adalien Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 nie moge wykręcic sondy lambda ( pierwsza przed kat) tak sie zapiekła że nie moge jej ruszyć moze ktoś ma jakiś spawdzony sposób na mój problem?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 Nic na sile... wez wiekszy mlotek Probowales troche wd40? A potem to juz niestety chyba tylko wieksze przelozenie pomoze - dluzszy uchwyt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adalien Posted May 10, 2010 Author Share Posted May 10, 2010 preparaty typu wd nie pomagają co do np rury jako pokrętła to strach że sie sonda urwie i co wtedy?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kropkowicz Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 wtedy weźmiesz szlifierkę dlaczego chcesz ją wykręcić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzywaczewski Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 Jesli WD40 nie daje rady, to uzyj plynu hamulcowego (tylko nie polej lakieru przy tej okazji). Probuj tez wykrecac przy nagrzewajacym sie kolektorze, jest szansa ze gniazdo sie rozszerzy, a sonda jeszcze nie. Jak to nie pomoze, to zostaja metody silowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adalien Posted May 10, 2010 Author Share Posted May 10, 2010 chcę ją wykrecić bo sie skończyła..... po wielu podejsciach zostaje tylko siła jak sie urwie to bede chyba wiercił i montował ją w nowym miejscu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 Daje się to wykręcić w każdym razie, popróbuj tak jak Ci grzywaczewski radzi. W moim OBKu zależało mi na wykręceniu obydwu sond bez uszkodzeń i udało się "na ciepło", jak przyjechałam do aso, to zaraz wzięli OBKa na warsztat. Nie chcieli wykręcać, tylko dać mi pół wydechu do domu, razem z katem, ale ich ładnie poprosiłam i się udało :wink: . Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzd Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 w 10-letnim GT-ku przy zmianie downpipe dało się wykręcić z seryjnego dp bez większych problemów. Nic się nie urwało, nikt się jakoś mega nie starał. Po prostu odrobina czułości i dało radę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matej Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 Mam pytanie ile wymieniona sonda podziała w subaru, bo np. mojemu kumplowi padła oryginalna po 10tys km?? co o tym myslec?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 Mam pytanie ile wymieniona sonda podziała w subaru, bo np. mojemu kumplowi padła oryginalna po 10tys km?? co o tym myslec?? Nie ma chyba niestety reguly. Zwlaszcza w turbo imprezach, gdzie moga dochodzic czynniki takie jak walenie marchew itp. itd. - co na pewno sondzie sie tez nie przysluzy dobrze. A sonda jak stara, do wymiany juz - to sie nie ma co szczypac, ze sie zniszczy - tylko wykrecac, najwyzej potem resztki wydlubac - ale chyba nie slyszalem jeszcze nigdy, zeby sie komus sonda przy wykrecaniu rozleciala. Aczkolwiek znow malo moglem widziec i slyszec, bo nie param sie mechanika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 Właśnie ponoć często się ukręcają, z dwóch ASO mam tą informację. Moja ASO natomiast twierdzi, że sonda jest przewidziana na około 100tys. km. Stąd wymiana u mnie łącznie z katalizatorem po 150 tys. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 tak jak Ci pisałem, jedź do tłumikarzy, wspawają Ci nową tulejkę za 5 zyli i w dupie Link to comment Share on other sites More sharing options...
adalien Posted May 11, 2010 Author Share Posted May 11, 2010 i tak też zrobie ....jak oni urwą będzie na kogo sie skarżyc :-) ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adalien Posted May 14, 2010 Author Share Posted May 14, 2010 udało sie :-) dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted May 14, 2010 Share Posted May 14, 2010 udało sie :-) dzięki co się udało? urwać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adalien Posted May 14, 2010 Author Share Posted May 14, 2010 wykręcić :-) już miałem jechać po ta tulejke co mi mówiłes ale wziałem ostatni raz klucz i ......pusciło :-0 ale to nie koniec moich kłpotów :-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts