subuk Posted May 8, 2010 Share Posted May 8, 2010 Czołem, ostatnio w garażu pompowałem córce balony pasztetowym kompresorem zasilanym z gniazda zapalniczki. Jak to w Subaru jest, musiałem przekręcić kluczyk aby gniazdo dostało prąd. Po napompowaniu wszystkich balonów zapomniałem wyciągnąć kluczyk ze stacyjki i tak sobie samochód w garażu przez jakieś 40 godzin postał. W poniedziałek rano chciałem odpalić, ale się nie dało ... akumulator się rozładował. Podładowałem akumulator i odpaliłem furę. Wszystko jest jak wcześniej poza jednym; nie działa mi CD, radio nie reaguje na wciskanie przycisku CD lub przycisku wysuwania płyty ... nic. Poza tym radio zgubiło zapamiętane stacje i za cholerę nie chce mi złapać tych, które do tej pory zawsze odbierało świetnie. Łapie same czeskie, radio maryja i stacje polskiego radia Kij z radiem, ale bez CDika to nie wesoło ... Proszę o sugestie :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
okeyten Posted May 8, 2010 Share Posted May 8, 2010 Jak ładowałeś akumulator, może odłączyłeś dodatkową masę?. W moim Legacy na minsuowym kableku poprzez specjalną nakładkę masę chwytam na śrubach przytwierdzających /trzymających/ akumulator. Jak nie podłączę minusa w tym miejscu do masy to radio słabo gra. Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam12 Posted May 9, 2010 Share Posted May 9, 2010 kasowanie pamięci radia i zegarka to normalne. nie wiem o jakim obk rozmawiamy ale od MY04 do MY07 nie było dodatkowej masy podłączanej do klemy "-" akumulatora. pzdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
subuk Posted May 9, 2010 Author Share Posted May 9, 2010 MY07, niech mnie ktoś podpowie czemu ten CDik nie działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
okeyten Posted June 25, 2010 Share Posted June 25, 2010 Subuk, i jak temat działania radio/cd, zakończony :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
subuk Posted July 5, 2010 Author Share Posted July 5, 2010 Problem zakończony, nie wiadomo jakim cudem, ale po podłączeniu akumulatora, radio próbowało załadować 2 płyty na raz do odtwarzacza, zakleszczyły się i objawia się to właśnie odcięciem funkcji CD. Płyty wyciągnięte, wszystko wróciło do normy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts