lukasswrx Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 napewno ktoś podłaczał przycisk do odpalania samochodu , chodzi mi o taki jak maja w rajdowkach tyle , że chciałbym zeby po przekrecniu stacyjki na zapłon i dopiero przyciskiem odpalic ma ktos jakies schematy ? jak i co podlaczyc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 napewno ktoś podłaczał przycisk do odpalania samochodu , chodzi mi o taki jak maja w rajdowkach tyle , że chciałbym zeby po przekrecniu stacyjki na zapłon i dopiero przyciskiem odpalic ma ktos jakies schematy ? jak i co podlaczyc? bardzo prosto, rozcinasz kabel który idzie do przekaźnika rozrusznika wpinasz przycisk ( szeregowo ) i masz palenie na przycisk Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasswrx Posted April 20, 2010 Author Share Posted April 20, 2010 bo ja wiem który to kabel Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 bo ja wiem który to kabel a czy Ty myślisz że ja mam w głowie każdy kolor kabla w kazdym subaru :?: :shock: Weź próbówkę, miernik, żarówkę obojętnie, i sprawdz który kabel "dziala" w momencie przkrecenia kluczyka jakbyś odpalał. 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasswrx Posted April 20, 2010 Author Share Posted April 20, 2010 a no chyba , że tak napewno tak sie robi zebym nie popalil kabli wszystkich:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dyzio_d Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 Zawsze jeszcze możesz jechać do elektryka. 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 a no chyba , że tak napewno tak sie robi zebym nie popalil kabli wszystkich:D Możesz skorzystać z manuala , i tam bedziesz miał oznaczony kabel "starter" bądź "starter switch" Moge jutro rzucić okiem, ale ja mechanikom rzadko podaje na tacy takie rozwiązania bo to ich ogranicza umysłowo i za chwilę bedą mnie prosili o manual do wymiany żarówki :wink: a ja nie bede nic robił tylko im szukał manuali Link to comment Share on other sites More sharing options...
the.wolf Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 to prosta robota. wez miernik i posprawdzaj. jesli nie zrobisz zwarcia, nie bedzie problemow. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasswrx Posted April 21, 2010 Author Share Posted April 21, 2010 no właśnie nie chce zrobić zwarcia:D jak mozesz to rzuc okiem :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted April 21, 2010 Share Posted April 21, 2010 Jedź do elektryka, za zlokalizowanie kabla weźmie na piwo... i sam sobie podłączysz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts