tony_rider Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 Siema ! Mam problem z głośnikami bo już mi strasznie harczą, i chciałem wymienić Nie chce rozgrzebywać autka bo ciągle jest mi potrzebne, mółgby ktoś powiedzieć jakie są głośniki z przodu i z tyłu w drzwiach ( średnica, moc albo coś jeszcze ) Albo wrzucić jakieś linki do allegro czy coś jakie były by spoko głośniki żeby w autku w miare fajnie grało ? Sredeczne dzięki z góry, pozdro ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
elberoth Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 U mnie też głośniki strasznie charczą (radio z MY05). Tyle że nie jest to wina głośników, tylko dupnego wzmacniacza w ORI radio, który przesterowuje się przy mocach rzędu kilku watów. Objawia sie to własnie takimi łatwo słyszalnymi zniekształceniami. Rozwiązaniem mogło by być podłączenie jakiegoś prostego wzmacniacza 4-kanałowego, tylko nie wiem czy w kostce w radio jest sygnał pre-out (oddzielnych wyjść RCA nie ma). Link to comment Share on other sites More sharing options...
tony_rider Posted April 21, 2010 Author Share Posted April 21, 2010 wiesz co nie wydaje mi się aby to było przez radio bo inne głośniki u mnie grają normalnie ( nie harczą ) a ten jeden jest taki z dupy Dodam że radio mam nie oryginalne tylko jakies tam sony... Powie ktoś jak z tymi głosnikami ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mzy Posted April 21, 2010 Share Posted April 21, 2010 Szukajka wreszcie wydaje się działać (polecam na przyszłość) Tu chyba znajdziesz potrzebne info: http://www.forum.subaru.pl/viewtopic.php?t=124876 No i może coś jeszcze tutaj: http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?t=132080 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts