Jump to content

Alarm w OUTBACKU POMOCY

mistrzmarchewy

Recommended Posts

Witam sprowadziłem niedawno subaru outbacka z ameryki ! Oczywiscie wszystko jest tak jak powinno ! ale mam jeden problem w moim popszednim samochodzie subaru foreszterze bylo tak ze jak zamykałem wszystkie drzwi od środka włanczał sie alarm nastepnie jak otwierałem drzwi trzeba było przekrecic 3 raz kluczyk w stacyjce zeby przestał WYĆ i stad moje pytanie czy da rade zrobic dokładnie to samo w moim outbacku jak klikne zamykanie wszystki drzwi od srodka włancza sie kontrolka securti mrygną awaryjne zamykam drzwi i kiedy otwieram żaden alarm nie dzwon ! tak ma być ? przypominam ze to jest wersja amerykanska 2006r 2500cm3 bez turbo ! Wydaje mi sie ze alarm jest orginalny ! Nie miałem kontaktu z poprzednim właścicielem dla tego nie jestem pewien ! :lol:

• 2 months later...

a sprawdzałeś dodatkową syrenę ? / pewnie gdzieś pod maską /, być może jest wyłączona. Najczęściej dołączany jest dodatkowy kluczyk który umożliwia jej wyłączenie. Sprawdź, skoro awaryjne sygnalizują Ci uzbrojenie to pewnie i alarm też jest. Syrene mógł ktoś poprostu wyłaczyć , np: gdy ładował akumulator.

Awaryjki wcale nie muszą sygnalizować alarmu :wink: , ja np. nie mam alarmu w ogóle i bardzo mnie to cieszy :mrgreen:

a awaryjki mrugają podczas zamykania/otwierania :wink: .

...ot i znowu mnie Aga wyprowadziła ze świata mroku 8) na światłość :mrgreen: , do tej pory myślałem, że te mrugnięcia jednak oznaczaja coś więcej niż zamknięcie samochodu... :) dzięki .Pozdr.

Mrugnięcie oznacza zamknięcie drzwi, można to też robić bez pilota. Wystarczy włączyć LOOk w drzwiach i trzasnąć drzwiami (UWAGA NA KLUCZYK W ŚRODKU - NIE ZOSTAWIAĆ. Kierunkowskaży też mrugną. Pytanie zasadnicze - jeśli jest autoalarm, to na co reaguje i co odcina? W MY06 US nie ma autoalarmu, nie ma czujników ruchu to i co ma wyć. Jeśli założysz autoalarm, to to i czujniki ruchu - ale zgodnie z normami EU - przy włączeniu - alarm odcina tylko rozrusznik. Zapłonu podono nie wolno odcinać!!! (można dodatkowo też odciąć pompę paliwową?).

Guest IRAZU
Witam sprowadziłem niedawno subaru outbacka z ameryki ! Oczywiscie wszystko jest tak jak powinno ! ale mam jeden problem w moim popszednim samochodzie subaru foreszterze bylo tak ze jak zamykałem wszystkie drzwi od środka włanczał sie alarm nastepnie jak otwierałem drzwi trzeba było przekrecic 3 raz kluczyk w stacyjce zeby przestał WYĆ i stad moje pytanie czy da rade zrobic dokładnie to samo w moim outbacku jak klikne zamykanie wszystki drzwi od srodka włancza sie kontrolka securti mrygną awaryjne zamykam drzwi i kiedy otwieram żaden alarm nie dzwon ! tak ma być ? przypominam ze to jest wersja amerykanska 2006r 2500cm3 bez turbo ! Wydaje mi sie ze alarm jest orginalny ! Nie miałem kontaktu z poprzednim właścicielem dla tego nie jestem pewien ! :lol:

Co ty miałeś z ortografii w szkole ?

...ot i znowu mnie Aga wyprowadziła ze świata mroku 8) na światłość :mrgreen:

8) :mrgreen:

Mrugnięcie oznacza zamknięcie drzwi, można to też robić bez pilota. Wystarczy włączyć LOOk w drzwiach i trzasnąć drzwiami (UWAGA NA KLUCZYK W ŚRODKU - NIE ZOSTAWIAĆ. Kierunkowskaży też mrugną.

Jak zamykam swojego OBKa LOCKiem na drzwiach kierowcy, to te drzwi się nie zamkną u mnie, muszę zamknąć z klucza - to chyba zabezpieczenie przed zatrzaśnięciem kluczyków w środku. Kierunkowskazy u mnie nie mrugają w takiej sytuacji.

Pozdrawiam

...ot i znowu mnie Aga wyprowadziła ze świata mroku 8) na światłość :mrgreen:

8) :mrgreen:

Mrugnięcie oznacza zamknięcie drzwi, można to też robić bez pilota. Wystarczy włączyć LOOk w drzwiach i trzasnąć drzwiami (UWAGA NA KLUCZYK W ŚRODKU - NIE ZOSTAWIAĆ. Kierunkowskaży też mrugną.

Jak zamykam swojego OBKa LOCKiem na drzwiach kierowcy, to te drzwi się nie zamkną u mnie, muszę zamknąć z klucza - to chyba zabezpieczenie przed zatrzaśnięciem kluczyków w środku. Kierunkowskazy u mnie nie mrugają w takiej sytuacji.

Pozdrawiam

Zamknij LOCKiem na drzwiach i zatrzasnij drzwi kierowcy trzymajac odciagnieta zewnetrzna klamke podczas zamykania :!:

i juz sobie poradzilem dzieki za ten link :)

no to podziel się kolego informacją co i jak z tym Twoim alarmem było :)

Zamknij LOCKiem na drzwiach i zatrzasnij drzwi kierowcy trzymajac odciagnieta zewnetrzna klamke podczas zamykania :!:

hip hip hura to działa :lol: dzięki

• 2 weeks later...

A więc tak : Wkurw**iony wsiadlem do samochodu po przeczytaniu na forum informacji że moj samochodzik nie ma alarmu wziełem instrukcje do łapy i zaczełem dukac po angielsku ! Po przeczytaniu 2 karteczek instrukcji co zajeło mi 20 min zamknełem drzwi przytrzymując przycisk unlock ( musicie go tak trzymac 10s) ale najpierw trzeba przekrecić kluczyk do pozycji on (nie włanczając samochodu) ... Wyszedłem z samochodu zostawiając otwartą szybę wracam po 5 min otwieram zamek od środka i tu nagle piękne dźwięki dochodzące do moich uszu ! Samochód zaczął trąbić w niebo głosy :lol: żeby wyłączyć alarm wystarczy włożyć kluczyk do stacyjki i przekrecic do pozycji on !!! ALEŻ SIE ROZPISAŁEM DZIEKUJE KOLEDZE ZA TĄ INSTRUKCJE :P