Jump to content

listwy paliwowe

HULK

Recommended Posts

Witam.

Wiem ze jest różnica we wtryskach miedzy v4 a v5 ( fazy 1 i 2) ale czy jest różnica w listwach paliwowych, czy mogę założyć listwy z v5 z wtryskami faza 2 do mojego klasyka v4 ?

Pytam bo mogę zanabyc taki zestaw i nie musiał bym kupować wtedy tych adapterów na same wtryski.

Cos mi sie wydaje, ze tylko razem z kolektorem.

Popatrz sobie tutaj:

http://www.carldavey.co.uk/article.php?id=4

I otwory w kolektorach sa roznej wielkosci najwyrazniej tez - wiec zakladajac listwy od Phase2 - pomimo, ze da sie je przykrecic - bedziesz mial chyba nieszczelnosc na kolektorze.

Nie kombinuj, kup sobie adaptery od Carla Davey'a - naprawde nie fortuna, a nie bedziesz przynajmiej brnal w kolejne klopoty.

zdaje mi sie ze może byc jeszcze problem z tymi kapturkami co przychodzą od gory na wtryski, faza 2 jest znacząco inna, tak mi sie wydaje.

Wiesz szkoda mi troche kasy na te 650 jak i tak na razie nie bede mógł ich w pełni wykorzystać, rozglądam sie za jakims używkami 440 ale wiekszosc to faza 2.

zdaje mi sie ze może byc jeszcze problem z tymi kapturkami co przychodzą od gory na wtryski, faza 2 jest znacząco inna, tak mi sie wydaje.

Wiesz szkoda mi troche kasy na te 650 jak i tak na razie nie bede mógł ich w pełni wykorzystać, rozglądam sie za jakims używkami 440 ale wiekszosc to faza 2.

Kapturkami sie nie stresuj, daj znac jakby co to dostaniesz najwyzej ode mnie - mam zapas czterech akurat.

Aczkolwiek w Twojej sytuacji i tak bym chyba szukal 550cc - bo 650cc beda troche przyduze, a 440cc z kolei za chwile beda dla Ciebie nieco "przyciasne".

Zrobilbym na Twoim miejscu zakup u Andy Forresta albo cierpliwie czekal na okazje.

Czekam ale ja to raczej cierpliwy nie jestem :)

Z listwami nic jeszcze nic nie kombinowałem ( wiecej ) tylko gdzies mi tam mignela okazja na caly komplet z v5 i tak sie zastanawiałem.