subarutux Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Zamierzam usunąć lwią część naklejek ostrzegawczych, którymi "przyozdobione" jest wnętrze autka, w szczególności pstrokate i wielojęzyczne ostrzeżenia dla posiadaczy fotelików dla dzieci (mnie już to nie dotyczy). Wygląda na to, że jest to kalkomania i naklejki powinny odejść po zmoczeniu, ale dla pewności chciałem zapytać Was o doświadczenia w tym względzie. Może macie jakieś sprawdzone patenty? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sammar Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Po zmoczeniu naklejki papierowe odejdą, ale zostanie klej na szybie. Ja zdejmowałem naklejki WD 40 i rozpuszczalnikiem nitro - uważaj na lakier!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_555 Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Czy chodzi o te naklejki na osłonach przeciwsłonecznych ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotruś Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Czy chodzi o te naklejki na osłonach przeciwsłonecznych ?? Też to chciałem kiedyś zrobić. Ja kiedyś pytałem na forum i nie spotkałem kogoś kto by tę operację udanie przeprowadził. A potem pokazywałem fachowcowi z agencji reklamowej, gdzie oklejają, naklejają różne takie rzeczy i ... odradził mi próby. Podobno jest prawdopodobne, że klej z naklejek na osłonach przeciwsłonecznych "wniknął" w materiał i nie da się go usunąć. Powiedział mi, że takie naklejki, wręcz robi się w taki sposób aby nie dało się ich odkleić, lub aby pozostał po nich ślad na wypadek jakiś roszczeń o odszkodowanie (po to je tam producenci naklejają). Więc dałem sobie spokój ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 Zależy, jakie stare jest auto (i nalepki ), ze świeżych aut dają się na ciepło oderwać, ale w starszych klej sie jakoś chenmicznie zrasta z plastikiem.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts