attylla Posted May 2, 2010 Share Posted May 2, 2010 Witam wszystkich serdecznie Mam nadzieje, że będziecie w stanie mi jakoś doradzić Samochód to Legacy 2.0 RA HID 2008 od SIP a więc wersja ze zmieniarką i tempomatem w kierownicy ale bez sterowania radiem. W miejscu gdzie w Outbacku miałem sterowanie radiem w kierownicy jest srebrna zaślepka. Pytanie czy można w jakiś (racjonalny) sposób dołożyć moduł sterowania radiem? Czy to jest kwestia jedynie braku przycisków sterujących czy też brakuje tam wiązki i wszystkiego co potrzebne aby to zadziałało? Co trzeba dokupić/zrobić i ile taka przeróbka może kosztować? Z góry bardzo dziękuje za wszelką pomoc Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
muka Posted May 3, 2010 Share Posted May 3, 2010 można około 500 pln się należy Link to comment Share on other sites More sharing options...
attylla Posted May 3, 2010 Author Share Posted May 3, 2010 muka dzięki ale możesz troszkę rozwinąć ten temat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
muka Posted May 4, 2010 Share Posted May 4, 2010 tu będzie: http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?f=3&t=131136&start=250 Link to comment Share on other sites More sharing options...
attylla Posted May 21, 2010 Author Share Posted May 21, 2010 muka okazuje sie ze problem jednak trywialny nie jest. Po konsultacjach z jednym z mala ASO ktore "sie zna i zna temat" okazuje sie ze: W tym samym samochodzie z tego samego rocznika i wersji w jednych sie da w innych nie Podobno sa rozne wtyczki modulu sterowania w kierownicy Podobno nawet w przypadkach gdy gniazdo konektora/wtyczka jest takie jak byc powinno w niektorych wiazkach brak przewodu przekazujacego syglal sterowania do radia Jedynym rozwiazaniem okazuje sie koniecznosc "organoleptycznego" zdjecia poduszki i sprawdzenia. Tu troche mnie FHI zaskoczylo ze posuneli sie az to takiego stopnia komplikacji tematu. Musze za to pochwalic serwis ASO A.K ze maja modul sterowania na miejscu i diagnoze zrobia mi szybko i ponoc bezplatnie. Ameryka :-) Zeby ktos kto ma taki prosty problem nie musial sie zmagac tak jak ja napisze jaki rezultat sprawdzenia bedzie w moim przypadku. Mam samochod od SIP i w masowo sprzedawanej wersji takze pewnie wiecej ludzi moze miec teoretycznie taki problem da sie czy nie Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
muka Posted May 21, 2010 Share Posted May 21, 2010 No to nieżle jak montowali mi alarm w jednym z warszawskich ASO to powiedzieli ,że nie ma żadnego problemu ii juz nawet miałem zamówić bez zaglądania moduł ,ale się wstrzymałem . Swoją drogą to ciekawe co by się stało gdybym zamówił po czym okazało by się ,że nie pasuje... (chyba wiem ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
attylla Posted May 23, 2010 Author Share Posted May 23, 2010 No to nieżle Ostatecznie nie było aż tak źle i wszystko dobrze się skończyło. Nie wiem na ile historie o komplikacjach po stronie FHI są prawdziwe (nie chce bynajmniej podważać tych opinii) ale do mojego Legacy 2.0RA HID prod. 2007 MY 2008 z fabrycznym radiem ze zmieniarką bez problemu dało się ów moduł zamontować i wszystko działa bez zarzutu. Niestety mało które ASO ma w tym temacie jakiekolwiek doświadczenie lub choćby rozeznanie. Podziękowania dla ASO A.K. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts