Jaro_G Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Witam, W moim OBK H6 MY06 poprzedni właściciel zlecil ASO zdezaktywowanie czujników i kontrolek niezapiętych pasów, bo mu przeszkadzały :-). Czy jest na to jakis standarowy sposób i mogę sam przywrócic stan fabryczny czy powinienem odwiedzić ASO? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Tak, podlaczyc kostke pod fotelem Przynajmniej u mnie pomoglo :wink: BTW. Kupiles juz ? Pochwal sie :cool: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaro_G Posted December 16, 2009 Author Share Posted December 16, 2009 Tak kupiłem , Cieszę się jak dziecko, które dostało super zabawke elektryczną :grin: Więcej info wmojej galerii i wątku Kupię Pojazdy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALEX Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 na minutkę ściągnij klemy z akumulatora i tyle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaro_G Posted December 17, 2009 Author Share Posted December 17, 2009 na minutkę ściągnij klemy z akumulatora i tyle Nic by to nie pomogło, ASO po prostu odłączyło kostkę pod fotelem :-), już podłączyłem i działa :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALEX Posted December 17, 2009 Share Posted December 17, 2009 Nic by to nie pomogło, ASO po prostu odłączyło kostkę pod fotelem , już podłączyłem i działa Na przyszłość. Isnieje mozliwość wyłączenie brzęczyka pasów bez wypinania kostki. Opis dawałem kiedyś na Forum. Przy okazji. Jesli możesz, to zaglądnij do tematu i odpowiedz, jakie dokładnie funkcje komputera pokazuje w Twoim aucie nawigacja. Oczywiście mam na myśli informacje nie związane z nawigowaniem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam12 Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 Nic by to nie pomogło, ASO po prostu odłączyło kostkę pod fotelem , już podłączyłem i działa Na przyszłość. Isnieje mozliwość wyłączenie brzęczyka pasów bez wypinania kostki. Opis dawałem kiedyś na Forum. Przy okazji. Jesli możesz, to zaglądnij do tematu i odpowiedz, jakie dokładnie funkcje komputera pokazuje w Twoim aucie nawigacja. Oczywiście mam na myśli informacje nie związane z nawigowaniem co się dzieje z poduszkami po odłączeniu tej kostki ? to ten sam obieg elektryczny ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaro_G Posted December 18, 2009 Author Share Posted December 18, 2009 co się dzieje z poduszkami po odłączeniu tej kostki ? to ten sam obieg elektryczny ? W instrukcji wyczytałem, że poduszka pasażera wystrzeli nawet przy nie zajętym fotelu. Wydaje mi sie, że jeżeli te czujniki byłby jakoś połączone do systemu poduszek to po odłączeniu wtyczki powinna sie świecić kontrolka poduszek a sie nie świeci. Na pewno poduszki "zaświecą" jeśli by cos nie łączyło przy napinaczu pasów bezpieczeństwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam12 Posted December 20, 2009 Share Posted December 20, 2009 co się dzieje z poduszkami po odłączeniu tej kostki ? to ten sam obieg elektryczny ? W instrukcji wyczytałem, że poduszka pasażera wystrzeli nawet przy nie zajętym fotelu. Wydaje mi sie, że jeżeli te czujniki byłby jakoś połączone do systemu poduszek to po odłączeniu wtyczki powinna sie świecić kontrolka poduszek a sie nie świeci. Na pewno poduszki "zaświecą" jeśli by cos nie łączyło przy napinaczu pasów bezpieczeństwa. miałem na myśli poduszki boczne ale kontrolka faktycznie powinna sie zapalić. Z drugiej strony tam nie ma innych kabli..... ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaro_G Posted December 20, 2009 Author Share Posted December 20, 2009 Z drugiej strony tam nie ma innych kabli..... ? Kabli jest tam wiele, bo siedzenia mają pełną elektrykę, więc lepiej, żeby wszystki były podłączone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted December 20, 2009 Share Posted December 20, 2009 Jak kupilem moj samochod, to tez nie bylo podlaczone (pod siedzieniem kierowcy), kontrolka aribagu zapala sie i gasla normalnie, wiec nie wyplywa to na diagnostyke poduszek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam12 Posted December 21, 2009 Share Posted December 21, 2009 Z drugiej strony tam nie ma innych kabli..... ? Kabli jest tam wiele, bo siedzenia mają pełną elektrykę, więc lepiej, żeby wszystki były podłączone. u Ciebie tak ale ja mam manualne i jest tylko jedna wiązka.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts