raison Posted April 17, 2010 Share Posted April 17, 2010 Witam Panie i Panowie! Z racji, iż skaszanił się mechanizm podnoszenia szyby pasażera (tylko od jego strony, z "kokpitu" kierowcy wszystko cacy) chciałem zdjąć boka i obczaić co się dzieje Wiem, że jest tam parę poukrywanych śrubek, które same się nie odkręcą zatem prosżę o pomoc i podpowiedzi jak to zrobić tak aby dało się potem jeszcze złożyć wszystko do kupy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harvester Posted April 17, 2010 Share Posted April 17, 2010 Dawno to robiłem, ale z tego co pamiętam jedna jest ukryta pod zaślepką w okolicy klamki i jedna chyba w tym takim wgłębieniu na "podłokietniku" Obczaj być może dobrze pamiętam Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferdek Posted April 17, 2010 Share Posted April 17, 2010 Srubki pod klamką nie odkręcaj !!! Najważniejsze jest delikatne zdjęcie tego plastiku osłaniajacego klamke i tweeter. Do odkręcenia jest tylko jedna,która znajduje się w tym zagłebieniu za które zamyka się drzwi,po jej odkręceniu wyciągasz plastik z przyciskiem do otwierania szyby i wypinasz kostke.Dalej to juz bulka z maslem,czyli odpinasz tapicerke z kolkow . Link to comment Share on other sites More sharing options...
raison Posted April 17, 2010 Author Share Posted April 17, 2010 Dzięki Panowie! Jutro obadam co i jak Link to comment Share on other sites More sharing options...
slesz Posted April 17, 2010 Share Posted April 17, 2010 na siłę 8) :wink: w legasiu obrócili rączkę, odkręcili klamkę (tam jakis zacisk jest) i delikatnie zaciski wystrzelili po kolei.. ale to w legasiu.. poza tym dawno.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubryk Posted April 17, 2010 Share Posted April 17, 2010 Podłączę się do tematu: w jaki sposób wymienić klamkę w tylnych drzwiach? Co trzeba odkręcić i na co uważać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafcio78 Posted April 17, 2010 Share Posted April 17, 2010 na siłę 8) Nic na siłę :!: Po prostu trzeba wziąć większy młotek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qba25 Posted April 18, 2010 Share Posted April 18, 2010 Podłączę się do tematu: w jaki sposób wymienić klamkę w tylnych drzwiach? Co trzeba odkręcić i na co uważać? Ogólnie nie jest to jakaś wielka filozofia, jeśli postępujesz, jak pisał Elek. Najtrudniejsze jest takie ściągnięcie ramek, wokół klamek, żeby ich nie połamać. Najlepiej zrobić to małym śrubokrętem, wkładając go między wnętrze klamki i ramkę, i z wyczuciem. Mnie najłatwiej było rozpocząć od przodu, lub tyłu klamki, bo tam jest po jednym zatrzasku, od góry i z dołu są bodaj po dwa. Generalnie lepiej delikatnie i zdecydowanie popróbować, niż od razu i "na siłę". Mnie się niestety pospieszyło i jedna ramka pękła była... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Primi Posted April 18, 2010 Share Posted April 18, 2010 U mnie jeszcze trzeba było zdjąć ten plastikowo-gumowy trójkąt (przy lusterku), bez tego chyba tapicerki nie dało rady podnieść do góry z zaczepów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts