Jump to content

Czy te felgi wejdą na wrx z 4 tłoczkowym zaciskiem?

gieta

Recommended Posts

ja mam takie 16" na zimę z dystansem 5mm wytoczonym z tarczy hamulcowej i jest OK :mrgreen:

PS. mało pali i auto nie Adama... hehe :mrgreen:

takie to znaczy alu czy te stalowe?

te alu. mogę jutro dokładnie sprawdzić rozmiary mojej ale to nie zmienia faktu, że z 5 mm dystansu będziesz potrzebować i chyba ogólnie dłuższych szpilek jeżeli masz auto z usa - nie wiem na jakim etapie przeróbki teraz jesteś

te alu. mogę jutro dokładnie sprawdzić rozmiary mojej ale to nie zmienia faktu, że z 5 mm dystansu będziesz potrzebować i chyba ogólnie dłuższych szpilek jeżeli masz auto z usa - nie wiem na jakim etapie przeróbki teraz jesteś

dystanse jestem w stanie zrobić, ale szpilek wymieniać na dłuższe już mi się nie chce... :wink:

zostały mi opony zimowe 16'' z gt-eka. I tak myślę żeby nie kupować zimówek 17'' do wrx-a, tylko zaadoptować jakoś te co mam "na stanie"...

może już je masz :D

przymierz felgę i zobacz czy Ci starczy szpilki, żeby ją przykręcić ...

no tak, ale ja nie mam jeszcze tych felg 16''...

może już je masz :D

przymierz felgę i zobacz czy Ci starczy szpilki, żeby ją przykręcić ...

no tak, ale ja nie mam jeszcze tych felg 16''...

Szpilki są dostatecznie długie. Kiedyś sam tak przez chwilę jeździłem, jak się okazało po zmianie hamulców, że nie ma jak wyjechać z warsztatu, bo felgi nie wchodzą :-)

• 2 months later...
Czy ktoś się orientuje, czy takie oryginalne 16' alusy z Forestera wchodzą na zaciski 4-tłoczkowe z GT/WRX ?

jak dobrze kojarze i patrze na wyciecia to nie wejda. Zacisk sie nie zmiesci, za malo wyciete ramiona od wewnatrz

Czy ktoś się orientuje, czy takie oryginalne 16' alusy z Forestera wchodzą na zaciski 4-tłoczkowe z GT/WRX ?

jak dobrze kojarze i patrze na wyciecia to nie wejda. Zacisk sie nie zmiesci, za malo wyciete ramiona od wewnatrz

Dzięki, własnie na alledrogo kupiłem drugi komplet GT-kowych 16-tek po regeneracji :cool: ale może ta odpowiedź komuś posłuży :)

Nie, srebrne z Bieszczad. 6-ramienne.

Funkiel nówki nie śmigane :) ładnie ustrzeliłeś 8) czaiłem się na nie ale kasy nie skompletowałem

A co do tych forkowych to z tego co pamiętam to Raju miał takie w GTku (99) więc pewnie wchodzą.

Nie, srebrne z Bieszczad. 6-ramienne.

Funkiel nówki nie śmigane :) ładnie ustrzeliłeś 8) czaiłem się na nie ale kasy nie skompletowałem

A co do tych forkowych to z tego co pamiętam to Raju miał takie w GTku (99) więc pewnie wchodzą.

albo mial dystans albo nieco inna felge

• 1 month later...