Jump to content

Isofix w GTku

radnor

Recommended Posts

Zastanawiam się nad zmianą ciężkiej krowy zwanej WRXem na lekkiego i przyjemnego GTka, najchętniej JDMowego STI kombi. Problem tylko z mocowaniem fotelika dla latorośli, za nic nie ufam samym pasom.

Czy ktoś z dwiema prawymi rękami i spawarką ma szanse zamontować uniwersalne uchwyty ISOFIX w tylnej kanapie tego auta?

radnor, nie jestem pewien na 100%, ale skoro fotele i kanapa pasują do imprez 95-07 P&P do wszystkich modeli z tego przedziału, to może wystarczy podmienić kanapę w GT na tę z młodszego z isofixem?

Nie łatwiej i taniej kupić fotelik bez isofixa? Ja tem dla dziecka bym sie w przekładki nie bawił a jak sie ktoś pomyli?

Fotel z isofixem juz mam i na zaczepach trzyma sie dosc solidnie, w przeciwienstwie do tych mocowanych pasami (mozna go reka przez pol kanapy ciagac).. Poza tym montaz zajmuje 10 sekund i masz pewnosc ze jest dobrze, z pasami trzeba sie troche meczyc a i tak cholera wie, czy dokladnie przypiete.

[ Dodano: Wto Kwi 06, 2010 11:10 pm ]

radnor, nie jestem pewien na 100%, ale skoro fotele i kanapa pasują do imprez 95-07 P&P do wszystkich modeli z tego przedziału, to może wystarczy podmienić kanapę w GT na tę z młodszego z isofixem?

I to jest mysl, nie wiedzialem ze przekladac mozna.

A jak z kanapami w legasiu? Do JDMowego GT-B sprzed 2000r beda pasowac kanapy od nowego legacy?

a już na pewno nie wtedy, kiedy zablokuje się go samemu przed wpięciem fotelika i na zablokowanym wciśnie w kanapę i dopnie... ja tak robię i fotelik ani drgnie.

• 1 year later...