spawalniczy Posted April 15, 2010 Share Posted April 15, 2010 Od jakiegoś czasu w czasie jazdy stuka mi tylne siedzenie - prawa część. Jak rozłożę jest cicho. W pozycji normalnej stuka na każdej nierówności. Najpierw myślałem, że stuka na zamku, jednak po dokładnych oględzinach wydaje mi się, że hałas dochodzi z okolic mocowania dolnych zawiasów. Miał ktoś może taki problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark L.A. Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Jeżeli dokręcisz zawiasy i nadal będzie stukać, sprawdź czy przypadkiem żaluzja Ci nie hałasuje . Link to comment Share on other sites More sharing options...
spawalniczy Posted April 26, 2010 Author Share Posted April 26, 2010 Sprawdziłem i na 100% stuka coś w dolnej części siedzenia, po jego wewnętrznej stronie. Niestety nie wiem , jak mogę się tam dostać, bo wszystko jest szczelnie zasłonięte tapicerką - nie chcę czegoś zniszczyć. Roleta na pewno nie hałasuje. Na razie radzę sobie w ten sposób, że jeżdżę z oparciem w pozycji pionowej, ale nie jest ono zatrzaśnięte, tylko oparte o zamek. Jak tylko zatrzasnę, to od razu pojawiają się upierdliwe stuki na dole siedzenia. Niedługo jadę na przegląd - mam nadzieję, że ASO ogarnie temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gpopiel Posted April 26, 2010 Share Posted April 26, 2010 Więc może to jednak zamek? U mnie ostatnio też zaczelo coś hałasować w tym samym miejscu. Obwiąż bolec na którym zamyka się zamek taśmą izolacyjna. To powinno pomóc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted April 26, 2010 Share Posted April 26, 2010 Od jakiegoś czasu w czasie jazdy stuka mi tylne siedzenie - prawa część. Jak rozłożę jest cicho. W pozycji normalnej stuka na każdej nierówności. Najpierw myślałem, że stuka na zamku, jednak po dokładnych oględzinach wydaje mi się, że hałas dochodzi z okolic mocowania dolnych zawiasów.Miał ktoś może taki problem? chyba mialem podobnie, tzn stukala wyraznie jedna czesc siedziska, od strony laczenia z oparciem, jak sie wlozylo reke i ciagnelo do gory to bylo czuc delikatny luz na obsadzeniu siedzenia (gora-dol). Wyystarczylo, zeby ktos usiadl albo docisnac oparciem i bylo ok. Problem zglosilem na przegladzie i mi go usuneli, nie wnikalem niestety jak to zrobili, ale podejrzewam,ze cos podlozyli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spawalniczy Posted April 26, 2010 Author Share Posted April 26, 2010 Więc może to jednak zamek? U mnie ostatnio też zaczelo coś hałasować w tym samym miejscu. Obwiąż bolec na którym zamyka się zamek taśmą izolacyjna. To powinno pomóc. Na pewno nie na zamku. Patent z taśmą był pierwszą rzeczą, którą zrobiłem, zanim napisałem ten wątek. Na pewno stuka na dole, ale ma związek z tym, czy oparcie jest zatrzaśnięte, czy nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts