filester Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 Ostatnio pojawiło się pewne tajemnicze stukanie w aucie. Na zimnym aucie nic się nie dzieje, przejadę kilka skrzyżowań i pojawia się stukot narastający wraz z prędkością. Gdzieś z zawieszenia, półosi itp. Możliwe, że któryś klocek zaczął przemawiać? Przy hamowaniu dziadostwo milknie. Jakieś sugestie przed wizytą na podnośniku :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
filester Posted May 15, 2010 Author Share Posted May 15, 2010 UP. Bo po niedzieli trzeba będzie zajrzeć pod spód Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted May 15, 2010 Share Posted May 15, 2010 stukot narastający z prędkością wskazuje raczej na napęd, nie na hamulce, bo klocek stukałby raczej w rytm wybojów....może jakiś przegubik zaczyna pokazywać różki.... podnośnik, trzepaczka....raczej Cię nie ominie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
filester Posted May 16, 2010 Author Share Posted May 16, 2010 Dzięki za sugestie :wink: PS. W GT i wolnossących są te same przeguby? :shock: Bo katalogi części tak pokazują. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GÓRAL z Łodzi Posted May 17, 2010 Share Posted May 17, 2010 filester nie chcę Cie martwić, bo mi jak zaczęło pukać w mojej dopiero co nabytej, rocznej Imrezie, to okazało się, że skrzynia z wiskozą poleciała i już miesiąc stoi w Poincie i czeka na części Link to comment Share on other sites More sharing options...
filester Posted May 17, 2010 Author Share Posted May 17, 2010 A objawy takie same miałeś? U mnie raczej skrzyni bym nie obstawiał; słychać zarówno podczas na każdym biegu jak i na luzie. Objaw nasila się wraz ze wzrostem prędkości. Przy wciśnięciu hamulca objaw ustaje. Jakiegoś wolniejszego dnia w tym tygodniu zobaczymy z poziomu podnośnika i stacji diagnostycznej. PS. Ponawiam pytanie; "Czy w GT i wolnossących są te same przeguby" Link to comment Share on other sites More sharing options...
mzy Posted May 18, 2010 Share Posted May 18, 2010 PS. Ponawiam pytanie; "Czy w GT i wolnossących są te same przeguby" Ciężko odpowiedzieć nie znając praktycznie żadnych szczegółów (rocznik, które przeguby). Zauważ, że w nowym forum zniknęły wpisane poprzednio informacje o posiadanym samochodzie, trzeba je wpisać jeszcze raz. Szybki rzut oka na opposedforces sugeruje, że przednie przeguby są raczej takie same, tylne - raczej nie. Ale nie bierz tego za pewnik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts