Subus Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 Czy jest to specyfik Subaru, ze po opuszczeniu i wyciagnieciu szyby (ktorejkolwiek) jest zawsze wilgotna? To znaczy, ze w przestrzeni drzwi dochodzi do kondensacji? Ciekawe, to pierwszy samochod, ktory ma tak smiesznie :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 Subus, Raczej specyfika pogody niż auta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 normalne w każdym aucie Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted April 7, 2010 Share Posted April 7, 2010 Subus, szyby ogólnie mogą parować ze względu na różnicę temperatury pomiędzy dłuższym postojem auta a np. warunkami panującymi podczas jazdy. Dla spokoju sprawdź jeszcze drożność otworów odprowadzających wodę z drzwi - choć to mało prawdopodobne, by wszystkie drzwi miały je zatkane, chyba, że ktoś przypadkiem je zaślepił przy zakładaniu instalacji audio itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drZ Posted April 7, 2010 Share Posted April 7, 2010 Subus, u mnie są suche, dziś sprawdzałem [pogoda bez deszczu ok 10C] Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted April 9, 2010 Share Posted April 9, 2010 nadmierne zaparowywanie szyb zdarzyło mi się kiedyś przy rozszczelnionej nagrzewnicy, widocznie wilgotność w aucie na tyle wzrosła, że nagrzewnica nie była w stanie wysuszyć, ale wtedy widoczne są ubytki płynu chłodzącego... Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzywaczewski Posted April 17, 2010 Share Posted April 17, 2010 W moim Legecu tez strasznie wilgotnieja, zwlaszcza w czasie deszczu :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juras K Posted April 17, 2010 Share Posted April 17, 2010 Też tak mam !! w czasie deszczu szyby od środka zaparowane na parkingu tylko legac tak ma :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzywaczewski Posted April 17, 2010 Share Posted April 17, 2010 Od srodka zaparowane to nic... u nie z zewnatrz cale mokre Link to comment Share on other sites More sharing options...
Subus Posted April 17, 2010 Author Share Posted April 17, 2010 Nie mam klopotu z parowaniem! Po prostu nawet w suchy dzien, kiedy opuszcze w dol szybe i zpowrotem wyciagam na gore, to jest ona mokra z podluznymi pasami. Moja zona w Mazdzie 3 tak nie ma nigdy, zawsze suche, w dodatku "jakosc" opuszczania i wyciagania szyb w Mazdzie jest nieporownywalnie lepsza (szybkosc, rownomiernosc, cichosc), w Legacy sa okna jak zarzynana swinia, kwiczy i poci sie. to sczegoly, auto jedzi swietnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzywaczewski Posted April 18, 2010 Share Posted April 18, 2010 W takim razie staralbym sie cos z tym zrobic, bo Ci buda zgnije od srodka. Widac sie tam para wodna kondensuje, moze za szczelne boczki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 Też tak mam !! w czasie deszczu szyby od środka zaparowane Przy nawiewie włączonym na szybę i ewentualnie klimatyzacji? Może filtr masz zapchany? w Legacy sa okna jak zarzynana swinia, kwiczy i poci sie. Sprawdziłeś czy woda nie gromadzi Ci się w drzwiach? Być może masz też zasyfione/zużyte dociski prowadzące szybę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juras K Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 Też tak mam !! w czasie deszczu szyby od środka zaparowane Przy nawiewie włączonym na szybę i ewentualnie klimatyzacji? Może filtr masz zapchany? W wilgotne dni albo jak jest przymrozek to ma takie objawy ,podczas jazdy nie ma problemu ! w środku sucho,filtr czysty :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 To może za dużo ludzi w aucie siedzi, wszyscy po treningu zziajani i sapią chuchając na szybę A tak na serio, to może za słabo dmucha na szybę na postoju, i dopiero podczas jazdy zwiększa się strumień powietrza? U mnie był taki problem przed przekładką auta (może jakiś kawałek tunelu się rozszczelnił między dmuchawą a rozdzielaczem), teraz po przekładce mam to wszystko na nowo poskładane i jest OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Subus Posted April 21, 2010 Author Share Posted April 21, 2010 Moje Legacy jest rocznik 2009 i ma przebieg 9000 km. Nie chodzi o parowanie szyb, z tym klopotu nie mam! Chodzi o to, ze szyba po wysunieciu z powrotem z drzwi jest mokra, a jak zjezdzala w dol to byla sucha. I nie koniecznie musi padac deszcz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest IRAZU Posted April 21, 2010 Share Posted April 21, 2010 Moje Legacy jest rocznik 2009 i ma przebieg 9000 km. Nie chodzi o parowanie szyb, z tym klopotu nie mam! Chodzi o to, ze szyba po wysunieciu z powrotem z drzwi jest mokra, a jak zjezdzala w dol to byla sucha. I nie koniecznie musi padac deszcz. Nie pamiętam , ale może nawiew klimy masz przez drzwi . Jeśli tak jest to szyba po schowaniu się schładza , a po wyjęciu natychmiast zaparowuje . Rozumiem że po chwili rosa znika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Subus Posted April 21, 2010 Author Share Posted April 21, 2010 W tyle tez tak robi Nie dochodzi do roszenia sie szyby, po prostu kiedy szyba wyjedzie ponad poziom drzwi to sa na niej krople wody uszeregowane w pasach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nomin Posted April 13, 2013 Share Posted April 13, 2013 Dołącze się ,dzisiaj podczas wymiany głośników zauważyłem ze jest mokro w drzwiach ,jak się tego pozbyć ? I jaki koszt ok.?Samochód to legacy 2005 kombi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts