Jump to content

Odpalanie z przycisku - jak i gdzie ?

lukasswrx

Recommended Posts

napewno ktoś podłaczał przycisk do odpalania samochodu , chodzi mi o taki jak maja w rajdowkach tyle , że chciałbym zeby po przekrecniu stacyjki na zapłon i dopiero przyciskiem odpalic

ma ktos jakies schematy ? jak i co podlaczyc?

napewno ktoś podłaczał przycisk do odpalania samochodu , chodzi mi o taki jak maja w rajdowkach tyle , że chciałbym zeby po przekrecniu stacyjki na zapłon i dopiero przyciskiem odpalic

ma ktos jakies schematy ? jak i co podlaczyc?

bardzo prosto, rozcinasz kabel który idzie do przekaźnika rozrusznika wpinasz przycisk ( szeregowo ) i masz palenie na przycisk :)

bo ja wiem który to kabel :D

a czy Ty myślisz że ja mam w głowie każdy kolor kabla w kazdym subaru :?: :shock: :twisted:

Weź próbówkę, miernik, żarówkę obojętnie, i sprawdz który kabel "dziala" w momencie przkrecenia kluczyka jakbyś odpalał. 8)

a no chyba , że tak :D napewno tak sie robi :D zebym nie popalil kabli wszystkich:D

Możesz skorzystać z manuala , i tam bedziesz miał oznaczony kabel "starter" bądź "starter switch" Moge jutro rzucić okiem, ale ja mechanikom rzadko podaje na tacy takie rozwiązania bo to ich ogranicza umysłowo i za chwilę bedą mnie prosili o manual do wymiany żarówki :wink: :mrgreen: a ja nie bede nic robił tylko im szukał manuali :twisted: