miesiecy tj musi byc zarejstrowaby i oplacana incura przez 6 miesiecy, wtedy mozna gobrac na mienie Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniujr Posted May 16, 2010 Share Posted May 16, 2010 jakie koszty w przypadku importu na mienie przesiedleńcze ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xradi Posted May 16, 2010 Author Share Posted May 16, 2010 w przypadku mienia koszty sa znikome poniewaz placisz tylko za transport to jest ok 1000$, jednak tak jak wsominalem auto musi byc zarejestrowane i uzytkowane w usa przez 6 miesiecy zanim zostanie wywiezione Link to comment Share on other sites More sharing options...
GRAF Posted May 17, 2010 Share Posted May 17, 2010 w przypadku mienia koszty sa znikome poniewaz placisz tylko za transport to jest ok 1000$, jednak tak jak wsominalem auto musi byc zarejestrowane i uzytkowane w usa przez 6 miesiecy zanim zostanie wywiezione nie 1000$ tylko 2500$ tyle lacznie to wszysko kosztuje wiem po sobie sprowadzilem juz 3 auta na mienie i nigdy taniej nie wyszlo Link to comment Share on other sites More sharing options...
xradi Posted May 17, 2010 Author Share Posted May 17, 2010 transport 1000$, rozladunek jakies 1200zl no i to i ew transport z gdyni. To wszystko Link to comment Share on other sites More sharing options...
xradi Posted May 17, 2010 Author Share Posted May 17, 2010 A tak z ciekawosci, ile takie STI 2008 jest w Polsce warte? ok 90tyszl? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GRAF Posted May 17, 2010 Share Posted May 17, 2010 A tak z ciekawosci, ile takie STI 2008 jest w Polsce warte? ok 90tyszl? jesli dolar nie spadnie do 2-2.5zl to warte pewnie jest wiecej, moze 100-110tys zł, tylko ciezko takie STI sprzedac bo kazdy woli duzo lepsze EVO X albo starsze klasyczne STI 05-07 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xradi Posted May 17, 2010 Author Share Posted May 17, 2010 dlaczego mowisz ze duzo lepsze? ogladam sporo testow i roznie wychodza, niektore pisza ze subaru lepsze. Moze pod wzgledem silnika evo x wychodzi lepiej ale zato pali wiecej. jakie masz argumenty za evo X? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GRAF Posted May 17, 2010 Share Posted May 17, 2010 dlaczego mowisz ze duzo lepsze? ogladam sporo testow i roznie wychodza, niektore pisza ze subaru lepsze. Moze pod wzgledem silnika evo x wychodzi lepiej ale zato pali wiecej. jakie masz argumenty za evo X? mialem bliski kontakt z obydwoma autami (STI08 us jezdzilem nawet miesiac) latwiej bedzie najpisac argument za STI - mozna nim pralke przewiesc z racji duzej tylniej klapy i ma trwalsza skrzynie biegow, po miesiacu jazdy stwierdzilem ze szkoda ze to STI nie ma diesla pod maska bo spoko auto do miasta ale spalanie 22-25 to nieporozumienie, do lansu sie ni nadaje (do tego lepsze jest STI 06-07) do upalania tez nie, brak klimatu poza tym za EVO X - duzo lepszy silnik, nie pekaja tloki jak sie podnosi moc - latwo i tanio osiagnac w nim nawet 400km a wtedy miazdzy osiagami (jak chcesz namiar pisz PW) - super kubelkowe fotele, - duzo lepszy rajdowy klimat, - duzo lepiej skreca, - mniej pali (po Remapie to duzo mniej) - lepsza mniejsza kiera, - pozycja kierowcy o niebo lepsza, - lepsze hamulce wieksze tarcze przod, - seryjna chodnica oleju - i wiele wiele innych zalet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ken Posted May 17, 2010 Share Posted May 17, 2010 Ale chyba...tfu...Effo ma swoje wady?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts