fredek Posted May 9, 2010 Share Posted May 9, 2010 Witam Mam seryjnego Gtka. Co sie popsulo i podczas dodawnia gazu przy 3500 obr pojawia sie taki dzwiek "łłłłiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...":-). Odpuszczam gaz i dzwiek znika. Dodaje i znowu sie pojawia. Dzwiek jest dokladnie taki sam jak u kolegi, ktory ma BOVa zalozonego. Czy popsul sie DV, czy poprostu turbina juz odlatuje? Dzwiek pojawil sie wczoraj przy mocnym zagrzaniu oleju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ravo Posted May 9, 2010 Share Posted May 9, 2010 musiał bym to na żywo usłyszeć ;p może jak zaczyna ładować to gdzieś dziura jest a albo DV się zaciął masz wskaźnik ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted May 9, 2010 Author Share Posted May 9, 2010 nie mam wskaznika. auto nie stracilo mocy. dziwek jest taki, jakby cos sie pompowalo...jednostajne łłłłiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Puszczam gaz przy np. 6000 obrotow to cichnie, dodaje znowu gaz, znowu sie pojawia jednostajne łłłłiiiiiiiiii. U kolegi po zmianie DV na Bova pojawily sie dwa dzwieki: "sapanie" i wlasnie to łłłiiiiiiiiiiiiiiiii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yezus Posted May 9, 2010 Share Posted May 9, 2010 nie mam wskaznika. auto nie stracilo mocy. dziwek jest taki, jakby cos sie pompowalo...jednostajne łłłłiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Puszczam gaz przy np. 6000 obrotow to cichnie, dodaje znowu gaz, znowu sie pojawia jednostajne łłłłiiiiiiiiii. U kolegi po zmianie DV na Bova pojawily sie dwa dzwieki: "sapanie" i wlasnie to łłłiiiiiiiiiiiiiiiii. Świnia Ci się zalęgła i "łiiiiczy"? Podepnij wskaźnik albo podjedź do nas (Grunwald) - aktualnie mamy taki wskaźnik zrobiony plug & play - łatwo sprawdzić czy turbo ładuje tyle ile powinno. Pisz :arrow: PW jak masz ochotę przyjechać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted May 9, 2010 Share Posted May 9, 2010 Sprawdź połączenie intercoolera z kolektorem/przepustnicą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted May 10, 2010 Author Share Posted May 10, 2010 Nagralem dzwiek, o ktory mi chodzi. Slychac wyraznie, jak sie turbo rozkreca. Manometr pokazuje 0,85 bara. Wszystko jest seryjne teoretycznie. http://www.ferdek.pl/pwr/filmy/20100510_001.mp4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
filester Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 Trudno coś tam usłyszeć. Ale wydaje mi się, że to jakiś metaliczny dźwięk bardziej niż syk powietrza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ravo Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 syk syk, słyszałem na żywo dla mnie to jakaś dziura w dolocie, może kolektor Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted May 10, 2010 Author Share Posted May 10, 2010 posluchaj jak przyspiesza kolo 3500 obrotow....pojawia sie piszczenie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harvester Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 Hmmm.... obstawiałbym nieszczelność. A tak na marginesie co to za czerwnona kontrolka Ci się świeci ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Morgiana Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 u mnie tylko jedna kontrolka tak wygląda... i jak się świeci to nie jest dobrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harvester Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 Właśnie dlatego pytam.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
filester Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 Chyba to ABS się świeci Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted May 11, 2010 Author Share Posted May 11, 2010 tak, swieci sie wspaniala kontrolka od absu. wracajac do tematu, obstawiam nieszczelnosc czegos... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yezus Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 tak, swieci sie wspaniala kontrolka od absu. wracajac do tematu, obstawiam nieszczelnosc czegos... Jak nie chcesz, żeby się świeciło to zmień bezpiecznik od ABS-u - skrzynka pod kierownicą 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted May 12, 2010 Author Share Posted May 12, 2010 Kontrolka sie swieci, bo abs to zło. Świszczy nadal... jutro rozbieram IC i sprawdzam wszystkie rurki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts