Staropramen Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 a właściwie jego brakiem z racji tego, że na dniach muszę wymienić tłumik końcowy, spotkałem się z dużym problemem dostępności takiej części... znajomy, który zajmuje się wydechami "obszukał" już swoich dostawców, a że wszyscy stwierdzili - "czegoś takiego u nas nie było i raczej nie będzie" to sytuacja robi się mocno awaryjna :!: może mi ktoś wskazać gdzie szukać i co kupić żeby było dobrze? chodzi mi o zwykły tłumik, taki jak w serii :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzd Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 ASO nie sprowadzi na zamówienie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
filester Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 Tłumik nie jest taki sam jak w przedliftowym? Zawsze możesz kupić sobie wydeszek od GT, WRX, STi i pokombinować z wieszakami. Albo jakąś puszkę przelotową z silencerem. Po co komu seryjny niemowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 Forester ma coprawda trochę dłuższą rurę wylotową niż WRX czy GT, bo ma głębszy zderzak, ale tłumiki od nich pasują bez większej rzeźby, każdy warsztat Ci zamontuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niedźwiedź Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 Jesli podpasi Ci tłumik przedliftowy - mam taki . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staropramen Posted May 11, 2010 Author Share Posted May 11, 2010 Forester ma coprawda trochę dłuższą rurę wylotową niż WRX czy GT, bo ma głębszy zderzak, ale tłumiki od nich pasują bez większej rzeźby, każdy warsztat Ci zamontuje a co z mocowaniami? będą pasować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 a jak nie będą, to każdy warsztat sobie z tym poradzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted May 12, 2010 Share Posted May 12, 2010 A można założyć coś takiego? http://aukcjewp.wp.pl/item1004436452_tl ... ratis.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staropramen Posted May 20, 2010 Author Share Posted May 20, 2010 laickie pytanie: ile cali ma seryjny wydech od S-turbo? czy tłumik końcowy ma więcej (może mieć)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek_67 Posted May 20, 2010 Share Posted May 20, 2010 A można założyć coś takiego?http://aukcjewp.wp.pl/item1004436452_tl ... ratis.html Ja bym się bał "tego czegoś" zakładać. Daje miesiąc do dwóch, aż efekt żężącej siatki wewnątrz da o sobie znać... ale oczywiście, jest wolność i swoboda, zapraszamy do studia gamy ;-) Pozdrawiam Grzegorz Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzd Posted May 20, 2010 Share Posted May 20, 2010 laickie pytanie: ile cali ma seryjny wydech od S-turbo? czy tłumik końcowy ma więcej (może mieć)? Seryjny GT-ek i WRX mają 2,2 calowy downpipe, dalej tak samo. Zakładam, że Forek ma taką samą średnicę wydechu. Tylny może być szerszy, tylko po co? Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted May 20, 2010 Share Posted May 20, 2010 A można założyć coś takiego?http://aukcjewp.wp.pl/item1004436452_tl ... ratis.html Ja bym się bał "tego czegoś" zakładać. Daje miesiąc do dwóch, aż efekt żężącej siatki wewnątrz da o sobie znać... ale oczywiście, jest wolność i swoboda, zapraszamy do studia gamy ;-) Pozdrawiam Grzegorz A tam, Grzesiek, przesadzasz..... ta siatka się spali po pierwszym tygodniu i ją spaliny poniosą radosnym wirem w kibinimatier... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted May 21, 2010 Share Posted May 21, 2010 A można założyć coś takiego?http://aukcjewp.wp.pl/item1004436452_tl ... ratis.html Ja bym się bał "tego czegoś" zakładać. Daje miesiąc do dwóch, aż efekt żężącej siatki wewnątrz da o sobie znać... ale oczywiście, jest wolność i swoboda, zapraszamy do studia gamy ;-) Pozdrawiam Grzegorz A tam, Grzesiek, przesadzasz..... ta siatka się spali po pierwszym tygodniu i ją spaliny poniosą radosnym wirem w kibinimatier... No dlatego właśnie się pytałem się :wink: BTW co byście polecili, bo mój tłumnik zaczyna powoli dogorywać i jakieś blaszki zaczynają z niego odpadać... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staropramen Posted May 21, 2010 Author Share Posted May 21, 2010 laickie pytanie: ile cali ma seryjny wydech od S-turbo? czy tłumik końcowy ma więcej (może mieć)? Seryjny GT-ek i WRX mają 2,2 calowy downpipe, dalej tak samo. Zakładam, że Forek ma taką samą średnicę wydechu. Tylny może być szerszy, tylko po co? no właśnie znalazłem kiedyś taki wydech gdzie tłumik końcowy był szerszy i zastanawiałem się czy to możliwe dzięki za info Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts