Jump to content

Gdzie sie podziały moje (i nie tylko) pomuki się pytam się

emotorsport

Recommended Posts

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

No sootyyyy......doczytałem się w innym wątku, że jeszcze nie wszystkie prace nad Forum sa skończone, czyli jest szansa, że to co jest, jest na razie profilaktyczne...tfu...prowizoryczne.....i tak wszyscy wiedzą o co chodzi.....:-)i może sie wrócą się....

Guest IRAZU

Elek - Twoje auta nie mieszczą się na ekranie . Dasz radę zmniejszyć zdjęcia , albo w to miejsce wkleić cienkusia ?

Elek - Twoje auta nie mieszczą się na ekranie . Dasz radę zmniejszyć zdjęcia , albo w to miejsce wkleić cienkusia ?

to nie do mnie to alibi....:-), ja w tym nie uczestniczyłem....juz ktos ten temat poruszył, i chyba niedługo będzie oki....? :-) jak masz ,, cinekusia " to sobie wklej, u mnie niestety tylko grubasy:-))))

Elek - Twoje auta nie mieszczą się na ekranie

juz ktos ten temat poruszył, i chyba niedługo będzie oki....? :-)

Będzie, jeśli wkleisz mniejsze zdjęcia :mrgreen: . (Taka jest, jeśli dobrze zrozumiałem, wstępna opinia Flippera. Na pewno taka jest moja opinia :wink: .)

Automagiczne zmniejszanie przez forum nie zmniejszało ilości przesyłanych danych. Rozwiązanie w którym to użytkownicy dbają o to co wklejają do podpisu jest jedynym sensownym. Niestety wymaga więcej pracy od forumowiczów :twisted: .

Automagiczne zmniejszanie przez forum nie zmniejszało ilości przesyłanych danych. Rozwiązanie w którym to użytkownicy dbają o to co wklejają do podpisu jest jedynym sensownym. Niestety wymaga więcej pracy od forumowiczów.

A praca ta polega na wpisaniu nowych wymiarów (i ew. nowej rozdzielczości) do odpowiedniego pola tekstowego w programie graficznym, a perfekcjoniści mogą wcześniej użyć narzędzia do kadrowania. Ot i wszystko. Szacunkowo 2 minuty 48 sekund. I wcale nie trzeba do tego Photoshopa czy innych płatnych programów - polecam wolnego (od ang. free a nie slow :wink: ) i bardzo dobrego Gimpa.

Gimp dobrym programem jest, ale do skadrowania i zmiany wielkości to jak wytaczanie STIaja żeby pojechać po bułki do sklepu, w zupełności wystarcza coś tego pokroju

http://filehippo.com/pl/download_irfanview/

, zajmuje oszałamiające 1.30MB, jest darmowy i prosty w obsłudze

jak potrzeba to mogę nawet zrobić obrazkowy tutorial jak dokonać takiego zmniejszenia/wykadrowania