artguma Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 Witam posiadam na tyle zacisk 2-tłoczkowy i nie wiem jakie tarcze podchodzą (wymiar, model), a od razu może jaki klocek i jakie szczęki ręcznego? Z góry dziękuję za konkretne info Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 TypeR? my99 - bo o ile mi sie nie pomerdalo taki masz? 290mm Szczeki chyba 170mm - czy jakos tak - takie jak do new age. Klocki standardowe do 2tloczkowych tylnych zaciskow - model zalezy w sumie od producenta, ale kumaty sprzedawca nie powinien miec z tym problemu. Nie pamietam, jak w starszych rocznikach - czy przypadkiem tam nie sa mniejsze tarcze - bo my97/98 maja chyba jeszcze dyfer R160 - wiec i pewnie polosie i dalej piasty inne. Najlepiej to miareczka i pomierzyc Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
artguma Posted April 6, 2010 Author Share Posted April 6, 2010 no właśnie z tą miareczka to ostatnio problem, nie wiem czy nie mam czasu czy się taki leniwy się zrobiłem :razz: rocznik 99 i też mi się wydaje, że 290mm, pewnikiem trzeba będzie zmierzyć :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 No to 290mm Link to comment Share on other sites More sharing options...
artguma Posted April 6, 2010 Author Share Posted April 6, 2010 a tarcza od New Age nie będzie pasowała? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 new age z tylu (z wyjatkiem us-spec zdaje sie) ma wlasnie 290mm chyba - wiec powinno pasowac. Oczywiscie mowimy o Subarowych zaciskach, nie Brembo. Ale jak nie masz pewnosci, to lepiej zapewnij sobie mozliwosc oddania tarcz Link to comment Share on other sites More sharing options...
artguma Posted April 6, 2010 Author Share Posted April 6, 2010 nie Brembo ale czy ręczny bedzie 170mm czy 190mm jeszcze nie zmierzylem :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 Reczny powinien byc chyba 170mm. W pozostalych gc8 jest chyba 160mm Ale prosze mnie poprawic, jesli sie myle - zwlaszcza, ze moge nie byc zbyt dokladny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
artguma Posted April 6, 2010 Author Share Posted April 6, 2010 trochę poczytałem i znalazłem coś takiego: R160 - 170mm R180 - 190mm a tarcza najprawdopodobniej powinna być taka: 290x18 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 A no to moze i tak - moglo mi sie pomerdac - bo prawde mowiac nad recznym sie jeszcze za wiele nie zastanawialem Jedna z nielicznych czesci, ktorych jeszcze wymienic nie musialem Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 trochę poczytałem i znalazłem coś takiego:R160 - 170mm R180 - 190mm a tarcza najprawdopodobniej powinna być taka: 290x18 Tarcze w takim wymiarze (290x18) są i pod mały i pod duży ręczny Link to comment Share on other sites More sharing options...
artguma Posted April 7, 2010 Author Share Posted April 7, 2010 Tarcze w takim wymiarze (290x18) są i pod mały i pod duży ręczny a gdzie takie tarcze dostać, dokładnie pod ręczny 190mm no i w jakiej cenie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted April 7, 2010 Share Posted April 7, 2010 Ja bym probowal w sklepie Zapytaj w ASO - w tym temacie to akurat dosc dobre miejsce do szukania czesci do Subaru. Albo w innych zajmujacych sie takimi samochodami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
artguma Posted April 7, 2010 Author Share Posted April 7, 2010 Ja bym probowal w sklepie Zapytaj w ASO - w tym temacie to akurat dosc dobre miejsce do szukania czesci do Subaru. Albo w innych zajmujacych sie takimi samochodami. chodziło mi o jakieś konkrety, na tyle to jestem rozgarnięty i to wiem :razz: Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted April 7, 2010 Share Posted April 7, 2010 Wysylam Ci PW - kolejne przynoszace straty finansowe SIPowi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts