mistrzmarchewy Posted April 18, 2010 Share Posted April 18, 2010 Witam sprowadziłem niedawno subaru outbacka z ameryki ! Oczywiscie wszystko jest tak jak powinno ! ale mam jeden problem w moim popszednim samochodzie subaru foreszterze bylo tak ze jak zamykałem wszystkie drzwi od środka włanczał sie alarm nastepnie jak otwierałem drzwi trzeba było przekrecic 3 raz kluczyk w stacyjce zeby przestał WYĆ i stad moje pytanie czy da rade zrobic dokładnie to samo w moim outbacku jak klikne zamykanie wszystki drzwi od srodka włancza sie kontrolka securti mrygną awaryjne zamykam drzwi i kiedy otwieram żaden alarm nie dzwon ! tak ma być ? przypominam ze to jest wersja amerykanska 2006r 2500cm3 bez turbo ! Wydaje mi sie ze alarm jest orginalny ! Nie miałem kontaktu z poprzednim właścicielem dla tego nie jestem pewien ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bronx Posted June 28, 2010 Share Posted June 28, 2010 Obawiam się, że po prostu nie ma autoalarmu - mam taki sam model i trzeba było założyć autoalarm + syrenę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
okeyten Posted June 28, 2010 Share Posted June 28, 2010 a sprawdzałeś dodatkową syrenę ? / pewnie gdzieś pod maską /, być może jest wyłączona. Najczęściej dołączany jest dodatkowy kluczyk który umożliwia jej wyłączenie. Sprawdź, skoro awaryjne sygnalizują Ci uzbrojenie to pewnie i alarm też jest. Syrene mógł ktoś poprostu wyłaczyć , np: gdy ładował akumulator. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted June 28, 2010 Share Posted June 28, 2010 Awaryjki wcale nie muszą sygnalizować alarmu :wink: , ja np. nie mam alarmu w ogóle i bardzo mnie to cieszy a awaryjki mrugają podczas zamykania/otwierania :wink: . Link to comment Share on other sites More sharing options...
okeyten Posted June 28, 2010 Share Posted June 28, 2010 ...ot i znowu mnie Aga wyprowadziła ze świata mroku 8) na światłość , do tej pory myślałem, że te mrugnięcia jednak oznaczaja coś więcej niż zamknięcie samochodu... dzięki .Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bronx Posted June 28, 2010 Share Posted June 28, 2010 Mrugnięcie oznacza zamknięcie drzwi, można to też robić bez pilota. Wystarczy włączyć LOOk w drzwiach i trzasnąć drzwiami (UWAGA NA KLUCZYK W ŚRODKU - NIE ZOSTAWIAĆ. Kierunkowskaży też mrugną. Pytanie zasadnicze - jeśli jest autoalarm, to na co reaguje i co odcina? W MY06 US nie ma autoalarmu, nie ma czujników ruchu to i co ma wyć. Jeśli założysz autoalarm, to to i czujniki ruchu - ale zgodnie z normami EU - przy włączeniu - alarm odcina tylko rozrusznik. Zapłonu podono nie wolno odcinać!!! (można dodatkowo też odciąć pompę paliwową?). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest IRAZU Posted June 28, 2010 Share Posted June 28, 2010 Witam sprowadziłem niedawno subaru outbacka z ameryki ! Oczywiscie wszystko jest tak jak powinno ! ale mam jeden problem w moim popszednim samochodzie subaru foreszterze bylo tak ze jak zamykałem wszystkie drzwi od środka włanczał sie alarm nastepnie jak otwierałem drzwi trzeba było przekrecic 3 raz kluczyk w stacyjce zeby przestał WYĆ i stad moje pytanie czy da rade zrobic dokładnie to samo w moim outbacku jak klikne zamykanie wszystki drzwi od srodka włancza sie kontrolka securti mrygną awaryjne zamykam drzwi i kiedy otwieram żaden alarm nie dzwon ! tak ma być ? przypominam ze to jest wersja amerykanska 2006r 2500cm3 bez turbo ! Wydaje mi sie ze alarm jest orginalny ! Nie miałem kontaktu z poprzednim właścicielem dla tego nie jestem pewien ! Co ty miałeś z ortografii w szkole ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
okeyten Posted June 28, 2010 Share Posted June 28, 2010 przecież kolega napisał mistrzmarchewy a nie mistrz ortografii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted June 28, 2010 Share Posted June 28, 2010 ...ot i znowu mnie Aga wyprowadziła ze świata mroku 8) na światłość 8) Mrugnięcie oznacza zamknięcie drzwi, można to też robić bez pilota. Wystarczy włączyć LOOk w drzwiach i trzasnąć drzwiami (UWAGA NA KLUCZYK W ŚRODKU - NIE ZOSTAWIAĆ. Kierunkowskaży też mrugną. Jak zamykam swojego OBKa LOCKiem na drzwiach kierowcy, to te drzwi się nie zamkną u mnie, muszę zamknąć z klucza - to chyba zabezpieczenie przed zatrzaśnięciem kluczyków w środku. Kierunkowskazy u mnie nie mrugają w takiej sytuacji. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlyszkow Posted July 1, 2010 Share Posted July 1, 2010 Tu poczytaj i się wiele dowiesz: https://www.subaru.com/content/download ... Manual.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legacy96 Posted July 1, 2010 Share Posted July 1, 2010 ...ot i znowu mnie Aga wyprowadziła ze świata mroku 8) na światłość 8) Mrugnięcie oznacza zamknięcie drzwi, można to też robić bez pilota. Wystarczy włączyć LOOk w drzwiach i trzasnąć drzwiami (UWAGA NA KLUCZYK W ŚRODKU - NIE ZOSTAWIAĆ. Kierunkowskaży też mrugną. Jak zamykam swojego OBKa LOCKiem na drzwiach kierowcy, to te drzwi się nie zamkną u mnie, muszę zamknąć z klucza - to chyba zabezpieczenie przed zatrzaśnięciem kluczyków w środku. Kierunkowskazy u mnie nie mrugają w takiej sytuacji. Pozdrawiam Zamknij LOCKiem na drzwiach i zatrzasnij drzwi kierowcy trzymajac odciagnieta zewnetrzna klamke podczas zamykania :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mistrzmarchewy Posted July 1, 2010 Author Share Posted July 1, 2010 i juz sobie poradzilem dzieki za ten link P.S dobra wiem ortografia Link to comment Share on other sites More sharing options...
okeyten Posted July 1, 2010 Share Posted July 1, 2010 i juz sobie poradzilem dzieki za ten link no to podziel się kolego informacją co i jak z tym Twoim alarmem było Zamknij LOCKiem na drzwiach i zatrzasnij drzwi kierowcy trzymajac odciagnieta zewnetrzna klamke podczas zamykania :!: hip hip hura to działa dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
mistrzmarchewy Posted July 12, 2010 Author Share Posted July 12, 2010 A więc tak : Wkurw**iony wsiadlem do samochodu po przeczytaniu na forum informacji że moj samochodzik nie ma alarmu wziełem instrukcje do łapy i zaczełem dukac po angielsku ! Po przeczytaniu 2 karteczek instrukcji co zajeło mi 20 min zamknełem drzwi przytrzymując przycisk unlock ( musicie go tak trzymac 10s) ale najpierw trzeba przekrecić kluczyk do pozycji on (nie włanczając samochodu) ... Wyszedłem z samochodu zostawiając otwartą szybę wracam po 5 min otwieram zamek od środka i tu nagle piękne dźwięki dochodzące do moich uszu ! Samochód zaczął trąbić w niebo głosy żeby wyłączyć alarm wystarczy włożyć kluczyk do stacyjki i przekrecic do pozycji on !!! ALEŻ SIE ROZPISAŁEM DZIEKUJE KOLEDZE ZA TĄ INSTRUKCJE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts