Jump to content

Lusterka - Forester - Wymiana

p@dre

Recommended Posts

Hmmm... jak dla mnie - nie psuj Forka. Podobne zwierciadełka na beemkach po agrotuningu spotkać można. Taka już Forka uroda, że przy szybszym ruchu lubi poszumieć... nie tylko lusterkami zresztą. To nie jest ścigacz autostradowy. A w tych lustereczkach niewielkich więcej będziesz miał martwego pola niż widoku. :)

nic w nich nie będziesz widział, tracisz możliwość regulacji z mkiejsca kierowcy, i będzie gwizdać na bank przy większych szybkosciach itd, bez sensu, czysto teoretycznie polepszająca wygląd operacja....w w praktyce będzie wyglądał jak jakieś bmw czy opel....moim zdaniam bez sensu.....ale to Twoje auto....:-)

Dzięki za poradę ... w takim razie zostaję przy oryginałach... brak regulacji, dodatkowy gwizd od lusterek (od wycieraczek już jest w pakiecie :P ) bym wytrzymał ale argument o bm'ce i oplu jest nie do przejścia :mrgreen:

Temat do zamknięcia :arrow:

Dzięki za poradę ... w takim razie zostaję przy oryginałach... brak regulacji, dodatkowy gwizd od lusterek (od wycieraczek już jest w pakiecie :P ) bym wytrzymał ale argument o bm'ce i oplu jest nie do przejścia :mrgreen:

Temat do zamknięcia :arrow:

Ja bym w życiu nie zmieniał tych łopat z Forestera. Jak wsiadłem do swojego starego Civika to w lusterkach nic nie widziałem.

A odnośnie gwizdów to wymiana wycieraczek na płaskie Championa przeniosła próg gwizdu ze 180 km/h na 200 km/h. Jednak nie polecam tych wycieraczek, bo wytrzymały tylko jedną zimę i już gorzej zbierają. Ale na gwizd pomagają.

Ja bym w życiu nie zmieniał tych łopat z Forestera. Jak wsiadłem do swojego starego Civika to w lusterkach nic nie widziałem.

A odnośnie gwizdów to wymiana wycieraczek na płaskie Championa przeniosła próg gwizdu ze 180 km/h na 200 km/h. Jednak nie polecam tych wycieraczek, bo wytrzymały tylko jedną zimę i już gorzej zbierają. Ale na gwizd pomagają.

Faktycznie pod względem widoczności oryginalne, czyste (... no bo wiemy że brudzą nam je leśne skrzaty na postoju :D ) lusterka zapewniają doskonałą widoczność ... zapomniałem o tym ... :oops: ... pewnie dlatego, że od dwóch lat nie jechałem żadnym oplem, bmw ... :lol:

Też już testowałem wycieraczki typu brzytwa ... ale nie powaliły mnie ani jakością "pracy" czy użytych do produkcji materiałów :roll: