Jump to content

kontrolka airbagu

Staropramen

Recommended Posts

zapala się w GL 2.0 kombi z 1998 roku

jest to o tyle dziwne, że po odpaleniu samochodu gaśnie tak jak powinna, zapala się po przejechaniu pierwszego metra... jak zatrzymam samochód i odpalę na nowo - gaśnie i już więcej się nie zapala bez względu na dystans czy czas pracy silnika :shock:

co moje auto chce mi powiedzieć? :(

Trudno ocenić cokolwiek po twoim opisie. Najprościej będzie zczytać błędy jakimś narzędziem diagnostycznym. Powodów zapalania sie kontrolki może być wiele, począwszy od zaśniedziałych pinów na module poduszki, a skończywszy na jej całkowitym braku. Być może uda ci się "wymigać" błędy...

http://codes.rennacs.com/SRS-Airbag/Jap ... irbags.php

sprawdz na poczatek polaczenia, u mnie tez tak wariowala kontrolka. okazalo sie, ze butelka wody pod siedzeniem przy mocniejszym hamowaniu zatrzymywala sie na przewodzie poduszek i poluzniala kostke. :roll:

sprawdz na poczatek polaczenia, u mnie tez tak wariowala kontrolka. okazalo sie, ze butelka wody pod siedzeniem przy mocniejszym hamowaniu zatrzymywala sie na przewodzie poduszek i poluzniala kostke. :roll:

a już myślałem, że to będzie przyczyna

ostatnio wleciały mi tam jakieś źle zapakowane zakupy, ale dzisiaj przesunąłem fotel i... z przerażeniem stwierdziłem, że nie ma tam żadnej kostki :|

pewnie będzie jakiś błąd :(

a już myślałem, że to będzie przyczyna

ostatnio wleciały mi tam jakieś źle zapakowane zakupy, ale dzisiaj przesunąłem fotel i... z przerażeniem stwierdziłem, że nie ma tam żadnej kostki :|

pewnie będzie jakiś błąd :(

Aj no tak, u mnie sa jeszcze boczne..

U mnie nie zgasła kontrolka AirBag po zmianie kierownicy ponownie na serię z poduszką. Zmieniłem kierę na Momo i jeździłem z zapaloną kontrolką. Wcześniej pamiętam, że kontrolka nie świeciła. Jakiś pomysł co może być przyczyną? Może ktoś ma jakaś sugestię wieczorową porą. Nie chce mi się po nocy biegać z latarką i szukać pinów co by błędy wymrugać.