Jump to content

xenony spec EU w spec US?

uosiu

Recommended Posts

Witam ponownie po dluzszej przerwie, tym razem znowu z problemem swietlnym. Czy xenony ze spec EU podejda bez zadnej rzezby do budy spec US?

Przy okazji spytam sie o latwosc takiej kosmetycznej sprawy jak dolozenie spryskow i poziomowania swiatel :]

oto poziomowanie:

http://opposedforces.com/parts/b9_tribe ... tration_5/

w RU jakieś 5-6 kilo wróbli sztuka więc do ogarnięcia na upartego (całość wyjdzie ze 2,5k PLN z przesyłką..) ile w ASO tego nie wiem a lapmy instalacyjnie raczej takie same.. większośc jednak pcha DS1 zamiast H7 :wink:

spryskiwacze to pewnie do oddzyskania z pobitej - wtedy może i zderzak cały w kolorze trafisz :mrgreen:

masz jakieś dobre miejsce na xenony do Beki czy zza oceanu chcesz pociągnąć (bez poziomowania i oprysku - a la Kanadyjczyk) :idea: :?:

no wlasnie tocze sie kanadyjczykiem i jedna lampa mi sie poci w srodku (zarowke wymienialem) wiec jest okazja by wsadzic lampy spec EU

to wiele chyba nie poprawisz... oprysk i poziomowanie to koszty i robótka jak widać.. a co nabroiłeś podczas wyiany żarnika, że się poci :idea: :?:

BTW: DS1 masz :?: Daj znać gdybyś miał problem ze zdobyciem lapmy.. :wink:

no wlasnie w ASO mi nabroili, wymieniali mi zarowke bo sie spalila i lampa zaczela sie pocic. Jechalem z reklamacja to powiedzieli, by lampe przedmuchac i bedzie OK. Coz, nie jest, zastanawiam sie nad demontazem lampy i wygrzaniem jej w 80 stopniach, by wygrzac wilgoc. Jak lampa bedzie ciepla to ja poskladac i niby powinno byc OK.

A jak nie to kupie lampy spec EU, zeby nie bylo i mam juz chetnego na soczewki ze spec US, wiec recycling bedzie ;)

z lampami spec Eu można byłoby się pokusić o manualne poziomowanie - dodatkowe pokrętło w miejscu zaślepki (przynajmniej w US spec) obok regulacji podświetlenia - czyli drugie takie samo.. :idea: wtedy czujniki położenia odpadną i cały ten system... a oprysk, jeśli masz czarną Bekę to można nie OEM dołożyć pewnie niewielkim kosztem :idea: np. http://www.allegro.pl/item1029160076_xe ... wacze.html

a tu wersja wypasiona :lol:http://www.allegro.pl/item1042275368_xe ... orowe.html

ps. zakładam, że w lapmach EU spec xenon są mechanizmy poziomowania :idea: to jest elektryczne czy jakaś hydraulika :idea: :?:

• 4 months later...
Chciałbym założyć coś porządnego

tj. lepsze żarówki H7 :idea: :?: z moich doświadczeń najdłużej H7 philipsa działają.

standardowo nie było wersji lamp z HID w B9, poziomowania też nie ma dostępnego - ewentualnie więc wkładka HID w miejsce H7 ale to już "jadę nielegala" bo bez spryskiwaczy i poziomowania w EU zabronione :wink:

• 7 years later...