boryna Posted April 27, 2010 Share Posted April 27, 2010 witam!! Poszukuję przednich amortyzatorów do subaru legacy 92r kombi 2.2. Może ktoś pomoże albo podpowie gdzie znaleźć nowe nie drogie lub coś używanego w dobrym stanie, lub czy pasują od czegoś innego. proszę o pomoc możecie pisać na mejla lub gg 2603063, babej@poczta.onet.pl pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted April 27, 2010 Share Posted April 27, 2010 Hydrauliczne czy pneumatyczne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
boryna Posted April 28, 2010 Author Share Posted April 28, 2010 zwykłe hydrauliczne coś w dobrej cenie! Mam jeszcze pytanie mój rozwalony amortyzator jest ulany cały olejem więc wychodzi na to że jest olejowy, i mam dziwny numer po którym nie mogę dojść co to za firma podaje numer (20314AA000RH, 91 07 10 prawy, 20314AA010LH lewy 92 07 10) czy te amortyzatory są jeszcze oryginale i czy olejowe. pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 zwykłe hydrauliczne coś w dobrej cenie!Mam jeszcze pytanie mój rozwalony amortyzator jest ulany cały olejem więc wychodzi na to że jest olejowy, i mam dziwny numer po którym nie mogę dojść co to za firma podaje numer (20314AA000RH, 91 07 10 prawy, 20314AA010LH lewy 92 07 10) czy te amortyzatory są jeszcze oryginale i czy olejowe. pozdro Olejowo-gazowe (tak dla ścisłości). :arrow: PW Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 możesz założyć prawie każde amory od legaca 94-99, imprezy 93-00, przy amorach od forestera i outbacka będzie stał trochę wyżej (ok4cm) wtedy musiałbyś wymienić komplet albo założyć ori sprężyny Link to comment Share on other sites More sharing options...
demps Posted May 15, 2010 Share Posted May 15, 2010 możesz założyć prawie każde amory od legaca 94-99, imprezy 93-00, przy amorach od forestera i outbacka będzie stał trochę wyżej (ok4cm) wtedy musiałbyś wymienić komplet albo założyć ori sprężyny a czy założenie sprężyn od forestera albo outbecka do takiego legacy nie będzie jakoś negatywnie wpływało na półosie od napędów?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzywaczewski Posted May 17, 2010 Share Posted May 17, 2010 Jakby co, mam takie sprezyny do sprzedania viewtopic.php?f=16&t=132081&p=1027160&hilit=sprezyny+N%2FA#p1027160 Elku, pasuja do wczesniejszych modeli? Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted May 18, 2010 Share Posted May 18, 2010 nie pasują, ale ja mam chyba dwa amory do starego legaca za jakąś butelkę amerykanckiego bimbru... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naruk08PL Posted May 24, 2010 Share Posted May 24, 2010 za jakąś butelkę amerykanckiego bimbru... uważajcie na tego pana bardzo lubi bimberek made in USA Link to comment Share on other sites More sharing options...
demps Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 czyli podsumowując amorki od forka by podeszły do legacy 92`? a czy wychodziły legacy 92` z możliwością podnoszenia i opuszczania zawieszenia?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 Dzisiaj widziałem antyka z pozostałościami po pneumatyce, więc pewnie wychodziły Link to comment Share on other sites More sharing options...
demps Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 to ja chyba mam identycznego antyka z pozostaoościami bo znalazłem pod lewym nadkolem jakiś kompresor i z bratem wywnioskowaliśmy że może to być od pneumatyki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark L.A. Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 Wersja GX antyka posiadała samopoziomujące zawieszenie, sam wymieniałem na standardowe . Link to comment Share on other sites More sharing options...
demps Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 a to masz kombi czy sedana? ja mam kombiaczka 92` 1,8 a może pomożecie jeszzcze czy znajdę gdzieś jakąś instrukcje całego tego auta karoseria elektryka i silnik do tego modelu.. pytanie troche nie na temat no ale byłbym wdzięczny.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
beny_trol Posted June 11, 2010 Share Posted June 11, 2010 Witam podnosiłem swoją Imprezę i mam zawiechę od legacy 2.0 kombi z 1992r ostatnio wymieniałem tylne amorki. Najtańsze znalazłem na gdzieś w sieci by mod. Najtańsze były za 122 ale chyba poszły trochę do góry. Zaznaczam, że amorki są firmy magnum technology czyli totalna chińszczyzna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gendziu Posted June 16, 2010 Share Posted June 16, 2010 witam, ja mam inne pytanie: slyszalem ze od dziadka turbo amory lub sprezyny sa twardsze? to prawda? i jeszcze jedno, jak (oprocz b6) usztywnic zawias w aucie Link to comment Share on other sites More sharing options...
karol-antyk2.2 Posted June 16, 2010 Share Posted June 16, 2010 Ja ostatnio wymieniałem amorki w swoim dziadku. Założyłem KYB AGX(GAZOWE). Jest troszkę twardziej niż w serii. Cena za sztuke około 500zł trochę odstraszająca ale jeśli chce się troszkę na nich pojeździć to warto. Wszelaka chińszczyzna to złom nie polecam. Może taniej ale na dłuższą metę chyba nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted June 16, 2010 Share Posted June 16, 2010 witam, ja mam inne pytanie:slyszalem ze od dziadka turbo amory lub sprezyny sa twardsze? to prawda? i jeszcze jedno, jak (oprocz b6) usztywnic zawias w aucie Możesz założyć KYB AGX. Będziesz miał regulację twardości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts