Jump to content

blow off

jeedrass

Recommended Posts

Dzwiekiem sie kieruj, dzwiekiem - bo po to sie kupuje ten diwajs chyba, skoro juz ktos wierzy, ze go potrzebuje.

EDIT: ok - nieco juz powazniej - oczywiscie pozostaje tak czy inaczej kwestia jakosci wykonania. Ten pierwszy to albo forge, albo jakas jego kopia tak na szybkie oko - powinien byc pewnie ok. Drugi - nie wiem.

EDIT 2: i tak nadal uwazam, ze w seryjnym aucie z przeplywka blow-off to pomylka, a w ogole to bylo juz tyle tematow calkiem niedawno, ze moznaby sie dopisac po prostu do ktoregos :P (zgred mode mi sie wlaczyl, wiem :P)

Tego pierwszego produkuję polska firma i jest kopią forga(miałem go w ręcach :) robił całkiem dobre wrażenie) ,a może e warto też pomyśleć o forgu jak dobrze pokombinujesz to kupisz nówkę za 540 zł

w największym skrócie opinia jest taka że przepływka zmierzyła wlatującą dawkę powietrza i jeśli założysz blow off to będzie więcej palił,a prawda jest taka że przepływka zmierzyła dawkę powietrza i przekazaała te dane do komputera a teraz bezwzględu czy to powietrze zostanie w obiegu czy ty je wypuścisz do atmosfery to komputer i tak poda odpowiednią dawkę paliwa na podstawie danych otrzymanych z przepływki,jeśli masz jakieś jakieś wątpliwości urzyj blow off jaki mam ja czyli monza,ma on tą zalete że w prosty sposub można go zainstalować jak seryjny zawór który odpuszczone powietrze wraca do obiegu albo w ciągu 2min. przerobić na ppppssssssss,tak że do pracy w tygodiu jeżdzisz normalnie a w sobotę do lansu używasz opcji drugiej :twisted:

prawda jest taka że przepływka zmierzyła dawkę powietrza i przekazaała te dane do komputera a teraz bezwzględu czy to powietrze zostanie w obiegu czy ty je wypuścisz do atmosfery to komputer i tak poda odpowiednią dawkę paliwa na podstawie danych otrzymanych z przepływki

"owszem, nie"

Mam BOV'a TurboSmart Vee Port (australijski) w swoim STI :D , używam od kilku lat i nie mam żadnych problemów. Kupiłem za 700zł na Allegro. Jest bardzo prosty w montażu i ma bardzo dobrą i łatwą regulację twardości co w zaworze jest moim zdaniem najważniejsze. Nie może być ustawiony za miękko..., i jeszcze dodam, że nie zauważyłem żadnej różnicy w spalaniu :D . Na YouTube znajdziesz filmiki jak wygląda :lol: , pracuje :lol: i jak go zamontować :lol: . Pozdrawiam!!! :D:D:D

ja mam tego pierwszego właśnie od Propera z Bydgoszczy , polecam :) nie zauważyłem żadnych ubocznych skutków :)

A pełen serwis od kolegi z Bydgoszczy jest naprawdę na wysokim poziomie :)