dwiepapatki Posted May 7, 2010 Share Posted May 7, 2010 Witam, jestem posiadaczem subaru impreza 1.6 2wd kilka dni temu samochod przy odpalaniu na zimnym dostawal wysokie obroty okolo 3000 ale jak osiagnol temperature wszystko bylo ok. Dzisaij zaczol strzelac w filter powietrza gdy gwaltowniej dodaje gazu i traci moc tak jakby nie dostawal paliwa lub powietrza, przy zapalaniu musze dluzej krecic okolo sekundy. Raz jak mi odpalil to mialem wrazenie ze nie chodzil na wszystkich swiecach. Od czego mam zaczac szukac? Prosze o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jako Posted May 7, 2010 Share Posted May 7, 2010 Raczej układ zapłonowy. świece, kable. Może któraś fajka nie trzyma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zamer Posted May 7, 2010 Share Posted May 7, 2010 Mam podobnie na zimnym silniku jak jest mocno wilgotno na dworze (tak jak dzisiaj). Jak się silnik rozgrzeje objawy znikają. U mnie pomaga delikatne naciskanie gazu (bez mocnego wciskania). Kable i świece mam nowe. W przyszłym tygodniu idzie na przegląd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zamer Posted May 7, 2010 Share Posted May 7, 2010 Elek, a Ty co myślisz o takich objawach?? Co to może być?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dwiepapatki Posted May 13, 2010 Author Share Posted May 13, 2010 samo sie naprawilo, podejrzewam ze cos bylo zalane woda po tym jak padal deszcz ladne kilka dni. Przejechalem jakies 50 km i jest ok. dzieki za odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts