aris55 Posted May 9, 2010 Share Posted May 9, 2010 Kupilibyście ten samochód jeszcze raz? chodzi o salonówke.Interesuje mnie silnik 2.5 EX,lecz nie przekreślam diesla.ciekawa jest cena z rocznika produkcji 09.choć ok.150tys to mimo wszystko wydaję się sporo. zastanawiam się jeszcze nad BMW X1 lub Q5 bo to ten sam przedział cenowy. Co byście brali? dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted May 9, 2010 Share Posted May 9, 2010 Chłopie, o co Ty pytasz na tym Forum.... tu sa sami miłośnicy, nawiedzeńcy, zapaleńcy, i to tej jedynej, jedynej, najlepszej marki na świecie....SUBARU....kup, pokataj i sam się przekonasz, że BMW, Volvo czy Audi to są naprawdę znakomite auta, ale zakochać można się tylko w Subaru.... jak wdepniesz w jedno, nie będzisz chciał innego, a jak zapadnie decyzja o kupnie kolejnego auta do domu, to nie będziesz już myślał jaką markę, tylko jaki model Subaru kupić... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gourmet Posted May 9, 2010 Share Posted May 9, 2010 Trochę OT, jak dla mnie ostatni prawdziwy Foryś to 2005 - ostatni klasyczny kanciak :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ironmzes Posted May 9, 2010 Share Posted May 9, 2010 ja bym kupił bez zastanowienia, a..........BMW no cóż no coment na tym forum... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mlb Posted May 9, 2010 Share Posted May 9, 2010 jak chcesz samochód do oglądania i pokazywania sąsiadom to kup BMW. Jak zamierzasz nim jeździć to cóż... najlepiej sprawdź sam, umów się na jazdy próbne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
subarutux Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 Ja bym kupił jeszcze raz (2.0 D), ale bym się bardziej targował, wskazując na znane mi już niedoróbki. Nie widzę lepszego autka w tej klasie, odpowiednio do naszych potrzeb - nie interesują nas ani szosowe rakiety, ani maszyny do ciężkiego terenu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 kumpel kupił pół roku temu Bakeliten Motoren Werke X6 za 350k pln.....i przyznaje otwarcie, że głównie dla 80k VAT-u.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelbujalski Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 Bez zastanowienia kupił bym ponownie forestera jest po prostu idealny …. No i ten prestiż SUBARU …. Bezcenny ;-) A jeśli chodzi o BMW to dla mnie szczeniackie auta co każdy „Dresik” o nim marzy potem zbiera na nie i kupuje kilkunastoletniego „dziada” i buja się po mieście … (nie mam na celu obrażania tu kogoś tylko jakieś takie mam wrażenie o autach BMW) Pozdrawiam serdecznie ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RTQLAS Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 Trochę OT, jak dla mnie ostatni prawdziwy Foryś to 2005 - ostatni klasyczny kanciak :roll: Jak widze coś takiego to mi sie cos w kieszeni otwiera. A dla mnie prawdziwy subaru to model 1500 z 1955 roku. Wracajac do tematu to BMW - dresy a Q5 na bulwar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Urabus Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 Kupilibyście ten samochód jeszcze raz? Tak :!: Ja kupiłem jeszcze raz i co ważne poprzedni został w rodzinie 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gourmet Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 Trochę OT, jak dla mnie ostatni prawdziwy Foryś to 2005 - ostatni klasyczny kanciak :roll: Jak widze coś takiego to mi sie cos w kieszeni otwiera. nóż, portfel czy serce? :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
naLeśnik Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 jeśli chodzi o Forka to kupiłbym jeszcze raz, i jeszcze raz i jeszcze... ale tylko Turbo :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdaSch Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 ja też, ale nie tego nowego. Chyba powinienem już szukać my07 na zapas . Pancerne auto, oczywiście turbo manual. Nowy jak dla mne jest za wysoki, wim od innych użytkowników, ze nie da się nim tak szybko jeździć w zakrętach. Być może jest większy i łaniej zrobiony ale mi mój wystarcza w 100% pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Urabus Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 ale tylko Turbo No niby tak, ale do codziennej jazdy wersja n/a jest całkowicie wystarczająca. Nowy jak dla mne jest za wysoki Jest wyższy, ale ma to też swoje zalety. nie da się nim tak szybko jeździć w zakrętach W normalnej eksploatacji na drodze nie jest to zauważalne, inne przypadki zbadam dopiero na tegorocznych Plejadach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdaSch Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 No niby tak, ale do codziennej jazdy wersja n/a jest całkowicie wystarczająca Pewnie, oczywiście ociera się to o ekonomię dlatego forków diesel jest tyle. Ale prawie nikt się nie pozdrawia. Jacyś przeambicjonowani z głową w chmurach :roll: Jest wyższy, ale ma to też swoje zalety. oczywiście W normalnej eksploatacji na drodze nie jest to zauważalne, inne przypadki zbadam dopiero na tegorocznych Plejadach. dokładnie nowy mi się podoba w wersji obniżonej pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Urabus Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 Pewnie, oczywiście ociera się to o ekonomię Ja nie zauważyłem tego otarcia :wink: zresztą jak się naprawdę dynamicznie jeździ Forkiem n/a, to różnica w spalaniu w stosunku do wersji turbo nie jest znowu taka wielka dlatego forków diesel jest tyle. Ale prawie nikt się nie pozdrawia Może pozdrawiają, tylko benzyniaki za szybko jeżdżą i nie widzą nowy mi się podoba w wersji obniżonej Czyli jesteś za diesel-ami, bo nowy Forek XT ma prześwitu 225,a Forek D tylko 215 Link to comment Share on other sites More sharing options...
subarutux Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 ... dlatego forków diesel jest tyle. Ale prawie nikt się nie pozdrawia. Jacyś przeambicjonowani z głową w chmurach Nieprawdą to jest! Nie można uogólniać. Ja bym powiedział, że imprezowicze nie pozdrawiają, bo jeszcze czasem ktoś z Foresia odpowie (jeśli zdąży), a Imprezy ignorują notorycznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdaSch Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 wypowiadma się w temacie trójmiasta nagminnie nie pozdrawiają użyszkodnicy diesli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzd Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 wypowiadma się w temacie trójmiasta nagminnie nie pozdrawiają użyszkodnicy diesli. Mnie pozdrowił kiedyś jeden subaru forester boxer diesel, jeszcze jak jeździłem GT-kiem. wymiana uśmiechów z facetem, może mnie tylko podrywał ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdaSch Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 może to jest kwestia świadomości? bo użyszkodnicy turbo benzyn praktycznie zawsze odmachują i oczywiście sporo z NA ale oświniaczeni = świadomi 8) Tomek, świniak był czy nalepiłeś? wydaje mi się że mam największego.....Świniaka na lusterku bo chyba mam najwięszke subarowe lusterka edit, nie ma miniatur obrazków http://i53.photobucket.com/albums/g79/a ... 0081-1.jpg pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Urabus Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 bo chyba mam najwięszke subarowe lusterka W tej kategorii uszy nowego forka są poza konkurencją Link to comment Share on other sites More sharing options...
naLeśnik Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 Pewnie, oczywiście ociera się to o ekonomię Ja nie zauważyłem tego otarcia :wink: zresztą jak się naprawdę dynamicznie jeździ Forkiem n/a, to różnica w spalaniu w stosunku do wersji turbo nie jest znowu taka wielka dlatego ja właśnie wolałbym turbo 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzd Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 Tomek, świniak był czy nalepiłeś? Hogi nalepił, to jest ;P Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdaSch Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 a co do nowych forków to podoba mi się taki http://www.vpall.ru/wp-content/uploads/ ... er_xti.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
RTQLAS Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 tez nalepiłem ale dostałem tylko wersje rożową, moja Pani mowi ze pedalsko na szarym metalik wyglada, a mi sie podoba - rózowy świniak generuje uśmiech:) p.s nie oddam za nic moje forka i kupiłbym go jeszcze raz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts