Jump to content

co sie popsulo?

fredek

Recommended Posts

Witam

Mam seryjnego Gtka. Co sie popsulo i podczas dodawnia gazu przy 3500 obr pojawia sie taki dzwiek "łłłłiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...":-). Odpuszczam gaz i dzwiek znika. Dodaje i znowu sie pojawia. Dzwiek jest dokladnie taki sam jak u kolegi, ktory ma BOVa zalozonego. Czy popsul sie DV, czy poprostu turbina juz odlatuje? Dzwiek pojawil sie wczoraj przy mocnym zagrzaniu oleju.

nie mam wskaznika. auto nie stracilo mocy. dziwek jest taki, jakby cos sie pompowalo...jednostajne łłłłiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Puszczam gaz przy np. 6000 obrotow to cichnie, dodaje znowu gaz, znowu sie pojawia jednostajne łłłłiiiiiiiiii. U kolegi po zmianie DV na Bova pojawily sie dwa dzwieki: "sapanie" i wlasnie to łłłiiiiiiiiiiiiiiiii.

nie mam wskaznika. auto nie stracilo mocy. dziwek jest taki, jakby cos sie pompowalo...jednostajne łłłłiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Puszczam gaz przy np. 6000 obrotow to cichnie, dodaje znowu gaz, znowu sie pojawia jednostajne łłłłiiiiiiiiii. U kolegi po zmianie DV na Bova pojawily sie dwa dzwieki: "sapanie" i wlasnie to łłłiiiiiiiiiiiiiiiii.

Świnia Ci się zalęgła i "łiiiiczy"? :P

Podepnij wskaźnik albo podjedź do nas (Grunwald) - aktualnie mamy taki wskaźnik zrobiony plug & play - łatwo sprawdzić czy turbo ładuje tyle ile powinno.

Pisz :arrow: PW jak masz ochotę przyjechać.

tak, swieci sie wspaniala kontrolka od absu. wracajac do tematu, obstawiam nieszczelnosc czegos...

Jak nie chcesz, żeby się świeciło to zmień bezpiecznik od ABS-u - skrzynka pod kierownicą 8)