_akir_ 799 Posted January 12 Share Posted January 12 Jesli dobrze pamietam tlumaczenie agenta to w razie kradziezy przy ubezpieczeniu wg wartosci faktury leasing dostaje calosc i Tobie zwraca roznice nadplaconych rat. Cos podobnego do GAPaWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Link to post Share on other sites
Blixten 1713 Posted January 23 Share Posted January 23 Najem auta, niby fajnie, ale.... a co Wy sądzicie - czy to korzystne / korzystniejsze od leasingu ?? 1 Link to post Share on other sites
_akir_ 799 Posted January 24 Share Posted January 24 Najem auta, niby fajnie, ale.... a co Wy sądzicie - czy to korzystne / korzystniejsze od leasingu ?? Po dwoch leasingach biore teraz auto w wynajem na 3 lataZero wplaty wlasnej, serwis, ubezpieczenie, opony, assistance w cenieJak sie skonczy umowa to zobacze co dalej ale na ta chwile wynajem bardziej mi sie kalkuluje Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Link to post Share on other sites
GREGG 2269 Posted January 24 Share Posted January 24 14 godzin temu, Blixten napisał: Najem auta, niby fajnie, ale.... a co Wy sądzicie - czy to korzystne / korzystniejsze od leasingu ?? Jest wiele za i przeciw do uwzględnienia, które zależą od konkretnej sytuacji, więc nie ma jednej dobrej odpowiedzi na to pytanie. Dla jednego może być lepszy leasing, dla drugiego najem Mnie najmy z różnych względów nie pasują, m.in. dlatego, że nie chcę lecieć z każdą ryską do serwisu, żeby nie być za to kasowanym na koniec umowy (o tym w materiałach zachęcających do najmu jakoś nigdy nie wspominają ). Ale to tylko jeden z czynników 1 Link to post Share on other sites
Adam12 161 Posted January 24 Share Posted January 24 W przypadku najmu niektóre firmy naliczają koszty od wartości katalogowej. Warto sprawdzić. 1 Link to post Share on other sites
FilipBB 127 Posted January 25 Share Posted January 25 Z Subaru jest chyba ciężko z najmem. Nie ma żadnych Subaru ani na carsmile ani na automarket. Link to post Share on other sites
krist 473 Posted January 25 Share Posted January 25 6 godzin temu, FilipBB napisał: Z Subaru jest chyba ciężko z najmem. Nie ma żadnych Subaru ani na carsmile ani na automarket. z mojego doświadczenia: 3 letnie subaru schodza bardzo dobrze, w dobrej cenie. Moje ostatnie odkupił użytkownik forum, chyba pracownik serwisu toyoty, praktycznie od ręki, zadowolony byłem i ja i on i chyba nowy właściciel. Więc nie ma problemu ze zbyciem auta po 3 latach. A to chyba największa zaleta najmu, zero problemu ze zbyciem auta, cała reszta jest na minus, wspomniany stan auta, przebieg roczny, no i wyższy koszt niż leasing 1 Link to post Share on other sites
Recommended Posts