Jump to content

Problem z radiem po rozładowaniu akumulatora.

subuk

Recommended Posts

Czołem,

ostatnio w garażu pompowałem córce balony pasztetowym kompresorem zasilanym z gniazda zapalniczki. Jak to w Subaru jest, musiałem przekręcić kluczyk aby gniazdo dostało prąd. Po napompowaniu wszystkich balonów zapomniałem wyciągnąć kluczyk ze stacyjki i tak sobie samochód w garażu przez jakieś 40 godzin postał. W poniedziałek rano chciałem odpalić, ale się nie dało ... akumulator się rozładował. Podładowałem akumulator i odpaliłem furę. Wszystko jest jak wcześniej poza jednym; nie działa mi CD, radio nie reaguje na wciskanie przycisku CD lub przycisku wysuwania płyty ... nic. Poza tym radio zgubiło zapamiętane stacje i za cholerę nie chce mi złapać tych, które do tej pory zawsze odbierało świetnie. Łapie same czeskie, radio maryja i stacje polskiego radia :mrgreen: Kij z radiem, ale bez CDika to nie wesoło ... Proszę o sugestie :wink:

Jak ładowałeś akumulator, może odłączyłeś dodatkową masę?. W moim Legacy na minsuowym kableku poprzez specjalną nakładkę masę chwytam na śrubach przytwierdzających /trzymających/ akumulator. Jak nie podłączę minusa w tym miejscu do masy to radio słabo gra.

Pozdr.

kasowanie pamięci radia i zegarka to normalne. nie wiem o jakim obk rozmawiamy ale od MY04 do MY07 nie było dodatkowej masy podłączanej do klemy "-" akumulatora.

pzdr.

• 1 month later...
  • 2 weeks later...

Problem zakończony, nie wiadomo jakim cudem, ale po podłączeniu akumulatora, radio próbowało załadować 2 płyty na raz do odtwarzacza, zakleszczyły się i objawia się to właśnie odcięciem funkcji CD. Płyty wyciągnięte, wszystko wróciło do normy :)