Jump to content

7 miejsc

ojejkoo

Recommended Posts

Cześć, czy ktoś z Was może napisać o 7-osobowej wersji Tribeci? Chodzi mi przede wszystkim jak to się sprawdza w podróży. Czy to bajer tylko do posiedzenia na jakiś krótszy czas np do jazdy po mieście, czy też śmiało można dalej wyruszyć. Fotelik dla dziecka w 3 rzędzie itd ...

dzięki, pozdr

Ja kilka razy używałem i było OK z fotelikiem z 3 rzędzie również - nie ma tam zbyt wiele miejsca na nogi więc raczej dziecko do ok. 120cm chociaż u mnie nawet teściowa się mieści.. :wink: W dalsze trasy nie jeździłem ale pewnie da radę - dla dzieci żadna różnica w pozycji siedzenia w fotelikach - tyle, że są dość daleko od 1 rzędu więc obsługa barowa podczas jazdy może być utrudniona ale zakładam, że wtedy ktoś z 2 rzędu siedzeń może przejąć serwis.. :wink:

Zdarza się że te modele 7-os mają drgania siedzeń tylnych - w US wydali do tego TSB i niedługo będę sobie zamawiał te drobiazgi aby była cisza absolutna (choć fatalnie jakoś nie jest bo tylko na sporych nierównościach coś słychać jeśli nikt z tyłu nie siedzi). Generalnie 7os czy 5os wersja to bagażnik jest taki sam - w 5os zamiast składanych foteli są schowki a sporym plusem dla dzieci w wersji 7os jest DVD w suficie (opcja, wbrew różnym bredniom smarowanym w sieci - działa nawet z US spec'a w PL - na bezprzewodowych słuchawkach z fabrycznym audio - dla mnie cool bo można sobie muzy słuchać a dzieci mają ubaw z bajkami..).

Wielkie dzięki, teraz coś już wiem. Zaryzykowałbyś wyjazd taki 1500km z jednym brzdącem w trzecim rzędzie? Martwię się tylko o nogi, bo po dodaniu fotelika samochodowego jak coś z ilością miejsca nie przypasuje to wyjazd może być masakryczny i skończy sie na tym, że mama będzie jechała z tyłu :mrgreen:

ojejkoo,

a jak duzy ten brzdąc i na którym foteliku, 18-30kg i powyżej 100cm wzrostu? generalnie to dla maluchów spora atrakcja (byle dvd działało..) ale zależy też od tego jak daleko 2 rząd będzie odsunięty do tyłu - czyli kto będzie siedział przed brzdącem - jeśli wysoka osoba i 2 rząd mocno cofnięty to dziecko ponad 100cm wzrostu może mieć ciasnawo.. generalnie to chyba jest to max 140cm (teściowe nawet wyższe się mieszczą.. :-))) ale na to trzeba brać poprawkę, że 2 rząd nie może być do końca do tyłu wysunięty.. Swoją drogą w US specu w 3 rzędzie może miło bujać więc może pośpi.. :idea: :?: :mrgreen:

Nosidełko te do 9-13kg (tyłem do kierunku jazdy) to raczej bym odradzał w 3 rzędzie - o dziwo zajmuje więcej miejsca niż fotele dla większych dzieci..

A 1500 jechać z choćby 1 siedzeniem z 3 rzędu rozłożonym to już niewiele bagażnika zostaje na wypad.. chyba że opcja: slipy + karta kredytowa (jak w reklamie..) :mrgreen:

a jak duzy ten brzdąc i na którym foteliku, 18-30kg i powyżej 100cm wzrostu?

Mam wybór, jedno powyżej a drugie poniżej :mrgreen: Ogólnie myślałem o konfiguracji 3 dorosłych - kierowca 180cm i i dwie panie powiedzmy koło 165cm. 2 dzieci mogą siedzieć jedno za drugim.

generalnie to dla maluchów spora atrakcja (byle dvd działało..)

to już nie działa :cry: teraz etap PSP, polecam!

Swoją drogą w US specu w 3 rzędzie może miło bujać więc może pośpi.. :idea: :?: :mrgreen:

Raczej EU będzie więc wytrzęsie :mrgreen:

A 1500 jechać z choćby 1 siedzeniem z 3 rzędu rozłożonym to już niewiele bagażnika zostaje na wypad.. chyba że opcja: slipy + karta kredytowa (jak w reklamie..) :mrgreen:

Za studenta jechałem ze znajomymi w 4 osoby Lanosem (prawdziwym! nie Imprezą) na narty do Austrii i jakoś się zmieściliśmy, to tu też nie będzie problemu,

dzięki za info

• 4 years later...

hej zamierzam kupić trobece, oglądałem tribeki 5-7os w moim odczuciu w 7is jest troszkę mało miejsca na nogi,

2 rząd siedzeń sie przesuwa wiec wieksze osoby można dać 2 rząd, dzieci 3,

dla mnie 3rząd siedzeń w tibece jest raczej do używania okazyjnego

hej zamierzam kupić trobece, oglądałem tribeki 5-7os w moim odczuciu w 7is jest troszkę mało miejsca na nogi,

2 rząd siedzeń sie przesuwa wiec wieksze osoby można dać 2 rząd, dzieci 3,

dla mnie 3rząd siedzeń w tibece jest raczej do używania okazyjnego

dokladnie tak jest, 3-ci rzad to dla dzieci :)

z tym ze wersja poliftowa ma troszke wygodniejszy dostep do tylu