Jump to content

Cewki do TurboDziadka

grzywaczewski

Recommended Posts

Wiesc gminna niesie, ze seryjne cewki a antykach sa stare, wysluzone i po podniesieniu doladowania nie nadazaja.

Inna madrosc ludowa glosi, ze najlepsze cewki sa w Australii :lol: i nosza oznaczenie Bosch HEC716.

Zdaje sie, ze to sa te cewki: http://www.bonzabuy.com.au/store/produc ... 303492ec76

Ostatnio byla oferta na 80 dolkow australijskich, tutaj tylko 59.

Czy sa chetni? Jesli nie ma, to wezme tylko dla siebie (5 sz., jedna na zapas).

Stan??? Znaczy Stiff?

Jak bylem w Chinach, to widzialem nawet Forestery tamtejszej produkcji :lol:

Jedyne co na prawde (czyli nie ze wzgledu na cene) warto by z Chin importowac, to tamtejsze laseczki :twisted: Takich drobniutkich tyleczkow to nawet Polanski nie widzial...

OKi, napisze do nich pod koniec tygodnia zapytanie czy da rade rozliczyc karta i wyslac do Polski. Zrobmy robocza liste:

1. grzywaczewski - 5 sztuk

2. MIKKI

3. STIFF

4. Wesoly

5.

Wpiszcie po ile sztuk chcecie. Ja decyduje sie na 5, gdyby jedna zdechla to nie bedzie trzeba specjalnie sciagac...

Znajomi zasiali we mnie ziarno niepewności mówiąc, że wymienimy cewki, a pojawią się problemy z kablami :roll:

Już sam nie wiem co robić? :neutral:

Ktoś się orientuje za ile można wyrwać OEMowe cewki?

MIKKI, a myślisz że jak wsadzisz nowe cewki OEM to nie będzie problemu z kablami? Mi się coś zdaje że i tak będą i tak.

Z kablami nie będzie, a z cewkami spokój na co najmniej 5lat.

właśnie odwiedziłem dziadunia i sie musze jeszcze zastanowić - chłopaki mówią, że mam bardzo ladne cewki i kable a że właśnie zanabyłem zawias Teina to sie musze z moim kontem jeszcze raz skonsultować.

Znajomi zasiali we mnie ziarno niepewności mówiąc, że wymienimy cewki, a pojawią się problemy z kablami :roll:

A jakimi kablami? Chodzi o przewody zapłonowe czy przewody wiązki, które idą do cewki??

Z przewodami zapłonowymi nie ma żadnych problemów. Też się o to bałem na początku, że będzie problem. Jeżdżę już prawie rok na jednych przewodach i nic się nie dzieje złego.

Inna madrosc ludowa glosi, ze najlepsze cewki sa w Australii

... pogadaj z igorbb-em na ten temat, ma założone cewki rodem z Australii .

ale w Australii mają RHD..... :shock: będą pasowały? :neutral:

A jakimi kablami? Chodzi o przewody zapłonowe czy przewody wiązki, które idą do cewki??

Z przewodami zapłonowymi nie ma żadnych problemów. Też się o to bałem na początku, że będzie problem. Jeżdżę już prawie rok na jednych przewodach i nic się nie dzieje złego.

No dobra Igor. Cały czas nie mam przekonania do tych przewodów/kabli zapłonowych, ale wezmę te cewki. Może w tym temacie też pomożesz? :mrgreen: :cool:

Chipa wciąż nie założyłem - chyba czas sprawdzić, czy jest sens w ogóle przejmować się cewkami :twisted:

Może w tym temacie też pomożesz? :mrgreen: :cool:

Napisałem do tego sprzedawcy od, którego ja kupowałem po 55AUS, jak odpisze to dam wam znać.

Chipa wciąż nie założyłem - chyba czas sprawdzić, czy jest sens w ogóle przejmować się cewkami :twisted:

Załóż zobaczysz co się będzie działo. Jak nie będzie przerywało i szarpało to znaczy że cewki jeszcze dają radę.

Ja miałem też tak, że przerywało i szarpało z powodu klepiącego popychacza, więc dobrym testem jest włożenie podkładki pod knock sensor i sprawdzenie czy to nie on powoduje problemy.