point Posted March 13, 2010 Share Posted March 13, 2010 Witam co oznaczaja te oznaczenia na tloku jest tam litery HF a pod spodem liczba 93 dzieki za info maciek zdjecie tloka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kropkowicz Posted March 13, 2010 Share Posted March 13, 2010 93 to pewnie średnica / kaliber / rozmiar jakby tak było to to drugi nadwymiar do 2.0 ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
point Posted March 13, 2010 Author Share Posted March 13, 2010 hmmm srednica tloka to okolo +-92mm natomiast na gorze tloka jest litera A to chyba oznacza pod ktory szlif (przynajmniej tak bylo w maluchu :grin: ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted March 13, 2010 Share Posted March 13, 2010 Litera A to na moj gust selekcja tloka i A to raczej chyba selekcja standardowa, oryginalna? Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted March 13, 2010 Share Posted March 13, 2010 nie jestem pewien czy oznaczenie 93 to akurat rozmiar tłoka, ale chyba nie, moge to sprawdzić w poniedziaek. Literka A oznacza gradacje A czyli wymiar nominalny, gradacja B róznież jest wymiarem nominalnym, ale ciut wiekszym, trzeba by zajrzeć do manuala tam są podane róznice. Jak mnie pamieć nie myli to ok. 0,02 mm róznicy miedzy A i B Na bloku sinika są wybite jakie powinien mieć gradacje, dotyczy to tyko wymairu nominalnego Link to comment Share on other sites More sharing options...
point Posted March 14, 2010 Author Share Posted March 14, 2010 nie jestem pewien czy oznaczenie 93 to akurat rozmiar tłoka, ale chyba nie, moge to sprawdzić w poniedziaek. .... bede Ci bardzo wdzieczny za info [ Dodano: Pon Mar 15, 2010 4:29 pm ] a to sobie sam odpowiem na to pytanie 93 prawdopodobnie oznacza srednice odlewu a pozniej jest on toczony do odpowiedniego wymiaru miedzy 91,975 do 92,485 tak mi na chlopski rozum wychodzi jezeli sie myle prosze o poprawienie [ Dodano: Pon Mar 15, 2010 4:37 pm ] a jezeli na tloku od 2,5L jest wybite 100 to smie twierdzic ze teoria jest prawdziwa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts