grzywaczewski Posted March 30, 2010 Share Posted March 30, 2010 Wiesc gminna niesie, ze seryjne cewki a antykach sa stare, wysluzone i po podniesieniu doladowania nie nadazaja. Inna madrosc ludowa glosi, ze najlepsze cewki sa w Australii i nosza oznaczenie Bosch HEC716. Zdaje sie, ze to sa te cewki: http://www.bonzabuy.com.au/store/produc ... 303492ec76 Ostatnio byla oferta na 80 dolkow australijskich, tutaj tylko 59. Czy sa chetni? Jesli nie ma, to wezme tylko dla siebie (5 sz., jedna na zapas). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark L.A. Posted March 31, 2010 Share Posted March 31, 2010 Inna madrosc ludowa glosi, ze najlepsze cewki sa w Australii ... pogadaj z igorbb-em na ten temat, ma założone cewki rodem z Australii . Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzywaczewski Posted March 31, 2010 Author Share Posted March 31, 2010 Mark L.A., ogladalem cewki Igora tydzien temu Duze i zdrowe Pytam sie tu, czy ktos jest chetny na takie cudo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlyszkow Posted March 31, 2010 Share Posted March 31, 2010 grzywaczewski, google piszą, że potaniały bo made in China teraz.. ale co nie jest.. [ Dodano: Sro Mar 31, 2010 2:09 pm ] tu jeszcze taniej: http://onlineauto.com.au/product.php?pr ... 259&page=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIKKI Posted March 31, 2010 Share Posted March 31, 2010 Do 60 dolków/szt. biorę, Stan pewnie też. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzywaczewski Posted March 31, 2010 Author Share Posted March 31, 2010 Stan??? Znaczy Stiff? Jak bylem w Chinach, to widzialem nawet Forestery tamtejszej produkcji Jedyne co na prawde (czyli nie ze wzgledu na cene) warto by z Chin importowac, to tamtejsze laseczki Takich drobniutkich tyleczkow to nawet Polanski nie widzial... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIKKI Posted March 31, 2010 Share Posted March 31, 2010 Tak, Stiff. Link to comment Share on other sites More sharing options...
STIFF Posted April 3, 2010 Share Posted April 3, 2010 jasne jasne - biere. Mogą się przydać więc lepiej żeby były pod ręką. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wesoly Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 Też się pisze na komplet, właśnie padły mi 2 sztuki Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzywaczewski Posted April 6, 2010 Author Share Posted April 6, 2010 OKi, napisze do nich pod koniec tygodnia zapytanie czy da rade rozliczyc karta i wyslac do Polski. Zrobmy robocza liste: 1. grzywaczewski - 5 sztuk 2. MIKKI 3. STIFF 4. Wesoly 5. Wpiszcie po ile sztuk chcecie. Ja decyduje sie na 5, gdyby jedna zdechla to nie bedzie trzeba specjalnie sciagac... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIKKI Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 Znajomi zasiali we mnie ziarno niepewności mówiąc, że wymienimy cewki, a pojawią się problemy z kablami :roll: Już sam nie wiem co robić? :neutral: Ktoś się orientuje za ile można wyrwać OEMowe cewki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Melta Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 Ja placilem 350 za sztuke. Kupujac 4 zwiekszylem wartosc auta prawie 3 krotnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzywaczewski Posted April 6, 2010 Author Share Posted April 6, 2010 Ja oddam auto razem z cewkami magikowi i powiem "dzialaj mistrzu" No moze swiece mu jeszcze dam. Reszte niech dorabia, mowia ze jest niezly. Link to comment Share on other sites More sharing options...
STIFF Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 MIKKI, a myślisz że jak wsadzisz nowe cewki OEM to nie będzie problemu z kablami? Mi się coś zdaje że i tak będą i tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIKKI Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 MIKKI, a myślisz że jak wsadzisz nowe cewki OEM to nie będzie problemu z kablami? Mi się coś zdaje że i tak będą i tak. Z kablami nie będzie, a z cewkami spokój na co najmniej 5lat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
STIFF Posted April 7, 2010 Share Posted April 7, 2010 właśnie odwiedziłem dziadunia i sie musze jeszcze zastanowić - chłopaki mówią, że mam bardzo ladne cewki i kable a że właśnie zanabyłem zawias Teina to sie musze z moim kontem jeszcze raz skonsultować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gazik Posted April 8, 2010 Share Posted April 8, 2010 chłopaki mówią, że mam bardzo ladne cewki Co wy w tym warśtacie wyprawiacie? :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzywaczewski Posted April 8, 2010 Author Share Posted April 8, 2010 To sie chlopaki zastanawiajcie i kto chce, niech sie wpisze na liste z iloscia sztuk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
igor_bb Posted April 9, 2010 Share Posted April 9, 2010 Znajomi zasiali we mnie ziarno niepewności mówiąc, że wymienimy cewki, a pojawią się problemy z kablami :roll:Już sam nie wiem co robić? :neutral: A jakimi kablami? Chodzi o przewody zapłonowe czy przewody wiązki, które idą do cewki?? Z przewodami zapłonowymi nie ma żadnych problemów. Też się o to bałem na początku, że będzie problem. Jeżdżę już prawie rok na jednych przewodach i nic się nie dzieje złego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted April 9, 2010 Share Posted April 9, 2010 Inna madrosc ludowa glosi, ze najlepsze cewki sa w Australii ... pogadaj z igorbb-em na ten temat, ma założone cewki rodem z Australii . ale w Australii mają RHD..... :shock: będą pasowały? :neutral: Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIKKI Posted April 9, 2010 Share Posted April 9, 2010 Znajomi zasiali we mnie ziarno niepewności mówiąc, że wymienimy cewki, a pojawią się problemy z kablami :roll:Już sam nie wiem co robić? :neutral: A jakimi kablami? Chodzi o przewody zapłonowe czy przewody wiązki, które idą do cewki?? Z przewodami zapłonowymi nie ma żadnych problemów. Też się o to bałem na początku, że będzie problem. Jeżdżę już prawie rok na jednych przewodach i nic się nie dzieje złego. No dobra Igor. Cały czas nie mam przekonania do tych przewodów/kabli zapłonowych, ale wezmę te cewki. Może w tym temacie też pomożesz? :cool: Chipa wciąż nie założyłem - chyba czas sprawdzić, czy jest sens w ogóle przejmować się cewkami Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted April 9, 2010 Share Posted April 9, 2010 czy jest sens w ogóle przejmować się cewkami jest :smile: szczególnie jedną, swoją......bo grasują różne zagraniczne choroby... :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
igor_bb Posted April 9, 2010 Share Posted April 9, 2010 Może w tym temacie też pomożesz? :cool: Napisałem do tego sprzedawcy od, którego ja kupowałem po 55AUS, jak odpisze to dam wam znać. Chipa wciąż nie założyłem - chyba czas sprawdzić, czy jest sens w ogóle przejmować się cewkami Załóż zobaczysz co się będzie działo. Jak nie będzie przerywało i szarpało to znaczy że cewki jeszcze dają radę. Ja miałem też tak, że przerywało i szarpało z powodu klepiącego popychacza, więc dobrym testem jest włożenie podkładki pod knock sensor i sprawdzenie czy to nie on powoduje problemy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzywaczewski Posted April 11, 2010 Author Share Posted April 11, 2010 igor_bb, to czekam na wiesci od Ciebie. Gdybys mial taniej (albo wygodniej) to ja poprosze 5 sztuk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wesoly Posted April 12, 2010 Share Posted April 12, 2010 Pilnie potrzebuje 1 lub 2 ceweki. Jak ktoś miał, nawet do wypożyczenia proszę o tel. 691 647 042 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts