mil5 Posted April 13, 2010 Share Posted April 13, 2010 Pytałem się już o koszt uszczelki w foresterze ale po kilku konsultacjach nie jestem pewien czy to uszczelka objawy są takie, przy dłuższej jeżdzie z prędkością pow 160 po zwolnieniu, zatrzymaniu się temperatura gwałtownie rośnie , Gdy auto ostygnie koło 1 godz sytuacja powtarza się natomiast na drugi dzień jest wszystko w porządku sytuacja zdarzyła mi się trzykrotnie .Przy normalnej jeżdzie i chwilowym przyspieszeniu nic się nie dzieje.Podejrzewam że przy dłuższej ostrej jeżdzie temperatura też wzrasta załączają się wentylatory ale w miare dają rade . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niedźwiedź Posted April 13, 2010 Share Posted April 13, 2010 mil5, podjedź gdzieś na sprawdzenie tematu ("test na uszelkę"), bo jazda z takimi objawami, zwłaszcza w 2,5xt brzmi...kosztownie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted April 13, 2010 Share Posted April 13, 2010 zatrzymaniu się temperatura gwałtownie rośnie Uszczelki głowic do wymiany . AK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Istreed Posted April 13, 2010 Share Posted April 13, 2010 Przy okazji tematu, te uszczelki się przepalają z jakiego powodu :?: Albo inaczej co trzeba robić żeby poszła :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
hemek Posted April 13, 2010 Share Posted April 13, 2010 zatrzymaniu się temperatura gwałtownie rośnie Uszczelki głowic do wymiany . AK potwierdzam :!: jak najszybciej do ASO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasior_Miedziak Posted April 13, 2010 Share Posted April 13, 2010 Przy okazji tematu, te uszczelki się przepalają z jakiego powodu :?:Albo inaczej co trzeba robić żeby poszła :?: Na kresce jest caly watek poswiecony temu, dlaczego i w jakich okolicznosciach mozna sie spodziewac problemow z uszczelka pod glowica. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukass Posted April 13, 2010 Share Posted April 13, 2010 Jaki przebieg auta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 Przy okazji tematu, te uszczelki się przepalają z jakiego powodu :?:Albo inaczej co trzeba robić żeby poszła :?: Na kresce jest caly watek poswiecony temu, dlaczego i w jakich okolicznosciach mozna sie spodziewac problemow z uszczelka pod glowica. Co znaczy "na kresce"??? Czy chodzi o FAQ Techniczne?!? Szukałem i nie mogę znaleźć... Poproszę jakiegoś linka to sobie poczytam... dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
imgw Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 Thomas :arrow: PW Link to comment Share on other sites More sharing options...
kropkowicz Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 o Mamo, nie widział o Kresce :shock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzd Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 o Mamo, nie widział o Kresce :shock: chodzi Ci o tą restauracyjkę w budynku Teatru Wybrzeże w Gdańsku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts