andre82 Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 Witam wszystkich.Mam pytanie.Czy zmiana seryjnego dolotu powietrza na odcinku od filtra do kolektora na gładką rurę ( znalazłem na allegro) w imprezie 2.2 n/a jest dobrą koncepcją czy lepiej nie ingerować w to? Nie chodzi mi o efekty dźwiękowe ani wizualne, poprawi to cokolwiek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 nic nie poprawi Link to comment Share on other sites More sharing options...
andre82 Posted May 11, 2010 Author Share Posted May 11, 2010 W takim razie zostaje tak jak jest. Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted May 12, 2010 Share Posted May 12, 2010 jakbyś przerabiał motor, podnosił sprężanie, zmieniał wałki, polerował kanały itd, to zmiany w dolocie może by Ci zwiększyły o jakieś 0,005KM moc... Link to comment Share on other sites More sharing options...
andre82 Posted May 12, 2010 Author Share Posted May 12, 2010 mocy do rozsądnej jazdy starczy bardziej moment większy by się przydał nie zawsze ale czasem jednak.autko ma już swoje lata i modyfikacje tak daleko idące nie maja sensu zwłaszcza że mam AT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts