radnor Posted March 31, 2010 Share Posted March 31, 2010 Zastanawiam się nad zmianą ciężkiej krowy zwanej WRXem na lekkiego i przyjemnego GTka, najchętniej JDMowego STI kombi. Problem tylko z mocowaniem fotelika dla latorośli, za nic nie ufam samym pasom. Czy ktoś z dwiema prawymi rękami i spawarką ma szanse zamontować uniwersalne uchwyty ISOFIX w tylnej kanapie tego auta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dv24v Posted March 31, 2010 Share Posted March 31, 2010 radnor, uważam ze nie bedzie problemu. Przerabialem o to w innym aucie. Ale mysle, ze i tu to zwykly przeszczep Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aras Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 radnor, nie jestem pewien na 100%, ale skoro fotele i kanapa pasują do imprez 95-07 P&P do wszystkich modeli z tego przedziału, to może wystarczy podmienić kanapę w GT na tę z młodszego z isofixem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premo Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 Nie łatwiej i taniej kupić fotelik bez isofixa? Ja tem dla dziecka bym sie w przekładki nie bawił a jak sie ktoś pomyli? Link to comment Share on other sites More sharing options...
radnor Posted April 6, 2010 Author Share Posted April 6, 2010 Nie łatwiej i taniej kupić fotelik bez isofixa? Ja tem dla dziecka bym sie w przekładki nie bawił a jak sie ktoś pomyli? Fotel z isofixem juz mam i na zaczepach trzyma sie dosc solidnie, w przeciwienstwie do tych mocowanych pasami (mozna go reka przez pol kanapy ciagac).. Poza tym montaz zajmuje 10 sekund i masz pewnosc ze jest dobrze, z pasami trzeba sie troche meczyc a i tak cholera wie, czy dokladnie przypiete. [ Dodano: Wto Kwi 06, 2010 11:10 pm ] radnor, nie jestem pewien na 100%, ale skoro fotele i kanapa pasują do imprez 95-07 P&P do wszystkich modeli z tego przedziału, to może wystarczy podmienić kanapę w GT na tę z młodszego z isofixem? I to jest mysl, nie wiedzialem ze przekladac mozna. A jak z kanapami w legasiu? Do JDMowego GT-B sprzed 2000r beda pasowac kanapy od nowego legacy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafcio78 Posted April 7, 2010 Share Posted April 7, 2010 w przeciwienstwie do tych mocowanych pasami (mozna go reka przez pol kanapy ciagac) Ale nie wtedy, kiedy pas bezwładnościowy się zablokuje :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sami Posted April 7, 2010 Share Posted April 7, 2010 a już na pewno nie wtedy, kiedy zablokuje się go samemu przed wpięciem fotelika i na zablokowanym wciśnie w kanapę i dopnie... ja tak robię i fotelik ani drgnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Korzen Posted April 26, 2011 Share Posted April 26, 2011 A jeżeli chodzi już o konkretne marki, to jakie foteliki do isofixu polecacie? Maxi Cosi czy Recaro http://okoolary.pl/?p=34 tutaj o nich trochę poczytałem? Ogólnie ludzie bardzo często polecają mi te dwie firmy i się zdecydować nie mogę.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qTi Posted April 26, 2011 Share Posted April 26, 2011 Korzen, zagadaj z użytkownikiem "Baby Express" powinien pomóc. Polecam też ten wątek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts