ares Posted March 27, 2010 Share Posted March 27, 2010 czesc szukam sprezyn do siebie i zastanawiam sie czy podejda: a) sprezyny obnizajace dedykowane do GT sprezyny obnizajace dedykowane do WRX 01-02 teoretycznie z tego co wiem WRX 01-04 ma dokladnie to samo zawieszenie wiec powinny pasowac? mam racje? a co z GTkowymi? amortyzator w budowie chyba nie rozni sie tak bardzo zeby nie pasowaly sprezyny? czy bardziej chodzi o ciezar auta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafcio78 Posted March 29, 2010 Share Posted March 29, 2010 ares zgadzam się z Tobą Sprężyny od WRX 01-02 powinny do Twojego auta pasować P&P, natomiast sprężyny od gieteka mogą nie być kompatybilne w 100%. Może i pasują na wysokość itd, ale przecież gietek jest lżejszy od teardropa... Ale może się wypowie jakiś techniczny wyjadacz :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted March 29, 2010 Share Posted March 29, 2010 WRX - wszystko zamienne niezalenie od rocznika, jeżeli chodzi o amory i sprężyny, sprężyny od GT są delikatniejsze (racja że GT jest lżejszy) i nieco innej budowy jeżeli chodzi o górę, niespecjalnie kompatybilne z górnymi poduszkami, które muszą i tak pozostać ori, bo maja inny rozstaw śrub mocujących do nadwozia. I odwrotnie - GT na amorach z STI stoi wysoko jak koza....patrz na mojego dziunga w podpisie.... :smile: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts