Jump to content

amortyzatory legacy 92

boryna

Recommended Posts

zwykłe hydrauliczne coś w dobrej cenie!

Mam jeszcze pytanie mój rozwalony amortyzator jest ulany cały olejem więc wychodzi na to że jest olejowy, i mam dziwny numer po którym nie mogę dojść co to za firma podaje numer (20314AA000RH, 91 07 10 prawy, 20314AA010LH lewy 92 07 10) czy te amortyzatory są jeszcze oryginale i czy olejowe.

pozdro

zwykłe hydrauliczne coś w dobrej cenie!

Mam jeszcze pytanie mój rozwalony amortyzator jest ulany cały olejem więc wychodzi na to że jest olejowy, i mam dziwny numer po którym nie mogę dojść co to za firma podaje numer (20314AA000RH, 91 07 10 prawy, 20314AA010LH lewy 92 07 10) czy te amortyzatory są jeszcze oryginale i czy olejowe.

pozdro

Olejowo-gazowe (tak dla ścisłości). :arrow: PW

możesz założyć prawie każde amory od legaca 94-99, imprezy 93-00, przy amorach od forestera i outbacka będzie stał trochę wyżej (ok4cm) wtedy musiałbyś wymienić komplet albo założyć ori sprężyny

• 3 weeks later...
możesz założyć prawie każde amory od legaca 94-99, imprezy 93-00, przy amorach od forestera i outbacka będzie stał trochę wyżej (ok4cm) wtedy musiałbyś wymienić komplet albo założyć ori sprężyny

a czy założenie sprężyn od forestera albo outbecka do takiego legacy nie będzie jakoś negatywnie wpływało na półosie od napędów??

to ja chyba mam identycznego antyka z pozostaoościami bo znalazłem pod lewym nadkolem jakiś kompresor i z bratem wywnioskowaliśmy że może to być od pneumatyki...

a to masz kombi czy sedana? ja mam kombiaczka 92` 1,8 a może pomożecie jeszzcze czy znajdę gdzieś jakąś instrukcje całego tego auta karoseria elektryka i silnik do tego modelu.. pytanie troche nie na temat no ale byłbym wdzięczny..

• 3 weeks later...

Witam podnosiłem swoją Imprezę i mam zawiechę od legacy 2.0 kombi z 1992r ostatnio wymieniałem tylne amorki. Najtańsze znalazłem na gdzieś w sieci by mod. Najtańsze były za 122 ale chyba poszły trochę do góry. Zaznaczam, że amorki są firmy magnum technology czyli totalna chińszczyzna.

Ja ostatnio wymieniałem amorki w swoim dziadku. Założyłem KYB AGX(GAZOWE). Jest troszkę twardziej niż w serii. Cena za sztuke około 500zł trochę odstraszająca ale jeśli chce się troszkę na nich pojeździć to warto. Wszelaka chińszczyzna to złom :( nie polecam. Może taniej ale na dłuższą metę chyba nie. :mrgreen:

witam, ja mam inne pytanie:

slyszalem ze od dziadka turbo amory lub sprezyny sa twardsze? to prawda?

i jeszcze jedno, jak (oprocz b6) usztywnic zawias w aucie

Możesz założyć KYB AGX. Będziesz miał regulację twardości.