Guest stewart123 Posted April 18, 2010 Share Posted April 18, 2010 Witam. Przymierzam się do zakupu subaru forestera 2,0 125 km 2000/2001 r. Chciałbym uzyskać pomocy tj: 1. Na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie tego auta. 2. Jaka jest prawda o eksploatacji tego samochodu. Wiele razy spotkałem się z opinią, że wymiana rozrządu to koszt ok 2000 zł. Po sprawdzeniu cen w jednym ze sklepów motoryzacyjnych okazało się, że to koszt 650 zł (nie wiem, możeta osoba miała na myśli service). 3. Zainteresowany jestem założeniem instalacji LPG- jaką polecacie ( wiem, że parę osób jest przeciwnych zakładaniu lpg i to zwłaszcza właścicieli subaru ale ja myślę o ekonomicznej jeździe. Potrzebuję samochodu który zawsze dojedzie do celu bez żadnej awarii a takie właśnie jest subaru ). Dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
okonskik69 Posted April 18, 2010 Share Posted April 18, 2010 Do witania się jest osobny wątek, ale WITAMY 8) AD 1. Na wszystko co w przypadku zakupu innych aut , plus: * stan tylnych amortyzatorów (wymiana samopoziomujących jest kosztowna) *stan sprzęgła (z wiadomych powodów zużywa się szybciej niż w ośkach) *stan napędu, poprzez ruszenie powoli na maxymalnie skręconych kołach, jeśli pojawią się jakieś podejrzane dźwięki, powinno nas to podobno zmartwić :wink: Nic więcej nie przychodzi mi do głowy na szybko :roll: Może ktoś coś dorzuci. AD.2 Nie liczyłbym na cenę elementów rozrządu + wymiany za mniej niż 1000 zł (z tego co wyczytałem na forum). Jest o tym wątek. Zapewne okolice 1000 PLN to minimum w warunkach "garażowych"... AD.3 Foresterek z porządną instalacją LPG śmiga aż miło. O tym też jest ogrommniaśny wątek . Ogólnie częściej poleca się użytkownika jako niż poszczególne instalacje pod czym się uroczyście podpisuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts