Staropramen Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 zapala się w GL 2.0 kombi z 1998 roku jest to o tyle dziwne, że po odpaleniu samochodu gaśnie tak jak powinna, zapala się po przejechaniu pierwszego metra... jak zatrzymam samochód i odpalę na nowo - gaśnie i już więcej się nie zapala bez względu na dystans czy czas pracy silnika :shock: co moje auto chce mi powiedzieć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vrossi Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Trudno ocenić cokolwiek po twoim opisie. Najprościej będzie zczytać błędy jakimś narzędziem diagnostycznym. Powodów zapalania sie kontrolki może być wiele, począwszy od zaśniedziałych pinów na module poduszki, a skończywszy na jej całkowitym braku. Być może uda ci się "wymigać" błędy... http://codes.rennacs.com/SRS-Airbag/Jap ... irbags.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
radnor Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 sprawdz na poczatek polaczenia, u mnie tez tak wariowala kontrolka. okazalo sie, ze butelka wody pod siedzeniem przy mocniejszym hamowaniu zatrzymywala sie na przewodzie poduszek i poluzniala kostke. :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staropramen Posted April 20, 2010 Author Share Posted April 20, 2010 sprawdz na poczatek polaczenia, u mnie tez tak wariowala kontrolka. okazalo sie, ze butelka wody pod siedzeniem przy mocniejszym hamowaniu zatrzymywala sie na przewodzie poduszek i poluzniala kostke. :roll: a już myślałem, że to będzie przyczyna ostatnio wleciały mi tam jakieś źle zapakowane zakupy, ale dzisiaj przesunąłem fotel i... z przerażeniem stwierdziłem, że nie ma tam żadnej kostki :| pewnie będzie jakiś błąd Link to comment Share on other sites More sharing options...
radnor Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 sprawdz na poczatek polaczenia, u mnie tez tak wariowala kontrolka. okazalo sie, ze butelka wody pod siedzeniem przy mocniejszym hamowaniu zatrzymywala sie na przewodzie poduszek i poluzniala kostke. :roll: a już myślałem, że to będzie przyczyna ostatnio wleciały mi tam jakieś źle zapakowane zakupy, ale dzisiaj przesunąłem fotel i... z przerażeniem stwierdziłem, że nie ma tam żadnej kostki :| pewnie będzie jakiś błąd Aj no tak, u mnie sa jeszcze boczne.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filester Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 U mnie nie zgasła kontrolka AirBag po zmianie kierownicy ponownie na serię z poduszką. Zmieniłem kierę na Momo i jeździłem z zapaloną kontrolką. Wcześniej pamiętam, że kontrolka nie świeciła. Jakiś pomysł co może być przyczyną? Może ktoś ma jakaś sugestię wieczorową porą. Nie chce mi się po nocy biegać z latarką i szukać pinów co by błędy wymrugać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts