krzysiekk Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Jako, że jestem w trakcie przekładki napędów do GT mam pytanie o pompe sprzęgła i wysprzęglik. Czy te z STI (MY'03) są w jakimś stopniu wyraźnie lepsze? Czy te z GT bez problemów obsłużą większe sprzęgło od STI? pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
komancz Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Czy te z GT bez problemów obsłużą większe sprzęgło od STI? pzdr obsluza Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiekk Posted April 20, 2010 Author Share Posted April 20, 2010 Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 Jako, że jestem w trakcie przekładki napędów do GT mam pytanie o pompe sprzęgła i wysprzęglik. Czy te z STI (MY'03) są w jakimś stopniu wyraźnie lepsze? Czy te z GT bez problemów obsłużą większe sprzęgło od STI? pzdr wysprzeglik Z gt ogarnie ale bedzie bardzo cięzko pedał sprzegła chodzić, w porównaniu z wysprzeglikiem od STI Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiekk Posted April 20, 2010 Author Share Posted April 20, 2010 wysprzeglik Z gt ogarnie ale bedzie bardzo cięzko pedał sprzegła chodzić, w porównaniu z wysprzeglikiem od STI A grozi to szybszym zużyciem którejś z części? Na razie testowałem na "sucho" w sensie bez odpalania silnika i nie ma jakiejś tragedii. Nie zauważyłem w sumie różnicy pomiędzy tym jak jest teraz, a jak było wcześniej. A jak jesteśmy już przy takich rzeczach to czy pompy hamulcowe są inne w GT z 99 roku i w STI z 2003? Posprawdzałem wszystkie oznaczenia i wygląda że są takie same, ale wolę się upewnić. pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzd Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 odgrzewam kotleta jakie: wysprzęglik i pompę sprzęgła kupić do GC8 STi v3.? ktoś poratuje nr części? ew. czy można założyć inny, np od GT albo STI newage? wygląda tak (to chyba pompa sprzęgła, ale ma ten ukośny zbiorniczek, hm?): edit. znalazłem info, że może chodzić o pompę sprzęgła oraz wysprzęglik. nie wiedziałem, że to są 2 różne elementy... teraz doradźcie, co kupić i co wymienić po upalaniu czy w korku pedał zostaje w podłodze, raz aż tak, że nie mogłem zmienić biegów - po ostygnięciu wraca do normy. a więc wysprzęglik + pompa sprzęgła... tylko jakie? nr częsci? Link to comment Share on other sites More sharing options...
castrol Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 Najpierw wymień plyn i porządnie odpowietrz układ, problem powinien ustąpić Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzd Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 ok ok, ale jak już tu jesteśmy, to chętnie poznam nr owych części do mojego JDM-a, lub dowiem się, że równie dobrze pasować będą np z GTka.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mulec Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 odgrzeje kotleta. bede zmianial pompe sprzegla i wysprzeglik w WRX GD o ile z wysprzeglikiem nie ma problemu ( w IC niecałe 100zł) to mam dylemat co do pompy sprzegla brac uzywke (+ profilaktycznie zestaw naprawczy z ASO) czy tez kupic jakis zamiennik (jakie firmy) ? czy w GD w WRX i STI były te same pompy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts