Jump to content

2.0 165KM - od kiedy

STIFF

Recommended Posts

Takie pytanie mnie nurtuje - na pewno gdzieś było ale jakoś szukać ciężko. Od kiedy (rocznik) montowano do Forka i do Legaca kombi nowe 2.0L i ile tak na prawdę to ma mocy bo widuję i 158KM i 156KM niektórzy się rozpędzają i podają nawet 170KM. Jakie oznaczenie ma ten silnik - jak gadająć z gościem z ogłoszenia potwierdzić, że to właśnie ten silnik? DO tej pory się tym w ogóle nie interesowałem więc pytam bo zapewne w ciągu góra roku bedę szukał nowego samochodu dla żony i jak już zmieniać to na coś słusznego.

A może po prostu brać 2.5L???

Od kiedy (rocznik) montowano do Forka i do Legaca kombi nowe 2.0L i ile tak na prawdę to ma mocy bo widuję i 158KM i 156KM niektórzy się rozpędzają i podają nawet 170KM. Jakie oznaczenie ma ten silnik - jak gadająć z gościem z ogłoszenia potwierdzić, że to właśnie ten silnik?

tak na szybko z pamięci, forek wolnossący 2.0 miał 158km od MY06, 165km to miał wolnossący legacy 2.0l, z kolei 170km to miał stary forek s-turbo i zdaje sie również us-spec 2.5l. nie wiem czy jest sens szukac oznaczen silnika, ludzie ktorzy pisza bzdety w ogłoszeniach bo sami nie wiedza co mają i tak ci wiele nie powiedzą - lepiej sobie popatrzec na pojemnosc i rocznik i od razu bedziesz wiedzial, co to za silnik... co do dalszych szczegółow lepiej googla użyć albo pogrzebać na forum :wink: zwłaszcza co do dyskusji typu eu-spec vs. us-spec, było tego troche...