GeFo555 Posted March 12, 2010 Share Posted March 12, 2010 Witam. Przerabiał ktoś temat lusterek do Subaru? Jestem zainsteresowany zmianą seryjnych najelepiej na te z wersji rajdowej, ale raz, że tego nigdzie znaleźć nie można, a dwa cena pewnie by powaliła to rozważam zakup takich jak te http://sklep.tuning.pl/produkt.php?p_id ... _id=188370. Ktoś z posiadaczy imprezek zmieniał seryjne lusterka na takie? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted March 12, 2010 Share Posted March 12, 2010 nie przerabiałem, ale widziałem na aucie, widocznie da się jakoś zamocować :smile: Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeFo555 Posted March 12, 2010 Author Share Posted March 12, 2010 emotorsport, na subarce? Daje rade? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablonas Posted March 12, 2010 Share Posted March 12, 2010 Śmiem twierdzić, że szybciej je zdejmiesz niż je założysz. Może to i ładnie wygląda ale kompletnie nic w nich nie widać. Do jazdy po mieście porażka... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trolololo Posted March 12, 2010 Share Posted March 12, 2010 ja bym założył od Forysia MY 09 Ja mam takie w serii, za cholere bym je nie zmienił, na jaki "tjunik Link to comment Share on other sites More sharing options...
qTi Posted March 12, 2010 Share Posted March 12, 2010 Śmiem twierdzić, że szybciej je zdejmiesz niż je założysz. Może to i ładnie wygląda ale kompletnie nic w nich nie widać. Do jazdy po mieście porażka... Faktycznie masakra.. do codziennego użytku aut kompletnie się nie nadają. Auto kupiłem z podobnymi lusterkami i jazda po mieście z nimi, parkowanie to koszmar. Ktoś z posiadaczy imprezek zmieniał seryjne lusterka na takie? Ja miałem mniej więcej takie i zmieniłem na seryjne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premo Posted March 12, 2010 Share Posted March 12, 2010 do ciebie to chyba bardziej takie ala WRC http://cgi.ebay.com/ebaymotors/02-07-wr ... 3aUSQ3a101 Co nie zmienia faktu że nie widać w nich nic. Ja mam swoje w RA i założyłem je tylko dlatego że używam auta głównie do upalania i na torze nie są mi potrzebne lusterka wsteczne. A dojazd na tor to dramat Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoowty Posted March 13, 2010 Share Posted March 13, 2010 ja mam takie ala wrc montaz baaardzo prosty a co do widocznoosci kwestia przyzwyczajenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted March 13, 2010 Share Posted March 13, 2010 do ciebie to chyba bardziej takie ala WRChttp://cgi.ebay.com/ebaymotors/02-07-wr ... 3aUSQ3a101 Co nie zmienia faktu że nie widać w nich nic. Ja mam swoje w RA i założyłem je tylko dlatego że używam auta głównie do upalania i na torze nie są mi potrzebne lusterka wsteczne. A dojazd na tor to dramat chyba je se kupie , jak ktoś chce to mam N-grupowe carbonowe, ale fakt kompetnie w nich nic nie widać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted March 13, 2010 Share Posted March 13, 2010 Bo te w WRC / N-kowe są wyłącznie po to, że się muszą liczyć "na sztukę" tj. samochód według przepisów musi mieć lusterka wsteczne, to dają tylko takie, żeby to można było nazwać lusterkiem. Pewnie też chodzi o jakąś podstawową widoczność do tyłu na dojazdówkach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted March 13, 2010 Share Posted March 13, 2010 Bo te w WRC / N-kowe są wyłącznie po to, że się muszą liczyć "na sztukę" tj. samochód według przepisów musi mieć lusterka wsteczne, to dają tylko takie, żeby to można było nazwać lusterkiem. Pewnie też chodzi o jakąś podstawową widoczność do tyłu na dojazdówkach. nie tylko, po pierwsze są lżejsze, a po drugie na oesach jexdzisz czesto miedzy krzakami drzewami itd., te lusterka są tak skonstruowane "opływowo", że ich nie urwiesz tak szybko na każdym krzaku jak seryjne , zwyczajnie krzaki i inne gałęzie, po nich sie ślizgają , no i może urwią z 0,1 s. na 20km, przez to że są bardziej opływowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted March 13, 2010 Share Posted March 13, 2010 carfit, ale przyznasz, że gdyby nie przepisy, w ogóle by ich pewnie nie montowali. Co do wagi, sprawa jest oczywista 8). Natomiast o krzakach nie pomyślałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoowty Posted March 13, 2010 Share Posted March 13, 2010 , no i może urwią z 0,1 s. na 20km, przez to że są bardziej opływowe moge potwierdzic bo ja urywam jakies 3 minuty na trasie londyn - olsztyn przedewszystkim nie swiszcza jak zwykle lusterka prze kosmicznych predkosciach Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted March 13, 2010 Share Posted March 13, 2010 carfit, ale przyznasz, że gdyby nie przepisy, w ogóle by ich pewnie nie montowali. oczywiście że tak, gdyby nie pewne przepisy to wiele elementów mogło by z aut zniknąć Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeFo555 Posted March 16, 2010 Author Share Posted March 16, 2010 carfit, a ile liczyłbyś sobie za te lustereczka? W jakim stanie są? Pewnie nie elektryczne :razz: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted March 18, 2010 Share Posted March 18, 2010 GeFo555, jeżeli nie dogadasz się z carfitem, to mogę zaproponować takie : http://www.forum.subaru.pl/viewtopic.php?t= ... ht=karbony Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeFo555 Posted March 21, 2010 Author Share Posted March 21, 2010 jakie? W podanym temacie nie ma żadnych lusterek \Proszę o cene i zdjęcia na maila, Twoich Carfit także gefo@poczta.fm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted March 22, 2010 Share Posted March 22, 2010 GeFo555, fotki z ceną wysłałem mailem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raison Posted March 22, 2010 Share Posted March 22, 2010 Opory mniejsze to spalanie także Ci spadnie (według najnowszych badań nawet do 3%) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts