Jump to content

STI 2008 z USA ktory wybrac????

xradi

Recommended Posts

Witam wszystkich! jestem tu nowy i na poczatku chcialem sie przywitac.

Obecnie jestem w USA i planuje zakup Subaru STI 2008, mam 2 auta na oku, zaraz podam linki, cena ta sama ok 24tys$,

1 auto jest nie bite, z przebiegiem 24tys mil bez navi, zderzak jak widac lekko przerysowany. rysa na tapicerce drzwi prawych, gosciu chce 23.800$ auto 100% nie wypadkowe

http://www.flickr.com/photos/49698678@N ... 952379540/

2 samochod jest powypadkowy, tj byl lekko dojechany, wydzialem zdjecia dla insurance, byly wymienione obydwie lamy prezednie, zderzak i blotniki, poduszki cale, wszystko zrobione w Subaru. Ma przebieg 20tys mil cena taka sama jak powyzsze ok 24tys$

http://s601.photobucket.com/albums/tt99 ... 070554.jpg

Panowie poradzcie ktore auto wybrac? Ten przebieg niski mnie kusi ale nie wiem jak to jest z tym naprawianiem powypadkowym?

Pozdrawiam serdecznie i czekam na informacje

Radek

Texas

ja ci goraco polecam STI06, szukaj tylko takiego :idea: mialem STI08us i to juz nie to, tak samo STI07us nie polecam bo w serii ma tragiczna mape i fatalnie jezdzi dopiero po REMAPIE jest OK, a jak chcesz mlode auto to pozostaje tylko EVO X

pierwszy link to jest auto z portland-w tym tez problem ze mam 2000mil do San Antonio

drugie auto jest z dallas-mam 260mil no i to tez plus

czy 40tys mil tj jakies 70tys km to jest duzo jak na subaru sti?? co myslicie?

70tys km to żaden przebieg, a z ciekawości spytam - sprowadzasz to auto do PL ? 24tys PLN to kursie 3,2 daje 77tys. + koszty sprowadzenia. ktoś się orientuje ile trzeba liczyć opłat ?

W Texasie jest wszedzie daleko, wiec sa to raczej mile autostradowe. Jest tez bardziej sucho, wiec nie ma problemu z korozja. Sprawdz na carfax historie samochodu i popros o historie servisu.

tak bede sprowadzal, tyle ze pojezdze tu 6 miesiecy i biore na mienie przesidlencze, bo inaczej to by sie nie oplacalo. akcyza 18,6%, vat 22%, a od tego wszystkiego clo 10% wiec sprowadac na oplaty to nie ma najmnijeszego sensu.

I mam takie pytanie jeszcze, jak wyglada sprawa navigacji? mozna do takiego subaru wstawic ori navi? jakie sa koszta i czy to musi byc subaru ori czy mozna cos innego wlozyc (co stakiego my bylo kompatybilne z komputerem samochodu)

pozdrawiam

Radek

prawie wszystkie ori navi są do du...y - nie zawracaj sobie tym głowy - dobrą navi kupisz w PL za 100$ - na mienie przesiedleńcze możesz sprowadzić więcej pojazdów niż jeden ? jakie są wtedy opłaty/koszty ?

na mienie moge zabrac wszystko co mam, i moze byc to nawet 10 samochodow, problem w tym ze samochod musi byc w usa uzytkowany przez 6 miesiecy tj musi byc zarejstrowaby i oplacana incura przez 6 miesiecy, wtedy mozna gobrac na mienie

w przypadku mienia koszty sa znikome poniewaz placisz tylko za transport to jest ok 1000$, jednak tak jak wsominalem auto musi byc zarejestrowane i uzytkowane w usa przez 6 miesiecy zanim zostanie wywiezione

w przypadku mienia koszty sa znikome poniewaz placisz tylko za transport to jest ok 1000$, jednak tak jak wsominalem auto musi byc zarejestrowane i uzytkowane w usa przez 6 miesiecy zanim zostanie wywiezione

nie 1000$ tylko 2500$ tyle lacznie to wszysko kosztuje wiem po sobie sprowadzilem juz 3 auta na mienie i nigdy taniej nie wyszlo

A tak z ciekawosci, ile takie STI 2008 jest w Polsce warte? ok 90tyszl?

jesli dolar nie spadnie do 2-2.5zl to warte pewnie jest wiecej, moze 100-110tys zł, tylko ciezko takie STI sprzedac bo kazdy woli duzo lepsze EVO X albo starsze klasyczne STI 05-07

dlaczego mowisz ze duzo lepsze? ogladam sporo testow i roznie wychodza, niektore pisza ze subaru lepsze. Moze pod wzgledem silnika evo x wychodzi lepiej ale zato pali wiecej. jakie masz argumenty za evo X?

dlaczego mowisz ze duzo lepsze? ogladam sporo testow i roznie wychodza, niektore pisza ze subaru lepsze. Moze pod wzgledem silnika evo x wychodzi lepiej ale zato pali wiecej. jakie masz argumenty za evo X?

mialem bliski kontakt z obydwoma autami (STI08 us jezdzilem nawet miesiac)

latwiej bedzie najpisac argument za STI - mozna nim pralke przewiesc z racji duzej tylniej klapy i ma trwalsza skrzynie biegow, po miesiacu jazdy stwierdzilem ze szkoda ze to STI nie ma diesla pod maska bo spoko auto do miasta ale spalanie 22-25 to nieporozumienie, do lansu sie ni nadaje (do tego lepsze jest STI 06-07) do upalania tez nie, brak klimatu

poza tym za EVO X

- duzo lepszy silnik, nie pekaja tloki jak sie podnosi moc

- latwo i tanio osiagnac w nim nawet 400km a wtedy miazdzy osiagami (jak chcesz namiar pisz PW)

- super kubelkowe fotele,

- duzo lepszy rajdowy klimat,

- duzo lepiej skreca,

- mniej pali (po Remapie to duzo mniej)

- lepsza mniejsza kiera,

- pozycja kierowcy o niebo lepsza,

- lepsze hamulce wieksze tarcze przod,

- seryjna chodnica oleju

- i wiele wiele innych zalet