Jump to content

problem z awd

darek-1978

Recommended Posts

Witam.

mam legacy 2.5 aut 2004

pojawił sie problem po wymianie skrzyni. wszystko niby ok. ze strony mechanicznej skrzyni. tylko po przekroczeniu 80km/h zaczyna migac kontrolka awd. po zgaszeniu samochodu jest ok i znowu po przekroczeniu miga. skrzynia i tylny dyfer wszystko z tego samego auta.

Coś już wiem. Przednia oś kreci się o 20km szybciej niż tylna. Odczyt z czujników prędkości w skrzyni.Tylko z kąt ta różnica? Kupiłem "niby" wszystko z jednego auta. Maja rozebrać dyfry i przeliczyć zęby. Chyba coś z przełożeniem, może czujnik albo jakieś tarczki.Jutro coś się wyjaśni.

• 3 years later...
Coś już wiem. Przednia oś kreci się o 20km szybciej niż tylna. Odczyt z czujników prędkości w skrzyni.Tylko z kąt ta różnica? Kupiłem "niby" wszystko z jednego auta. Maja rozebrać dyfry i przeliczyć zęby. Chyba coś z przełożeniem, może czujnik albo jakieś tarczki.Jutro coś się wyjaśni.

WITAM,mam dokładnie ten sam problem w swoim po wymianie skrzyni i mostu.Daj znać czego to była przyczyna to znacznie mi to ułatwi sprawę.Prędkość na obu osiach jest ta sama

Może wymieńcie się skrzyniami i będzie dobrze :D

a może jeżeli jesteście obaj tacy mocni w gębie to zamiast spamować temat może napiszecie coś mądrego?jeżeli nie stać was na to minimum to darujcie sobie ten spam.

orientuje się ktoś jaka może być tego przyczyna?

@@RADSON007, proponuję Ci poczytać regulamin i poluźnić warkoczyki. Co do Twojego auta i problemu go gryzącego: daj je ogarnąć komuś znającemu się na tym. Nikt z nas szklanej kuli nie ma (a szkoda) i via monitor jednoznacznie diagnozy ci nie postawi. Błądzenie i niepotrzebne wymiany mogą być w sumie dużo droższe niż porządna diagnoza wraz z naprawą.

a może jeżeli jesteście obaj tacy mocni w gębie to zamiast spamować temat może napiszecie coś mądrego?jeżeli nie stać was na to minimum to darujcie sobie ten spam.

Zamiast złościć się na cały świat, warto było sprawdzić co się kupuje. Na tym forum kupujemy i naprawiamy tylko w ASO.