motorajdy Posted April 27, 2010 Share Posted April 27, 2010 Wymieniłem w swoim gt skrzynie na 6mt z dccd sprawdzałem parametry za pomoca select monitora, i zauważyłem że w pozycji "luz" stan włącznika pozycji luzu jest na OFF a gdy włozony jest bieg to jest na ON wydaje mi sie że w skrzyni starej 5 biegowej jest odwronie na luzie jest na ON. Czy w skrzyni 6MT jest inaczej(normal closed)niz w starej piątce? Jeżeli jest inaczej to musze zamontowac jakis układ odwracający bo zeby podmienic te włączniki trzeba wyjmowac skrzynie a to mi sie nie uśmiecha. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted April 27, 2010 Share Posted April 27, 2010 dokładnie tak jest jak piszesz , skrzynie z DCCD mają odwrotnie jak np. skrzynie bez DCCD i nie przerobienie tego, bedzie miało np. takie skutki jak nie działające fazy rozrzadu Link to comment Share on other sites More sharing options...
motorajdy Posted April 27, 2010 Author Share Posted April 27, 2010 u mnie jest to w gt wiec zmiennych faz nie ma ale algorytm sterownika jakos wykrywa taką zmiane i moze żle działac, dzieki za sugestie. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
jako Posted April 27, 2010 Share Posted April 27, 2010 Dodatkowy przekaźnik, pachnie centralnymi zamkami, alarmami z pilota Link to comment Share on other sites More sharing options...
komancz Posted April 27, 2010 Share Posted April 27, 2010 Wymieniłem w swoim gt skrzynie na 6mt z dccdsprawdzałem parametry za pomoca select monitora, i zauważyłem że w pozycji "luz" stan włącznika pozycji luzu jest na OFF a gdy włozony jest bieg to jest na ON wydaje mi sie że w skrzyni starej 5 biegowej jest odwronie na luzie jest na ON. Czy w skrzyni 6MT jest inaczej(normal closed)niz w starej piątce? Jeżeli jest inaczej to musze zamontowac jakis układ odwracający bo zeby podmienic te włączniki trzeba wyjmowac skrzynie a to mi sie nie uśmiecha. musisz zmienic czujnik na ten odwrotnego dzialania, nie baw sie w zadne przekazniki. Koszt czujnika jest niewielki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jako Posted April 27, 2010 Share Posted April 27, 2010 Wymieniłem w swoim gt skrzynie na 6mt z dccdsprawdzałem parametry za pomoca select monitora, i zauważyłem że w pozycji "luz" stan włącznika pozycji luzu jest na OFF a gdy włozony jest bieg to jest na ON wydaje mi sie że w skrzyni starej 5 biegowej jest odwronie na luzie jest na ON. Czy w skrzyni 6MT jest inaczej(normal closed)niz w starej piątce? Jeżeli jest inaczej to musze zamontowac jakis układ odwracający bo zeby podmienic te włączniki trzeba wyjmowac skrzynie a to mi sie nie uśmiecha. musisz zmienic czujnik na ten odwrotnego dzialania, nie baw sie w zadne przekazniki. Koszt czujnika jest niewielki. Capito! Link to comment Share on other sites More sharing options...
motorajdy Posted April 28, 2010 Author Share Posted April 28, 2010 tak ale żeby wymienic czujnik trzeba zdjac skzynie bo jest od gory Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 tak ale żeby wymienic czujnik trzeba zdjac skzynie bo jest od gory nie trzeba ściagac skrzyni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam. Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 wystarczy ja opuscic Link to comment Share on other sites More sharing options...
motorajdy Posted April 28, 2010 Author Share Posted April 28, 2010 wiem juz wymieniłem opusciłem na maxa skrzynie na mocowaniach, troche pokaleczone rece i zrobione, juz działa tak jak powinno, wszystkim dziekuje za sugestie i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts